За капачката на разширителния съд ?
За капачката на разширителния съд ?
Предната ми държеше налягането много дълго време...посъветваха ми да я сменя, закупих друга ,която мога да сваля ,веднага щом загася двигателя-няма налягане.Коя от двете да ползвам ?
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
отвий капачката и я погледни отдолу. на клапана в средата има един "О"пръстен (казва се така защото е кръгъл и в сечение освен че самия той е кръгъл) гумен. той седи в един канал по клапана на капачката-когато се отвие капачката на топло-пръстена е хлабав защото е топъл и е разширен. после при завиване лесно се прищипва и излиза от каналчето=постоянно фърчи вода през капачката (отвора в казанчето). нагласи го с нещо (отвертка) обратно в каналчето му, и после внимателно завий капачката така че да си сигурен че не си го прищипал отново. НЕ ЗАТЯГАЙ! прикарай докато свърши резбата и леко притегни СЪВСЕМ ЛЕКО! би трябвало да спре да хвърля вода при загрял мотор и да качи някакво малко налягане в системата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нито една от двете не ползвай колега. Имах го този твоя проблем, три капачки от магазина смених и все дървета. Една не изпуска когато трябва, друга не държи. Бях се видял в чудо. Докато майстора ми вика "Ти луд ли си такова нещо от магазина да купуваш, и 10 да купиш няма да умериш свястна". Прати ме до моргата да си взема и о чудо, всичко заспа. Така че в случая по добре втора употреба истинска, отколкото нова - менте.
Бегай с 5 лева до някоя морга и си решавай проблема генерално.
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
rukuku написа:Нито една от двете не ползвай колега. Имах го този твоя проблем, три капачки от магазина смених и все дървета. Една не изпуска когато трябва, друга не държи. Бях се видял в чудо. Докато майстора ми вика "Ти луд ли си такова нещо от магазина да купуваш, и 10 да купиш няма да умериш свястна". Прати ме до моргата да си взема и о чудо, всичко заспа. Така че в случая по добре втора употреба истинска, отколкото нова - менте.

Сутринта отидох до фирмения сервиз на ,,Фолксваген ''- Капачка от магазин ,наистина ,да не се купува,при приятел взех за проба 5 броя , нито една не издържа на работното налягане , което трябва да е 2,1 BAR....по моргите няма,поръчах си от техния сервиз- 23лв / 5 лв ,са на магазина / ,но явно са ,,ОРИГИНАЛТЪ ''.За всички с моя проблем- Работното налягане не трябва да е под и над посочената стойност- 2,1 BAR...имат уред и ги изпробват.От това зависи добрата работа на охладителната сиситема !!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”