bayspiro написа:Ако ти греят, малко повече от нормалното дисковете, причината може да е в уплътнителните пръстени на буталцата на спирачните апарати. Те са със специален профил - почти правоъгълен,и 'отговарят'и за връщането на буталото на апарата на едно разстояние от около 0,1-0,2мм след отпускането на педала /това важи основно за предните дискове - те нямат никакво друго устройство за връщане/ Ако си ги опекъл с предишните дискове, те са загубили еластичност и не връщат. Това не спира колата, ама накладките търкат постоянно и греят дисковете.
При задните дискове това се случва рядко, тъй като там на гумичките 'помага' устройството за автоматично регулиране на ръчната и прикрива дефекта.
Колега предполагам,че говориш за гумичките на водачите на сп.апарати...ако е за тях,нямам спомен да съм ги опичал,защото съм спокоен шофьор,но като се замисля логиката ти е много точна,а и те не са първа младост,но въпреки това съм ги прегледал - водача се пързаля в тях мазно и гладко

по спомен май се водеха като ремонтен комплект за сп.апарати и не бяха скъпи....замислял съм се няколко пъти за тях