Голф 4 1.9 дизел лампата за маслото почна да свети
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 1.9 дизел лампата за маслото почна да свети
Здравеите! Колата е Голф 4 1.9 дизел... Та случи се нещо странно докато се пробирах. Карам си и по едно време лампата за маслото почна да свети. Маслото е сменявано преди 4 месеца Кастрол Edge 5-40. Досега не е губело масло не пуши отзад. Няма течове на масло по колата и по двигатела, та колеги дайте няква и дея къде може да това масло. Дали да не го сменя с 10-40 незнам. Дайте няква идея или обяснение ако може...
-
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Re: Голф 4 1.9 дизел лампата за маслото почна да свети
Никаква логика няма да си смениш маслото(още повече пък с 10В). Провери датчика за налягане на маслото, първо за слаб контакт с буксата, а след това и изправността на самия сензор. Следваща стъпка смяна на датчика. Това важи ако автомобила е след 09.00г.
ПП: Видях, че си написал нещо от сорта "...къде може да е това масло...", а провери ли нивото му?
ПП: Видях, че си написал нещо от сорта "...къде може да е това масло...", а провери ли нивото му?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Ако маслото е на нивото си.. Да не би маслената помпа да не прави достатъчно налягане 

- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих налягането на маслото затова писах, че го няма... Днес си говорехме с колегите и стигнахме до извода, че колата си е на 10 години и е много тънко маслото затова го гори през турбината
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нямаш налягане,то значи проблема ти е в маслената помпа.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Имаше тема подобна на твоята във форума ни .Оказа се проблем в таблото . Преди това обаче , собственика на колата вече беше проверил ,че налягането на маслото беше добре ( с манометър). Така,че ако при теб налягането се окаже добре (проверка !) може да се окаже такъв проблем и при теб да е в таблото.
П.п. сега погледнах ,че вече си правил проверка .Работата отива на "дебело"
проблема може да е в лагери кол.вал , може помпа и др. .Не става ясно , маслото или налягането му го няма
гори или не го гори !
П.п. сега погледнах ,че вече си правил проверка .Работата отива на "дебело"

Последна промяна от samo_pechka на Сря 28 ное 2012 20:55, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Първо пишеш, че до сега не е горила масло, а след това правиш извод, че го гори през турбината. Проверил си налягането на маслото, а него го няма...кое го няма? - налягането или маслото. Напиши по-подробно за да се опитаме да ти отговорим по-точно...
Ако няма налягане проблема е както каза колегата по горе, ако няма масло причини бол. Но и в двата случая вискозитета няма нищо общо.
Ако няма налягане проблема е както каза колегата по горе, ако няма масло причини бол. Но и в двата случая вискозитета няма нищо общо.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Това ми е първата дизеларка. Поприбнцип карам бензин. Затова казвам, чер колата негори масло, защото съм чувал, че когато пуши отзад тогава гори масло (за дизела). А колегите ми казаха, че торбините си горат. Е все ще се разбере за маслото, ще го сменя и ще видиме тази работа 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колега, колата да не е ПД мотор ( колата от профила)? Щото ако е - има сериозна вероятност да ти пропуска нафта в маслото
Оттам се разрежда яко и...
Имай го напредвид !! Важно е и вземи мерки!!

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Аз предлагам първо автора на темата да формира един правилен въпрос и най-важното-разбираем! И евентуално после да се продължи с догадките.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
И аз съм на това мнение. Аз все още не мога да разбера има ли достатъчно масло в двигателя или не. Има ли налягане или не. Точен и разбираем отговор на тия въпроси ще бъде добро начало. Ако колата е тази от гаража и сложиш масло с друг вискозитет различен от 5в40 имаш доста голям шанс да прецакаш още нещо по мотора.
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Масло съм долял, затова светна лампата, нямаше масло колата е тази от гаража
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,колата не ти е стара за по-гъсто масло,а и на всичкото отгоре НИКЪДЕ НЕ ГО ДАВАТ ДА СЕ КАРА С РАЗЛИЧНО МАСЛО ОТ 5W30 или 5W40 505.01 или 507.00 ,а от тук нататък ти си решавай кой какво ти е казал-явно е някой маслар,който се прави на разбирач.Моята кола е на 350 000 по километраж и за момента не ми гори повече от 0,500мл масло 5W40
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
На мен за 4 месеца е изгорило 400 грама 5 - 40... Незнам ама си е много за кажи речи 3000 км...
Върни се в “Дизелови агрегати”