8-10 ампера на свещ. Мерено с обикновен мултицет- тогава имах само такъв !
22 не е нормално ! Дори и 3-те свещи на антифриза са с консумация -15-18 ампера на свещ.
Моите ги смених преди две зими. След като ги смених пак правих ремонт по мотора-гарнитура. Понеже това го прави майстор и от тогава имам чувството че моите свещи не са на местото си.
Сега като съм на Боровец за седмица при -16 просто пали доста трудно- кажи речи все едно без подгрев.
Та или са изгорели или не са те, или имам друг проблем. Вагкома не дава грешки, и синхронизацията на дюзите е в норма.
Паленето е проблем само при първо палене на температури под -5 градуса. Пали при 5то 6то въртене с пушене и не на всички цилиндри в началото. Все едно няма подгрев.
Понеже купих правотокови Амперклещи ще ги измеря тия свещи с тях директно на акуто. Може и поодделно на всеки кабел, но тази зад стойката е много терсене и за мерене по спомени.
Старите свещи ги пазя- няма изгоряла. След смяната не съм имал никога проблем с паленето.
Та или тия дето съм ги сложил са изгорели или не са същите. Сигурно ще ги отвия и проверя. Така е най добре.
Предполагам че ако Тандем помпата не кача нафта или я изпуска навън, няма да паля изобщо, камаоли пък с пушене.
Главата беше Ок при ремонта, Дюзите и те са в норма според Вага. Нафтата е Максмоушън. Компресия има и не арчи масло.Върви порядъчно към откачащо

. Абе свещите ме тормозят.
Колко кара една подгревна свещ ? Не съм сигурен, но мисля че сложих Беру, а старите бяха НЖК. Ще видя като се пребера утре в шкафа.
Релето се чува и при мене като прекъсва подгрева със закъснение.
Ако не се подава + към свещите по някаква причина ще свети ли пружината на таблото ?
Добре бе, а тия свещи нали греели след като запали мотора- при ниски температури, до 2500 оборота ???