гепиха акумулатора и реших, че е крайно време да сложа една аларма и нещо друго. Не, че ще ги спре, ма поне ще има по какво да целя с Байкала докато ръчкат

Взех си Сатурн М6, та въпросите са :
- От алармата има 2 жълти кабела, като в книжката са обозначени "мигачи". Проблема е, че не съм сигурен лостчето за мигачите затваря към маса или към плюс. Предполагам е към маса. А някой, ако ми каже двата кабела "мигачи" на кои кабели се връзват на конектора ( 7 полюсен ) от дясната страна на волана ( просто разбрах, че като махна конектора и няма мигачи, та си мисля, че е някой от тях ).
- друга една простотия дето направих, но мисля, че си обясних причината. От алармата има оранжев ( врата + ) и 2x бели ( врата - ). Разколачих едно местенце дето има 3 кабела - +12В постоянни, (-) постоянен и (-) при отворена врата и свързах оранжевия ( + ) от алармата с постоянния плюс за вратите, а пък белия ( - ) от алармата с ( - ) при отворена врата. При това положение естестено, алармата никога не реагира при отворена врата, защото този оранжевия кабел ( врата + ) е за прекъсване на + от ключ на вратата. Просто исках да го потвърдя с вас, че врата (+) от алармата изобщо не се използва, иначе лъжа алармата ,че винаги има отворена врата и тя спира да наблюдава тази зона. Надявам, се че правилно мисля.
Е това е, само мигачите ми остават и да я накарам да сработва при отворена врата. ( иначе центалното бачка, прекъсванията за паленията също ).
Да допълня, че съм тествал всички ключета по вратите и си работят и дават към маса.
Благодаря колеги !