Съвет за Кой от 2 те да е, Golf 4 - 1.4i 75ps vs 1.6sr 101ps

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djuni_ibiza
Автомобил: Golf MK4 1.6sr
Двигател: AKL

Съвет за Кой от 2 те да е, Golf 4 - 1.4i 75ps vs 1.6sr 101ps

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 17 ное 2012 14:25

Здравейте скъпи колеги, не съм сигурен че тази тема е в подходящият ред форум но се надявам че Админите да ще ме извинят за евентуална грешка. И така Колеги да ви споделя че ми настои да купя кола на баща ми и се спрях на 2 Голф четворки 1998 модел, единият е 1.4i 75 коня 4 врати климатик, а другият е 1.6sr 101 коня 4 врати климатроник
нашия преди караше голф GTI 93 та година и не мога да го разубедя за TDI, в момента живеем в Германия, а и тука Голфчета бол :) но искам да знам коя от 2 те да е какви са плюсовете и минус и те и на 2 те модели ?
чакам с нетърпение вашите мнения скъпи колеги.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Съвет за Кой от 2 те да е, Golf 4 - 1.4i 75ps vs 1.6sr 101ps

Мнениеот IvailoOo » Съб 17 ное 2012 17:03

По-добре се постарай да го разубедиш за един дизел 90к.с. mhihi С това 1.4...само беля ще си докараш на главата. Сега ще изкочат куп хора дето ще почнат да се хвалят как им харчели по 4.54374965л/100км и били здрави като волове ,ама както и да е. Разрови се из форума ще намериш куп болежки на въпросните ДВГ. Не че дизела няма,но ще си по-доволен и от към разход,вървеж и поддръжка

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Съб 17 ное 2012 17:14

Аз карам такова 1.4. Наистина има много говорено по тези теми. Ако се кара умерено и спокойно си е икономичен. Не върви кой знае колко. Като проблем на първо място се славят с горенето на масло заради калпави маслообиращи сегменти. Наложи се на моята да ги сменям, защото 1л. масло на 1000км. не й стигаше, сега всичко е ОК. Внимавай много за такъв проблем с този двигател това те съветвам.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 17 ное 2012 17:53

Щом си в Немско виж 1.6 105кс 16в eusa
Иначе от тези на които си се спрял,избери по-запазения :beer понеже може да имаш сериозни и скъпи проблеми и с двата според състоянието им :!:

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 17 ное 2012 18:43

Да разбирам и ми е доста познато с горенето на масло при 1.4 двигателя, тъй като миналата година карах сеат 1.4i 60пс и харчеше 1л, на 3000км, но и за дизелак не ми се дават много пари за кола който е над 10 години , така че за сега мисля да се спра на 1.6ср, 101 пс мисля че е по добър избор но бих искал да чуя колеги който ползват такуъв вид двигател, и какви са им мненията, и дори ако има някой с климатроник дали като работи колата отслабва, и дали наистина върви колкото старият голф гти с 2е мотор дето е.
Чакам ваши мнения колеги хайде че намерих един такъв четлив голф и немеца няма намерение да ме чака повече от понеделникът :))

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 17 ное 2012 18:56

Ако е хубав не е като да не си струва. Мотора не е от най-мощните и в предвид по-тежкото купе,по-малката кубатура и etc. върви много по-малко от 2E.Иначе не му е проблем климатика. Че товари,товари си,но не е толкова врапиращо. Предполагам си прочел за проблема с кутиите,въпреки че това не е критерий предвид многото улични нинЖи с бегачки :lol: Айде успех с покупката.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 17 ное 2012 19:17

IvailoOo написа:Ако е хубав не е като да не си струва. Мотора не е от най-мощните и в предвид по-тежкото купе,по-малката кубатура и etc. върви много по-малко от 2E.Иначе не му е проблем климатика. Че товари,товари си,но не е толкова врапиращо. Предполагам си прочел за проблема с кутиите,въпреки че това не е критерий предвид многото улични нинЖи с бегачки :lol: Айде успех с покупката.

