Golf MK3 проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с парното на голф 3

Мнениеот Rosenrot » Нед 30 окт 2011 13:12

Така, явно аз съм много зле, но нещо не можах да се оправя.
Разглобих жабката, махнах я, отместих кората, защото не можах да я сваля цялата, но не успях да откача възздуховода - първо, че има някакъв гумен канап, който минава през него и очевидно трябва да се реже, за да може да се отвори въздуховода, а и отделно не съм сигурен, че съм отвил правилната гайка откъм двигателя, защото въздуховодът не помръдва...
Явно че ще ми трябва вашата помощ отново, защото не мохаж да стигна докъдето трябва...
Предварително благодаря!
Прикачени файлове
30102011080.jpg
Тук се вижда какво съм разглобил и как точно съм отместил кората
30102011081.jpg
Тук се вижда добре гумения канап, който минава по цялата дължина на въздуховода и го държи плътно затворен...
30102011082.jpg
Тук се вижда гайката, която развих откъм двигателя - тоично отстрани на тръбите за климатика..

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Пон 31 окт 2011 11:43

Добре, някой да съдейства?

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 01 ное 2011 0:48

Отвиваш двете пластмасови гайки под кората.Тези който ти държат пластмасовата основа за филтъра на купето.После развиваш и гайката една гайка,която е в двигателния отсек.Тя е самостоятелна ще я видиш.Махаш 6бр. метални щипки от въздухопровода и ще я видиш клапата.

Потребителски аватар
zl0star
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AGR

Мнениеот zl0star » Пет 04 ное 2011 1:11

Нещо не мога да се ориентирам по твоите снимки...но ето я въпросната гайка при мен (гледната точна е от горе ,право към земята...при двигател 1.8 ,с газ както е видно).
Иначе колегата преди мен ти дал добри пояснения.

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Съб 12 ное 2011 13:14

Да, разбрах коя е гайката. Отвил съм грешната.
Мерси много за пореден път! :beer

Потребителски аватар
boro7777777
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот boro7777777 » Съб 07 юли 2012 21:40

Колеги, имам следния проблем.Значи, като пусна парното или климатика на макс да духат, вижда ми се много слабо.Също так в краката си духа постоянно, а съм нагласил да духа само в горните духалки.При средните струята въздух е горе доло добре, но страничните хич ги няма.Да допълня, че постоянно излизат парчета дунапрен.

Посъветвайте ме от къде да почна.Трябва ли да свалям цялото табло, защото четох в началото на темата, че може да се оправи само със сваляне на жабката?

Потребителски аватар
yordannnnnn
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Съб 07 юли 2012 22:41

120 лв и взели на приятелката за радиаторчето само,а пак духа хладко,и врътката за топло студено се върти свободно,и за в краката,или на стъклото и тя,може от жило да е вече...ама...тоя не е залепил нищо щото още хвърчи дунапрен...а тя...сменено е... :D колкото да и вземат парите

Потребителски аватар
boro7777777
Двигател: AEA

Мнениеот boro7777777 » Нед 08 юли 2012 20:50

Така, днес поне оправих моторчето което е слагано за клапата под филтъра за вътрешна циркулация.Водача на клапата дето трябва да е вкаран в моторчето,за да го вдига и свая, се беше извадило и въобще не функционираше.Поне сега климатика духа доста по-студено и по-силно.Свалих жабката и всичко останало,но нещо ми се видя доста по-сложно от описаното тук и се отказах.

Поне оправих клапата за вътрешна циркулация. :beer

Потребителски аватар
svrusev
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот svrusev » Нед 28 окт 2012 20:26

Ronin написа:Пипни маркучите за радиаторчето на парното отпред в коша,като застанеш с лице към двигателя ,десния маркуч е вход а левия изход,десния естествено трябва да е горещ а левия по малко горещ,ако това е така остава само
°niksi° написа:Клапи!!! - няма почти нищо друго.

Колега при мен е така какта го описа, но духа хладно клапите са добре. Дали трябва да ги облепя или радиаторчето е заминало?

