Голф 3 бензин 1,8 90 к.с. код на двигателя ABS загрява
- veselin77
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: ABS 1993
Голф 3 бензин 1,8 90 к.с. код на двигателя ABS загрява
Здравейте колеги, колата ми е Голф 3 бензин 1,8 90 к.с. код на двигателя ABS, лятото на извънградско каране ми правеше впечатление че колата загрява над 90 гр. а при градско каране още на първото кръстовище при загрят двигател стелката отиваше на 100 гр. и тогава се включва вентилатора, реших че е от термостата, преди три седмици реших да сменя термостата и антифриза, купих оригинален термостат за VW/Audi на 87 гр. за 72,00 лв. сменихме го с един приятел и при първото ми извънградско каране на колата държеше около 100 гр. при нормално каране с 90 км/ч. усъмних се в датчика който изпраща сигнал към таблото, с два други датчика същата работа, и в таблото няма проблем, проверих го, водната помпа съм я сменял преди 20 000 км. Не ми се губи антифриз и маркучите на пипане са меки, колата е обезвъздушена има парно, някаква идея от къде може да идва това загряване до 100 гр.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 бензин 1,8 90 к.с. код на двигателя ABS загрява
Провери тънкото маркуче което е на разширителното казанче да не е запушено че то прави подобни мизерии
-
- Автомобил:
- Двигател:
радиатора ти е задрастен,про4исти си водната система и измии хубаво радиатора с пароструика 

-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
ако загрява само в града може да е и датчика за перката и да не включва първа степен.
моя голф беше така стигаше 100 градуса и перката тогава палеше и си охлаждаше директно на втора степен. Просто нямах първа степен.
моя голф беше така стигаше 100 градуса и перката тогава палеше и си охлаждаше директно на втора степен. Просто нямах първа степен.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Правилни насоки за радиатора и перката.
Всъщност,проверката за циркулация през него ще те ориентира за евентуален проблем с водна помпа,само тя остана като насока.
Jovany написа:Провери тънкото маркуче което е на разширителното казанче да не е запушено че то прави подобни мизерии
Всъщност,проверката за циркулация през него ще те ориентира за евентуален проблем с водна помпа,само тя остана като насока.
- veselin77
Провери тънкото маркуче което е на разширителното казанче да не е запушено че то прави подобни мизерии
Сменял съм тройника от който тръгва тънкото мъркуче за разширителто казанче преди около година и половина,
Колега Iezekil, и аз се съмнявам във водната помпа, когато я смених не знаех че всъщност се състои от две части, тогава смених само капака/не знам дали така се казва/ през който минава оста на единия край на която е шайбата която се върти от ремъка а от другата е витлото на помпата, помпата е марка HEPU ако има някакво значение.
Сменял съм тройника от който тръгва тънкото мъркуче за разширителто казанче преди около година и половина,
Колега Iezekil, и аз се съмнявам във водната помпа, когато я смених не знаех че всъщност се състои от две части, тогава смених само капака/не знам дали така се казва/ през който минава оста на единия край на която е шайбата която се върти от ремъка а от другата е витлото на помпата, помпата е марка HEPU ако има някакво значение.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
veselin77 написа: Сменял съм тройника от който тръгва тънкото мъркуче...
При мен там е леко по-различно, но на доста места съм срещал оплакване от запушено маркучле при смяна на тройника точно при АБС мотор.
Разпробива се със свредло и готово.
Но и мен ме съмнява, че датчика за перката ти прави магарии.

- veselin77
Колега lubopa4kata, антифриза който източих от охладителната система беше чист и бистър, не знам не ми се струваше че има нужда от промивка.
- veselin77
Колега radotom, през това мъркучле / то е с малко сечение/ силна струйка антифриз ли трябва да тече, защото при зарят двигател на пипане мъркучето е топло значи през него тече течност но не знам да ли е достатъчно силно.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
veselin77 написа:Колега lubopa4kata, антифриза който източих от охладителната система беше чист и бистър, не знам не ми се струваше че има нужда от промивка.
Колегата има предвид да го измиеш и от външна страна. Ако много се е набил с боклуци напълно е възможно да не работи както трябва
Колега,как си сложил пистовия ремък на шайбата на водната помпа? Отгоре ли или отдолу.
- veselin77
Колега qncho, ремъка който върти водната помпа е пистов, т.е. на него има канали който влизат в каналите изрязани на шайбата на водната помпа, при мен е така.
- Iezekil
veselin77 написа:Колега radotom, през това мъркучле / то е с малко сечение/ силна струйка антифриз ли трябва да тече, защото при зарят двигател на пипане мъркучето е топло значи през него тече течност но не знам да ли е достатъчно силно.
За АБС струйката е слаба.Навярно си забелязъл,че на тройника съответно дупчицата е малка.Най-добра проверка ако не виждаш като отвориш разширитела да се влива течност,е да извадиш маркучето,да го сложиш в казанчето и да провериш как е на обороти и като дадеш газ/тогава се увеличава струйката/.
- veselin77
Iezekil написа:Правилни насоки за радиатора и перката.Jovany написа:Провери тънкото маркуче което е на разширителното казанче да не е запушено че то прави подобни мизерии
утре ще го проверя, мерси за съвета, но колко силно трябва да тече от там антифриза?
- Iezekil
Като ракия от казан 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”