Да вече съм сигурен че ще взема 1.6ср но този проблем с кутиите не ми е познат колга за какво става дума ?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 17 ное 2012 19:22

Карам голф с тоя мотор 1,6SR вече 4 години.
В общи линии малолитражка, за да върви иска обороти. Климатика/климатроника се осеща, но се трае щото целта оправдава средствата ако искаш да ти е хладно лятото. За скоростните кутии на мотора се носят легенди, но не е толкова страшно. Ако се прецака настоящата, можеш да сложиш каквато намериш от 1,4 1,6 8V или 16V, дори мисля че и скорости от на 1,8 без турбо нямаха голяма разлика в предавателното число. Има вариант и с ревизия на кутията, но не знам дали е необходимо да пипаш работещи скорости... Имат проблем с оборотите като повечето VW от тва поколение - обикновено зацапана дросел клапа или смуче въздух от някъде... Разхода е спорен момент, зависи кой къде и как го кара. Ако не бързаш извънградско 6-7л/100км, климатика добавя около половин литър. Градско зависи, но 10-12 не му мърдат, но пак си зависи къде и кой кара.
Ако е запазена колата и до сега е гледана от собственика си, вероятно ще останете доволни.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 17 ное 2012 19:36

joromnt написа:Карам голф с тоя мотор 1,6SR вече 4 години.
В общи линии малолитражка, за да върви иска обороти. Климатика/климатроника се осеща, но се трае щото целта оправдава средствата ако искаш да ти е хладно лятото. За скоростните кутии на мотора се носят легенди, но не е толкова страшно. Ако се прецака настоящата, можеш да сложиш каквато намериш от 1,4 1,6 8V или 16V, дори мисля че и скорости от на 1,8 без турбо нямаха голяма разлика в предавателното число. Има вариант и с ревизия на кутията, но не знам дали е необходимо да пипаш работещи скорости... Имат проблем с оборотите като повечето VW от тва поколение - обикновено зацапана дросел клапа или смуче въздух от някъде... Разхода е спорен момент, зависи кой къде и как го кара. Ако не бързаш извънградско 6-7л/100км, климатика добавя около половин литър. Градско зависи, но 10-12 не му мърдат, но пак си зависи къде и кой кара.
Ако е запазена колата и до сега е гледана от собственика си, вероятно ще останете доволни.

Много ви благодаря Колега, вече съм сигурен че ще е това а количката който намрих е на 120 хиледи км на едни стари немци :)

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Пон 19 ное 2012 18:01

Здравейте отново Колеги, утре пътувам от Хановер до Ниедер олм намерих хубава количка 1.6 101 коня климатроник 164000 километра 4 врати 1500 еуро, дано да е такъв както на снимките :)
имали някой колега който знае какви са застраховките в тук? аз не ги знам защото не съм си взел прди кола от тука и бих искал да знам ако някой колега си взел кола от германия какво то1но се прави и как се процедира?
Благодаря предварително на вси1ки.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Пон 19 ное 2012 18:04

djuni_ibiza написа:Здравейте отново Колеги, утре пътувам от Хановер до Ниедер олм намерих хубава количка 1.6 101 коня климатроник 164000 километра 4 врати 1500 еуро, дано да е такъв както на снимките :)
имали някой колега който знае какви са застраховките в тук? аз не ги знам защото не съм си взел прди кола от тука и бих искал да знам ако някой колега си взел кола от германия какво то1но се прави и как се процедира?
Благодаря предварително на вси1ки.

