Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот bai_ILIA » Пон 26 ное 2012 18:42

xploda написа:Хамилтън изгубу веднъж на косъм, но на следващата успя да спечели. Пак на косъм, но спечели

ами следващите 4 години какво стана? ами тези, които предстоят :lol: има и много по-зле от Алонсо като се замисля хахахахаха. Единия сезон игра блъскащи колички, сега количката почна да се разваля...драма след драма.

предстои му да кара за отбор, който има 1-2 точки от последните 10 старта...абе ужас. в случая само може да се подобри ситуацията понеже нямя накъде ПО-ЗЛЕ за Мерцедес Бенц. за губещия си прав, но по-лошото за Хамчо е, че скоро няма да може и да се бори за титлата. за печелене не говорим :D квото било било. някой ден като направи кола бай Немец пак ще е в играта...

по-добре да губиш титли всяка година, отколкото да си загубиш времето в някой отбор като Мерцедес. яд ме е за Хамилтън!!! Честно го казвам. Добър опонент е и не заслужава такава участ...той си има някакъв дългосрочен план там и може да успеее някой ден.

Лошото е, че аз и милионите Фераристи по света сме си верни на отбора независимо от представянето, докато неБелия си остава с англичаните зад гърба. Останалите ще го забравят по-лесно...

ПС - на всеки се случва да губи заради проблеми с надеждноста - Кими Макларън 2003 и 2005 например. Хамилтън 2012...Макларъните са си трошляци последното десетилетие...Само Ред Буля хем се разваля хем печелят последните 3 сезона.mhihi Явно уникалният им пилот...ГРЕШКА, имах предвид дизайнер, компенсира всички "дефекти" на пакета...в това определено превъзхождат и Ферари и Макларън!!!

Ферари имат Алонсо, Макларън имат/ха Хамилтон, а Ред Бул Ейдриан Нюи. Поинтересувайте се защо той взима повече пари от 80% от пилотите във Ф1...10 милиона долара на година! Мисля, че е очевидно. По-добър е от тях!!!

Последна промяна от bai_ILIA на Пон 26 ное 2012 19:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 ное 2012 19:05

Ще ви помоля да спазвате добрия тон в темата. Нападки и обидни квалификации няма да се толерират! Темата е пред заключване вече и без това свърши сезона! :012:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 26 ное 2012 19:20

К.Одаджийски написа:75 загубени, 25 спечелени от 100 възможни последните 4 състезания, ама....

Последните 4 старта често се споменават, но познайте кой е спечелил най-много точки...Ферари :Mr Green Fun Не им помогна особено, но е факт.

малко е рано за нова тема сезон 2013 - мисля, че има мегдан още малко да полаем преди зиманта пауза. какво ще кажете колеги Ф1 фенове?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 26 ное 2012 19:27

Дам, тема за 2013 година има, но е рано да я цвакаме, поне си мисля да пишеме сериозно в нея като почнат тестовете след 2 месеца.
bai_ILIA написа:Последните 4 старта често се споменават, но познайте кой е спечелил най-много точки...Ферари Не им помогна особено, но е факт.

Споменавам ги щото с тях той имаше също шанс за борба с титлата, загубен още в Сингапур обаче.
В крайна сметка сезона свърши, точките са преброени, гледаме напред и за 2013 година всеки се надява на сполука на неговите хора.
Между другото за сезон 2013 има ли някакви нови или орязани стари правила в сравнение с тази година. Правила които могат да окажат евентуално влияние върху колите или изпреварванията!? Ясно е че интересното и непредсказуемо ще е с новите мотори с турбо от 2014

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 26 ное 2012 19:51

К.Одаджийски написа:Между другото за сезон 2013 има ли някакви нови или орязани стари правила в сравнение с тази година. Правила които могат да окажат евентуално влияние върху колите или изпреварванията!?

Няма да има вече двоен DRS. Нормалния DRS пък няма да може да се използва по усмотрение на пилота, а само на определени DRS зони от пистата. FIA смятат да обосноват по 2 такива зони за всяка писта, доколкото самата писта го позволява. Това относно изпреварванията и колите. Има още две нови неща(засега само мислят да ги въведат), които лично на мен ми много ми допадат.
Най-вероятно ще отпадне форс мажор правилото, задължаващо пилотите да се върнат в пит-а след квалификация без чужда помощ. При досега действащите правила, ако не можеш да се докопаш до пит-а следва наказание - изключване от крайните резултати. Другото, което се задава е талон с точки mhihi Лиценза, който си изкарват пилотите ще съдържа определен брой точки, като нашите точки от шофьорската книжка. И точно, както е и при нашите при нарушения(катастрофи, чисто неспазване на правила и т.н.) ще се взимат точки. Хубавото е, че като ти свършат точките те БАН-ват от състезанията :twisted: По този начин Грожановци, Картикеяновци, Малдонадовци и всякакви такива пишман пилоти може и да не ги видим(дай Божееееее) през 2014-а mhihi Само не разбрах дали БАНана ще е до края на текущия шампионат или завинаги :roll:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 26 ное 2012 22:06

Фетел караше и в Торо росо, което не бе най-бързата кола, но още тогава показа потенциала си.Вижте шампионата от 2008г.Ето и мнения на колеги от форума viewtopic.php?f=59&t=83265&start=930
Няма как да станеш пилот на болид без да си много добър, камо ли да станеш три пъти шампион.Имал съм щастието да наблюдавам наживо , това не е човешко изпитание, шапка им свалям на всички пилоти.
Въпреки неотборната игра на Ферари,все още са ми слабост, най-вече заради Маса, който в последните две състезания беше по-добрият пилот на отбора.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 26 ное 2012 22:18

Vlad777 написа:Фетел е млад, има време да се докаже! Ще го видим дали ще има сили да бие рекорда на Шумахер! Защото това, което няма в момента Фетел е психика - показа го на няколко пъти през сезона.

