Golf MK3 1992г. ААМ - Има слабо парно
Golf MK3 1992г. ААМ - Има слабо парно
Здравейте колего доста изчетох из форума за проблеми с парно,но в моя случай е нещо уникално и затова се обръщщам към вас за съвети. Проблема е следния: На място като пусна парното има за малко и след това започва да духа хладко. Сменил съм-радиаторче на парно, облепил съм клапите,сменил съм водната помпа и термостата, изпарителя го вързах последователно през маркучето за подгряване на колекторните траби и проблема пак остана. В движение като си я карам колата си има горе-долу добро парно,но не идеално.Какво ще да сменя за да си стане хубаво парното? Давайте съвети ..
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
Re: Golf MK3 1992г. ААМ - Има слабо парно
обезвъздуши си добре системата, държи ли ти 90 градуса и в движение или пада, може и новия термостат да не е стока
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А може и новото радиаторче да не става. Колеги от форума са споделяли, че новите китайчета най-общо казано нямат добро водообръщение - т.е. водата минава през много малка или никаква част от него... и парно - нема.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А маркучите да си надува случайно?
Новите радиаторчета,колкото и да са китайски,едно 45-50 градуса на празен ход на макс. степен на вентилатора, успяват да докарат.А човек усеща парене още на 40 градуса. Съответно или няма добра циркулация през радиатора (г-ра глава,менте термостат,менте помпа и т.н.) или радиатора не става.
Какъв радиатор си сложил,каква помпа,какъв термостат (марки).Също така виж да не са обърнати маркучите на радиатора - теоретично не трябва да е от значение,ама практически оказва голямо влияние ако са кръстосани входа и изхода. Колата загрява ли си нормално до 90 градуса,извън града спадат ли като караш и т.н. ?

Какъв радиатор си сложил,каква помпа,какъв термостат (марки).Също така виж да не са обърнати маркучите на радиатора - теоретично не трябва да е от значение,ама практически оказва голямо влияние ако са кръстосани входа и изхода. Колата загрява ли си нормално до 90 градуса,извън града спадат ли като караш и т.н. ?

Извинявам се за късния отговор, значи водната помпа която я смених виеше,но перките и бяха здрави термостата и той си отвараше на 90 градуса. Новите Водна помпа и термостат са марка Trow, а радиаторчето е немско марка Topran.Интересното е,че като пусна да духа към стъклото или в краката там духа хладко,а през решеткие дето са на таблото духа леко топло.Клапите ги облепих със едно немско глумирано тиксо и невярвам от тях да е проблема.Иначе и гарнитурата на главата мината есен ми я сменяваха и ми шлайфаха главата и невярвам да е от нея,но незнам от къде би могъл да е проблема 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Чуваш ли бълбукане в радиаторчетона парното. Че аз от както си смених термостата на аудито и чувам бълбукане(явно останал въздух). И на всичкото отгоре и колата загрява отново бавно
. По едно време се беше позакрепило що годе приемливо парно ама реших да обезвъздуша и от тогава студ майка
. Не чувам бълбукане, ама и парното деха едва едва а колата е загряла до 80 градуса, и сега ми предстоят мъки с откриване на проблема.
Така че колега сигурен ли си че нямаш въздух в системата.

Така че колега сигурен ли си че нямаш въздух в системата.
Не балбукане няма, балбука се чува като отворя леко капачката на казанчето и след това за малко има много добро парно и после пак така. Аз сега като съм в движение си го пускам на степени 2 или 3 като съм на светофар или задръстване слагам на 1 за да не се губи топлината ама си е играчка
Но ми прави впечатление,че като,че ли надува неко маркучите защото като отвора капачката изъсква и се оправа, а в казанчето като е студена има винаги течност до макса.

-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е същата работа,надува маркучите слабо парно,отвъртам капачката да излезне налягането и всичко се оправя,вече сериозно се замислям дали да не си пробия една дупка 1-2 мм на капачката за разширителния съд.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да не надува изпаритела нещо?Сякаш е хубаво да се пробва с газ анализатор в разширитела,че ми намирисва на въздух в системата.Относно капачката това с дупката е глупост и половина,по-добре пробвай с друга да не би да ти е повреден клапана.И забележете при студен двигател като я отвивате какъв звук се чува-на засмукване или на изпускане?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Коя е най-добрата марка за радиатора на парното. Или оригинално от някоя морга?
- stefan4o
- Контакти:
Най-доброто е оригинално от магазина. Хелла мисля беше един от вариантите
Гледах в ебай хубави цени на оригинални нови по 50 евра. Мисля е добра цената 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Да, ако е качествено (най-вероятно, ако е ибей.де) си заслужава цената. И по моргите може да има 100% оригинални ама си е риск, не се знае кога ще протече
- stefan4o
- Контакти:
Втора употреба не бих рискувал за такова нещо. По-добре да се понапъна за някое читаво ново - дали ще е оригинално или някое друго по-скъпо от китайските е вече въпрос на личен избор (дано не ми се налага скоро де
).

Iezekil написа:Да не надува изпаритела нещо?Сякаш е хубаво да се пробва с газ анализатор в разширитела,че ми намирисва на въздух в системата.Относно капачката това с дупката е глупост и половина,по-добре пробвай с друга да не би да ти е повреден клапана.И забележете при студен двигател като я отвивате какъв звук се чува-на засмукване или на изпускане?
Ами аз и изпарителя го преправях,предишния беше вързан последоватено преди радиаторчето,купих си нов вързах го последователно при маркучето за подгрев на колекторните траби.Въпроса е тоя въздух от къде идва и надува?Ако беше от гарнитурата цяло лято стм карал така щеше да избуши някой от радиаторите.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Темата е от преди време, но е актуална по отношение на марките радиатори viewtopic.php?f=6&t=171710&start=15&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE
Аз съм с Ниссенс от почти три години.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”