Потребителски аватар
GuFi1278
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuFi1278 » Пон 12 ное 2012 0:16

Хора помагаите защото обмислям самоубийство разглобих всичко от пред като казвам всичко значи ВСИЧКООО даже желязната греда свалих,всичките клапи със скъсан дунапрен изчистих всичко и на мястото на дунапрена сложих бандажна лента (скоч) зглобих всичко както си трябва паля колата стрелката на водата вече не работи,парното духа по студено от всякога,плафона не свети,централното го няма никакво и незнам какво стана. :weep: :No :sly :003:

DiZaStEr_DNK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DiZaStEr_DNK » Сря 14 ное 2012 2:31

Интересна тема.Прочетох всички коментари но не открих точно това което ме интересува а то е..при мен клапите за посоките очевидно са разкачени може и да е нарочно не знам наскоро взех колата.Колата е голф 3 1.4 AEX с климатик. Пробелма който я прави много различна е ,че там около жабката има air bag и тук имаше въпрос за това но без отговор.Парното и климатика си работят нормално или почти защото духа от всички посоки едновременно и се усеща наи вече в краката.Не може да се избира откъде да излиза въздушният поток.Не е болка за умиране но дразни и ако някои може да помогне ще съм благодарен.Мерси

Потребителски аватар
GuFi1278
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuFi1278 » Сря 21 ное 2012 22:53

След дълго време ходене по мъките,оказа се че половината бушони незнайно ЩО са думнали след операция разглабане,както и да е смених ги сега има и централно и плафони и сичко... ОБАЧЕ !!! парното не духааа :screwy стрелката на таблото не работи - не отчита температурата ... смених термостата и датчика,вече имам 2 кръга на водата :011: но ... ПАРНО НЯМАААААААААААААА scare scare scare :003: :предавам се

Потребителски аватар
iavo_pi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iavo_pi4a » Чет 22 ное 2012 13:47

здравейте колеги :) колата ми е GOLF 3 , 1.8 MI , ABS мотор и климатик... имам подобен проблем... значи: смених термостата,нова водна помпа,ново радиаторче на парно... всичко се смени на куп преди месец... защото беше протекло радиаторчето и като се пусне парното мирише на антифриз а и виеше помпата та и тя.... и направо и термостата така и така бях разглобил... и сега колата загрява бавно.. и то на място да работи но като си стигне 80 и нещо градуса си се включва перката... а като се кара едвам стига и 40градуса.... и парното на 1 подухва топличко нооо на 2,3 или 4 направо сняг прехвърча :D дори сутрин като запаля и изпарителя замръзва и колата гасне... разбира се че я посъветвам след това с една кофа топла вода :D маркучите са си топли и мисля че си е обезвъздушена добре... имах и голям проблем с обезвъздушаването преди това.. около 2 часа ни отне и някак си се оправи и задържа водата....

докато четях темата се замислих за моите клапи на парното да ли са здрави.. но доколкото си спомням бяха здрави като сменях радиаторчето...ноо маи видях само тази която разпределя за стъкло,крака и тн. даже си мислех да не е проблема в това че колата е с голям радиатор с двете пери и затова като е по студено да не може да загрее бързо... просто не знам и идея си нямам и не знам какво да направя... ако някои има някаква идея защо става така да сподели.... благодаря ви предварително :) :) :)

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 23 ное 2012 21:14

iavo_pi4a написа:здравейте колеги :) колата ми е GOLF 3 , 1.8 MI , ABS мотор и климатик... имам подобен проблем... значи: смених термостата,нова водна помпа,ново радиаторче на парно... всичко се смени на куп преди месец... защото беше протекло радиаторчето и като се пусне парното мирише на антифриз а и виеше помпата та и тя.... и направо и термостата така и така бях разглобил... и сега колата загрява бавно.. и то на място да работи но като си стигне 80 и нещо градуса си се включва перката... а като се кара едвам стига и 40градуса.... и парното на 1 подухва топличко нооо на 2,3 или 4 направо сняг прехвърча :D дори сутрин като запаля и изпарителя замръзва и колата гасне... разбира се че я посъветвам след това с една кофа топла вода :D маркучите са си топли и мисля че си е обезвъздушена добре... имах и голям проблем с обезвъздушаването преди това.. около 2 часа ни отне и някак си се оправи и задържа водата....

докато четях темата се замислих за моите клапи на парното да ли са здрави.. но доколкото си спомням бяха здрави като сменях радиаторчето...ноо маи видях само тази която разпределя за стъкло,крака и тн. даже си мислех да не е проблема в това че колата е с голям радиатор с двете пери и затова като е по студено да не може да загрее бързо... просто не знам и идея си нямам и не знам какво да направя... ако някои има някаква идея защо става така да сподели.... благодаря ви предварително :) :) :)

Колега писах по въпроса ти тук:
viewtopic.php?f=11&t=152266&p=3631613#p3631613

Потребителски аватар
Dancho_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dancho_73 » Сря 28 ное 2012 11:31

При мен като е на място колата духа студено като е в движение си духа топло.Клапите съм оттварял всичко е ок.Незнам от какво е

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”