Но като порастне малко, може и да улегне и да се научи.

Фетел е млад, но какво има повече да доказва?Със сигурност има сили да бие рекорда на Шумахер. А това което няма в момента е оставащите 4 титли. :lol:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 26 ное 2012 23:10

Изображение

и Кимитооооо пиянката :D

http://twitpic.com/bgm5px

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 26 ное 2012 23:49

Пичове не знам за вас ама според мен вие гледате много интересно на нещата.

Защо примерно Барбуков - смяташ, че Алонсо е късметлия, когато Фетел е наказан? Това не е късмет - това е следствие от грешка на отбора/пилота. Късмет е когато Грожан блъсне прекия ти конкурент и той запише нула, не смяташ ли така? Това, че алтернатора се счупил това какъв късмет е? Това е дефектирала част поради стремежа на отбора/доставчика да даде максимално предимство на отбора, респективно пилота, който я управлява. Защо дъжда да е късмет за Алонсо, като той вали за всички? Просто тогава колите стават еднакви и състезанието се решава вече не от колатаи гумите, а от пилот, екип и стратегията. Кое състезание тази година при такива условия беше спечелено от Ред Бул и в частност Фетел? Именно при такива условия Алонсо успя да спечели някое друго състезание, някоя друга точка повече.

Също примера ти с Михаел Шумахер - да съгласен съм, че имаше удар с Хил, но ако гледаш внимателно повторението и го сравниш то тази година и миналата имаше подобни инциденти между пилоти и след това не бяха наказвани, а сега както сам казваш времената са други и по-друг начин се гледа, но битката си е битка! Според мен в онази ситуация ако Хил беше изчакал още 1-2 завоя, дали щеше да се стигне до удар? С по-бърза кола и достатъчно време за да изпревари Михаел? Защо му беше да бърза?

Аз не омаловажавам успехите на Фетел не го разбирай така. Казах просто защо не ми харесва той като пилот. Просто има хора, които каквито и успехи да имат не те кефят.А други, който въпреки многото неуспехи са по-харесвани - Кими, Хуан Монтоя, Хамилтън и те така :)

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 27 ное 2012 0:17

Прав си колега. На Алонсо точките са от 18 старта, на Фетелчо от 20 старта. Това, че е отпаднал поради технически проблем си е отборна драма. Като те блъснат обаче, нямаш нито ти вина, нито отбора ти, а някаква изрезка като Грожан примерно е решил да демонстрира "умения" и да спечели състезанието на първия завой. Просто пилците се броят на есен и който има повече точици печели!!! Така, че по-добре да не говорим за късмет в случая...

Още ми става тъпо като се сетя, че цяла година чаках Спа да гледам на живо Алонсо и Скудерията. В крайна сметка го видях само 2 пъти - като се подреждаше на грида и загравящата обиколка!!!! Грожане, Грожане ако знаеш каква клетва ти хвърлих тогава, отдавна щеше да си се отказал от Формула 1 mhihi :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 27 ное 2012 0:59

niviat написа:
Vlad777 написа:Фетел е млад, има време да се докаже! Ще го видим дали ще има сили да бие рекорда на Шумахер! Защото това, което няма в момента Фетел е психика - показа го на няколко пъти през сезона.

Но като порастне малко, може и да улегне и да се научи.

Фетел е млад, но какво има повече да доказва?Със сигурност има сили да бие рекорда на Шумахер. А това което няма в момента е оставащите 4 титли. :lol:

Винаги има какво да се доказва. Тази година за мен той просто се представи много добре. Не вярвах, че ще успее. Но след Абу Даби...
Трябва да подобри представянето си на дъжд, въпреки че в Бразилия направи страхотно каране. Има още какво да се желае.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 27 ное 2012 10:29

Barboukov написа:Трябва да подобри представянето си на дъжд, въпреки че в Бразилия направи страхотно каране. Има още какво да се желае.

Това не се подобрява.Или го можеш, или не ;) Относно представянето на Фетел и аз съм съгласен, че беше отлично.Обърна шампионата и заслужи титлата. Тайно се надявам догодина Ферари и Макларън да изкарат по-бързи коли в техничните части от пистите.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 27 ное 2012 23:12

Говорете ми за късмет!!! Това, което виждам не мога да го проумея - сляп ли съм тъп ли съм? Късмет ли?! Това е втория рунд - отляво на болида на Пръста е резултата от 1-ви рунд...:Mr Green Fun

Изображение

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 ное 2012 7:33

Ми аз го казах преди 1-2 страници, инфинитито е доста по- здраво от останалите коли на пистата, от лявата страна стърчеше генерацията, от тука Сена се възкачил върху него и това устиска до края. Да не забравяме и миналата година мисля в Сингапур Уебър и Хамилтън като се удариха, на Макларъна му отиде задното окачване, а австралиеца изкара със счупена джанта стинта с тия гуми, Марто май беше постнал снимка в ланшната тема.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 28 ное 2012 13:22

К.Одаджийски написа:от лявата страна стърчеше генерацията

Изображение

Не стърчи, просто тръбите на самата генерация се "оголиха". Реално се счупи само карбона който ги скрива и защитава от директни удари.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”