Погледни тази тема! Там пише долу-горе какви са застраховките.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Пет 23 ное 2012 23:43

Колеги направих най голямата грешка на живота си бассии боли ме главата направо съм в траур , та днес пътувах до хамбург купих Голфчето на първа гледка перфектно изглеждаше интериора е чист и свеж няма драскотина никаде реални километри поне така мисля двигателя лъщи хубави джанти и почти нови зимни гуми 1300 евро кеш транзитен номер за 5 дена, и така аз и баща ми тръгнахме по магистралата и хоп едно гадно виене и боксуване на предавките и яко стържене ама брутално спряхме на аварийната хоп свободна количката бачка екстра наведих се отдоло ко да видя капе гъсто масло от връзката между скоростната кутия и двигателя сълзички звуня на автокъщата и ми отговаря че не са виновни за нищо и че не са ми дали гаранция за нищо ! Както и да е ние с нашия изядохме с извинение лайното и сега би трябвало с чърпак да си го довършим, не ми пука нищо друго освен моралното ми здраве а най вече на баща ми който много му стана кофти , абе ужасен ден. пребрахме се в хановер на паркинга и сега се чудим какво да направиме с луксозната таратайка
чета много разни неща в момента за тези модели скоростни кутии и от сега ми става още по лошо незнам как да я пребера в бг и като я пребера какво ме очаква също незнам. Дайте съвет какво става с тази скоростна кутия защо стурже защо боксува на високи обороти :(( да не е съединител и аксиален лагер и семеринг баси полудявам колеги.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 24 ное 2012 11:13

Чети тия теми. Щом тече масло, няма да е съединител.

viewtopic.php?f=5&t=317398
viewtopic.php?f=5&t=252746
viewtopic.php?f=5&t=329660&hilit=duu

Баси малшанса... Не е толкова страшно положението, но да беше тук... Скорости се намират, смяната ще е 50-100 лв. Тва е при положение че е строшила нит и е сцепила кожуха. Има варианти да не е това, но трябва да видите какво става с кутията в момента...

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 24 ное 2012 11:56

Колега, до колкото съм чувал повечето авто салони в Германия се държат от араби, сърби и др., които като нашите в България гледат да ти вземат парите, ако можеш ги осъди, че са ти продали калпава стока или поне им създай малко ядове. Трябваше да купиш от старите немци макар и по-скъпо. Ако се стигне да сменяш скорости вземи с код ERT след 10.2001г. от 1.6, 16V, сменят се и фланците на полуоските. Успех, дано се оправиш бързо!
п.п. Маслото може да не е от скоростите, на моята се стича като при теб, идва от капака на клапаните, видях го като сменях съединителя. Мислех, че е от семеринг на колянов вал, но не. Съединител Sachs в БГ е околе 250лв + до 100лв труд.
Като я оправиш ще си доволен. Върви доста прилично, минавам по 150км на ден гори 11.5 газ градско.
Не се притеснявай, това е поредната кола, да не си докараш някоя болест от ядове, всичко ще се оправи.

Потребителски аватар
djuni_ibiza

Мнениеот djuni_ibiza » Съб 24 ное 2012 15:21

Скоростите се сменят перфектно всяка една от тях работи но почти при всички се чува стържене а и от горе кадето има една зелена капачка който може да се види съединителят та и докато го отворих цялата беше в масло и малки лъскави луспички предполагам че съединителя е в масло явно корпуса е цепнат от вътре и за топва тече масло докато работи колата но нямам и идеа тук в германия майсторите дали се занимават с смяна на нитовете с комплект болтове а и дали няма счупени предавки то трябва и съединителят да се смени с лагера заедно предполагам , незнам какъв ми е кода на кутията но отстрани тенекийната капачка е зелена, а и колата който купих са едни курди сотани баровци който изобщо не искам да се занимавам с такива хора и да съдя и да не съдя тези хора не искам да се натоварвам повече достатъчно ме боли главата и ми е супер терсене здраве да е ще поработим малко тук и ще го оправим няма как.
А и ще се съобразявам с това което каза горе колегата batmit, с кутия ERT след 10.2001г. от 1.6, 16V,
но до колкото разбрах немците бачкали много скъпо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”