VW Passat B5.5 1.9tdi AVF проблем след смяна на антифриз

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
anchibanchi
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B5.5 1.9tdi AVF проблем след смяна на антифриз

Мнениеот anchibanchi » Чет 15 ное 2012 20:07

Здравейте момчета ,появи ми се следния проблем след като си смених антифриза - появи се едно каркорене в таблото отпреде...Колата не загрява стои си на 90 градуса и не мърда ни нагоре ни надоло ... Като се поразровихме установихме ,че големия кръг е студен - маркуча от БЛОКА към радятора доло в дясно (като стойш пред колата) и антифриза в разширителното казанче са студени при кола на 90 градуса... Посъветвах се с разни хора и ми казаха ,че термостата отваря на 87 градуса и маркучите на големия кръг и течноста в казанчето трябва да са топли! Е да ама не... Реших, и днес купих термостат ,смених го покарах 15 километра и пак същия случай!! Маркуча който излиза от блока където е термостата студен на лед - течноста в казанчето също :banghead: Колата си седи на 90 градуса в покой и в движение,но има едно къркорене в таблото което ме вбесява и немога да го понасям просто... Обясниха ми майстори,че трябва да отваря термостата на 87 и да изпуска налягането и течността да минава в големия кръг ,но в момента какво се получава? Стой в малкия ,а водата е 90 градуса - прави налягане и къркори в казанчето най вероятно.. Направо немога да си стоя на краката млади ,изгорихме една камара с нафта.. Има ли някакъв чалъм за обезвъздушаване на тая чудесия... Търсихме търсихме и никъде не намерихме такова нещо.... Помагайте хора..

Да обобщим... Стар термостат - големия кръг не пожелава да отвори и работи само на малък ,гаден шум някаде към таблото - къркорене , НОВ термостат големия кръг - маркучите които излизат от БЛОКА и отиват в казанчето и в радятора - студени.... ПОМОЩ! Не открих нищо с търсачката.. Има само за Бензинови двигатели,а тоя е дизлел и няма нищо общо според мен...

kikomoto
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Passat B5.5 1.9tdi AVF проблем след смяна на антифриз

Мнениеот kikomoto » Чет 15 ное 2012 21:11

Колега,без обезвъздушаване няма да стане.Трябва да подвадиш единия маркуч на парното.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 15 ное 2012 21:15

Тези коли,за да не се обезвъздушат сами,значи трябва да е паднал света... mhihi
Къркори ти радиаторчето на парното,ще покараш и ще спре...след като смених антифриза и при мен къркореше,но се обезвъздушава с времето.

Как е парното като е загряла?

Последна промяна от Благовест на Чет 15 ное 2012 21:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 15 ное 2012 21:16

Същата кола....по същият начин след смяна на антифриза :) Дразнеше ме,заслушвах се....но с течение на времето се изгуби,явно се е обезвъздушило,въпреки,че скоро сякаш пак го чух.........но за кратко!Не съм търсил причината,нито съм пипал маркучи или казанчета.....загрява,парно има,клима има,стрелката без аномалии....и те така :да: И не сме единствените,четох тук за аналогични случаи,но не се сещам за решение,премахващо дразнещото къркорене :talk:

Потребителски аватар
anchibanchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anchibanchi » Чет 15 ное 2012 23:56

И при мене никакви аномалий,парно и климатроника си бачкат бомба направо ,както се казва ще стопят духалките.... Само,че това ме вбесява maikomila :screwy Явно трябва да си усилвам повече музиката... НО няма да оставя така нещата утре отново в гаража - нови идей ми дадоха - за запушени маркучи и проверка на капачката ,утре ще пиша пак дали има развитие! :beer

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 16 ное 2012 0:34

За студения маркуч - просто не може да загрее достатъчно че да отвори термостата. Ти на таблото не ги гледай тези 90 градуса - на тези коли от 75 до 105 градуса винаги показва 90.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Пет 16 ное 2012 0:46

Чувал съм че капачката на казанчето трябва да е затворена - завита докрай при работа на двигателя, за да се обезвъздуши системата, защото принципно тя работела под налягане.
А дали ако капачката (или клапана в нея) не е нещо наред - то освен да не отваря клапана, мисля че беше при 0.6 или 0.7атм. да има връзка с неотварянето на големия кръг - мисля че по-скоро не.

а да...
°niksi° написа:За студения маркуч - просто не може да загрее достатъчно че да отвори термостата. Ти на таблото не ги гледай тези 90 градуса - на тези коли от 75 до 105 градуса винаги показва 90.

като стана дума аз-като е загряла- на таблото друго освен 90градуса - не е показвало...

J.clarckson
Автомобил: VW golf mk5
Двигател: ТДИ

Мнениеот J.clarckson » Сря 20 яну 2016 22:23

да ви попитам , презколко време или км трябва да се сменя антифриза на тези мотори

kotkata77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kotkata77 » Нед 24 яну 2016 23:01

хубаво е да се сменя антифриза на 3 години . аз лично източвам 2 литра от стария и доливам с концентрат -60 и готово

zmn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmn » Пон 25 яну 2016 13:59

Може да провериш дали на единия от маркучите на радиатора на парното имаш посочения отвор на снимката.
coolant_04_bleed.jpg

При Б5 помпа дюза го има. Снимката е взета от тук http://www.taligentx.com/passat/maintenance/coolantflush/ - дано ти помогне.

J.clarckson
Автомобил: VW golf mk5
Двигател: ТДИ

Мнениеот J.clarckson » Пон 25 яну 2016 22:06

Благодаря ти колега за снимката ама при голфа разположението на двигателя и другите чаркове е различно , изках да попитам има ли някой който да знае дали наистина този антифриз G12 и G12+ са вечни защото намерих на няколко места писано че не се сменя , бил специален антикорозиращ и задължително ли се смесва с дистилирана вода защото аз му сложих от чешмата .

zmn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmn » Чет 28 яну 2016 11:12

J.clarckson написа:Благодаря ти колега за снимката ама при голфа разположението на двигателя и другите чаркове е различно ,

Сори ако се е получило объркване, но информацията която дадох беше по-скоро за автора на темата, тъй като той питаше за Пасат.

Върни се в “Дизелови агрегати”