Е хубаво де мбар ли е единицата, де да я знам, слагай я в ДИАМАНТИТЕ ако трябва, само да го разбера това ТДИ !
Иначе не те знам бате, дали си отварял Н75, обаче ако си го отварял би следвало да ти е направило впечатление че работният му ход на котвата е много малък.
Та мене искрено ме съмнява че има много различни положения от- отворен и затворен. А и котвата като се изтегли тя се подмагнитва и се залепва трайно в отворено положение. И тука вече идва на помощ тоя третия извод от филтърната кутия дето се отваря към атмосферата-стават едни обратни налягания и като се прекрати захранването към Н75 той се връща в изходна позиция благодарение на това обратно атмосферно налягане.
Това го тествах, и от там го научих. Са некой казват че Н75 работи с импулсна модулация и за това можел да се отваря частично. А целата работа е че компера работи с импулсни модулации.
Друго което знам е че газ, флуид а от там и подналягане не може да се регулира с частично затваряне, а само с пълно- тоест или имаш подналягане(вакуум)или нямаш. И да намалиш сечението на Н75 вакуума ще е достатъчен да изтегля актуатора до необходимото крайно горно положение, и в даден момент ще стане достатъчно слаб и няма да може да изтегли актуатора и да преодолее съпротивлението на пружината му.
То аз това и наблюдавам - актуатора е или в горно крайно положение или пада долу при 4500 об. и после пак се връща горе - натоварен-разтоварен !!!
Евентуално ако Н75 може да застава в некво средно положение между вакуум(подналягане) и разтоварване(атмосферно налягане)към филтърната кутия, тогава може да има некви средни стойности на вакуума, обаче това се казва Логаритмична зависимост -обаче тя не знам до колко ще позволи да се управлява актуатора правилно и до точно определените проценти който се наблюдават в логовете.
Явно не можете да ме разберете, но това е нормално -трябва сами да си поиграете и да си пораздвижите акъла. Така и да го обеснявам се тая.
Аиде отговори ми колега що тия проценти нарастват с увеличаване на оборотите, като геото трябва да се разтоварва все повече с нарастването на тия обороти и тия проценти би следвало да падат-нали
Моето мнение е че тия проценти не изразяват колко е отворен Н75 и то линеино.