Има ред причини
1. Полирането отнема часове, което означава нон стоп запален двигател, с тия цени на нафта ще си направя златни джанти.
2. Тесен ми е гараж за да се разперя в него както си искам, пък от вън вече времето не позволява.
3. При тази интервенция има опасност че колата може да падне от вибрациите и става весело тогава.
За сега съм се навил да купувам шмиргел, който ще го пригаждам за въртене на джанта, пък от давна си искам да имам шмиргел само че не е опирал нож до кокала
има разни вариации за обмислене
http://www.youtube.com/watch?v=ijzya6ajfus&feature=plcp
този начин е много тарикатски
http://www.youtube.com/watch?v=GXS2t5HJ ... re=related
За сега съм си харесал ето този
http://www.onlinemashini.bg/6mirgel-150 ... 50-ks/6135
не е кой знае какво пък на мен не ми трябва професионален

Passat B5 JR r17 18" - Кораб
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Re: Моят Кораб Б5
Този шмиргел няма да ти завърти джантата
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
yarek написа:Има ред причини
1. Полирането отнема часове, което означава нон стоп запален двигател, с тия цени на нафта ще си направя златни джанти.
2. Тесен ми е гараж за да се разперя в него както си искам, пък от вън вече времето не позволява.
3. При тази интервенция има опасност че колата може да падне от вибрациите и става весело тогава.
За сега съм се навил да купувам шмиргел, който ще го пригаждам за въртене на джанта, пък от давна си искам да имам шмиргел само че не е опирал нож до кокала
има разни вариации за обмислене
http://www.youtube.com/watch?v=ijzya6ajfus&feature=plcp
този начин е много тарикатски
http://www.youtube.com/watch?v=GXS2t5HJ ... re=related
За сега съм си харесал ето този
http://www.onlinemashini.bg/6mirgel-150 ... 50-ks/6135
не е кой знае какво пък на мен не ми трябва професионален
Шмиргела наистина трудно ще я завърти , камоли да подържа обороти , щом натисниш по яко със шкурката и ще спре и в крайна сметка ще го изгориш !! Иска си предавка/редуктор ,ремък , на direct drive не става освен ако шмиргела не е от едни други модели с 3КW мотор , но пак няма да те устроят оборотите тогава , ще си изпочупиш пръстите

Като гледах втория клип , наистина хитро направено , се сетих ,че можеш да си скалъпиш лесно такава остановка от стара пералня , на клипа мотора е именно от такава !! Друг е проблема къде ще я инсталираш " полиращата машина " , като знам размера на гаража ти !

Остава вариянт да я монтираш на служебното място

- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
и аз си мислех за пералня , наи добер на струг 

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Двигатела от пералнята ще може ли да завърти джантата без да изгори? Струг няма как да вмъкна в гаража ми
Ето до къде съм стигнал днес водна 1200,1500,2000 и паста ГОИ

Ето до къде съм стигнал днес водна 1200,1500,2000 и паста ГОИ

- bratovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Красив.
- yarek
Нещо изоставих тази тема. След ходене на 2 междуградски картинг срещи. Едно ходене до Пампорово на ски, пътуване до Истанбул. Понеже почнах да чувам странни звуци по колата почнах да сменям неща по метод на изключваване.
Новините по колата са следни :
1. сменях масло, горивен, въздушен, маслен, въглен филтри
2. ролка на климатика
3. ролка на генератора
4. лагери на генератора
5. смяна на 5та врата от Б5.5 (голяма игра, цялата инсталация на врата се сменя)
6. закупен комплект носачи ATEC и чака да се смени

Дразнещето лопане и свирене още не е оправено, надявам се че смяна на носачи ще оправи проблема.
Новините по колата са следни :
1. сменях масло, горивен, въздушен, маслен, въглен филтри
2. ролка на климатика
3. ролка на генератора
4. лагери на генератора
5. смяна на 5та врата от Б5.5 (голяма игра, цялата инсталация на врата се сменя)
6. закупен комплект носачи ATEC и чака да се смени

Дразнещето лопане и свирене още не е оправено, надявам се че смяна на носачи ще оправи проблема.
- yarek
Първо слънце чакахме с нетърпение. Още ме е страх да махам зимните гуми, но вече не се издържа да карам щъркел, вече ми се иска да лягаме по корем
Кораба отново ме закара в другата част на просторната България, беше добър тест за новия комплект носачи. Ходихме до Пампорово да покарам борда, страхотно изкарахме, видях се със колегата Stefan, благодаря му много за съдействие и бързо реагиане при нужда от помощ.
Колата вече е с нови огледала от Б5.5. Оговорен е ден за боядисване, надявам се другата седмица да съм готов за сезона с освежена боя.

Кораба отново ме закара в другата част на просторната България, беше добър тест за новия комплект носачи. Ходихме до Пампорово да покарам борда, страхотно изкарахме, видях се със колегата Stefan, благодаря му много за съдействие и бързо реагиане при нужда от помощ.
Колата вече е с нови огледала от Б5.5. Оговорен е ден за боядисване, надявам се другата седмица да съм готов за сезона с освежена боя.

- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Аз като по-незнаещ и начинаещ най-вече, да попитам - каква е разликата в 5-тата врата между тази на В5 и В5.5?
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Едната се отваря механично (с дръжка и лостов механизъм) ,а на 5.5 от копче вътре,както си отваряш капака на резервоара.
На мен ми е интересно носачите как са и как усещаш тази марка ?
И една цена за комплекта ако можеш
На мен ми е интересно носачите как са и как усещаш тази марка ?
И една цена за комплекта ако можеш

- Apokaliptiko
- Двигател: 1998 AFN
И аз не съм против мнението на Ярек за носачите. Нека даде отзивите си.
- yarek
Във вратата на Б5.5 няма вежда над регистрационата табела, която я има при Б5. Самото копче за отваряне е направено с гумен протектор да се влиза вода и мръстоитя. Като цяло е по удобно за отвряна не багажника.
За носачите още е рано да се каже, защото минал съм малко повече от 1000 км. За сега колата има приятна возия, никакви тропания по окачването. Носачите ги взех от продавалника написах ATEC и излязоха няколко оферти, при което една беше за 280лв без болтове, друите бяха над 300лв със болтове. Обадих се на човека и на следващия ден носачите пристигнаха. Предишния ми комплект го запазих, ще го пращам в Казанлък за рецеклиране при износване та сегашните.
За носачите още е рано да се каже, защото минал съм малко повече от 1000 км. За сега колата има приятна возия, никакви тропания по окачването. Носачите ги взех от продавалника написах ATEC и излязоха няколко оферти, при което една беше за 280лв без болтове, друите бяха над 300лв със болтове. Обадих се на човека и на следващия ден носачите пристигнаха. Предишния ми комплект го запазих, ще го пращам в Казанлък за рецеклиране при износване та сегашните.
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
неочаквай много от тия носачи.. мойте изкараха 5000км и долните задни носачи почнаха да пукат..
Днес ми върнаха носачите от Казанлък, на пръв поглед изглежда доста по-добре от новите АТЕС
Днес ми върнаха носачите от Казанлък, на пръв поглед изглежда доста по-добре от новите АТЕС
- yarek
Много не очаквам, ровейки из темите за мнения относно носачите разбрах че това е варианта.
- feikot
- Двигател: AFN AVG
Тоя моя Казанлък го направихте световен център на рециклирането
Директно на чичката ли ги пращате или на някой познат и той да ги носи ?