Passat B3 - 1.8. RP - свързване на аларма към мигачи

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat B3 - 1.8. RP - свързване на аларма към мигачи

Мнениеот grozdanov » Пон 26 ное 2012 13:11

Привет колеги ( извинявам се и за аматьорските въпроси дето ще ви питам ),

гепиха акумулатора и реших, че е крайно време да сложа една аларма и нещо друго. Не, че ще ги спре, ма поне ще има по какво да целя с Байкала докато ръчкат :twisted:
Взех си Сатурн М6, та въпросите са :
- От алармата има 2 жълти кабела, като в книжката са обозначени "мигачи". Проблема е, че не съм сигурен лостчето за мигачите затваря към маса или към плюс. Предполагам е към маса. А някой, ако ми каже двата кабела "мигачи" на кои кабели се връзват на конектора ( 7 полюсен ) от дясната страна на волана ( просто разбрах, че като махна конектора и няма мигачи, та си мисля, че е някой от тях ).

- друга една простотия дето направих, но мисля, че си обясних причината. От алармата има оранжев ( врата + ) и 2x бели ( врата - ). Разколачих едно местенце дето има 3 кабела - +12В постоянни, (-) постоянен и (-) при отворена врата и свързах оранжевия ( + ) от алармата с постоянния плюс за вратите, а пък белия ( - ) от алармата с ( - ) при отворена врата. При това положение естестено, алармата никога не реагира при отворена врата, защото този оранжевия кабел ( врата + ) е за прекъсване на + от ключ на вратата. Просто исках да го потвърдя с вас, че врата (+) от алармата изобщо не се използва, иначе лъжа алармата ,че винаги има отворена врата и тя спира да наблюдава тази зона. Надявам, се че правилно мисля.

Е това е, само мигачите ми остават и да я накарам да сработва при отворена врата. ( иначе центалното бачка, прекъсванията за паленията също ).
Да допълня, че съм тествал всички ключета по вратите и си работят и дават към маса.

Благодаря колеги !

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Passat B3 - 1.8. RP - свързване на аларма към мигачи

Мнениеот pas1.8mi » Пон 26 ное 2012 18:40

Проводниците за мигачите са черен/бял и черен/зелен.Към тях свързваш двата жълти проводника от Алармата.В краката на шоф.място(леко в ляво) ще откриеш 3-пинова букса.Там на кафяв/бял (този проводник го има и на плафона)трябва да свържеш единия бял от Алармата.Оранжевият не се използва при теб.Правилно разсъждаваш! :wink:

chi4i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chi4i » Вто 27 ное 2012 1:23

Когато свързваш кабелите на алармата към мигачите сложи по един диод.

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Вто 27 ное 2012 10:47

pas1.8mi написа:Проводниците за мигачите са черен/бял и черен/зелен.Към тях свързваш двата жълти проводника от Алармата.В краката на шоф.място(леко в ляво) ще откриеш 3-пинова букса.Там на кафяв/бял (този проводник го има и на плафона)трябва да свържеш единия бял от Алармата.Оранжевият не се използва при теб.Правилно разсъждаваш! :wink:

Е те точно там от съм взел. Мерси за информацията за мигачите :drunk

chi4i написа:Когато свързваш кабелите на алармата към мигачите сложи по един диод.

Е това по default, даже си мисля да не пецна и клаксона. За него съм сигурен, че към маса бибитка. Кофтито е, че няма никога да има тих режим и ще побъркам съседите :twisted:

Мерси много за съветите колеги, дано не посягат пак !

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Сря 28 ное 2012 11:22

Пичове,

всичко стана слънце, благодарско !

"Проблемите" дето останаха да нищя, ма нямах време :
- Централното ( ориг. в вакуум ) има едно поведение, което не можах да го разбера. Махнах кабелите за управление на централното от едната дръжка и сега бачка само от другата. В един случай :
- заключвам с ключ от вратата, от която все още има централно.
- компресора заключва и след 10-20 секунди заключва пак ( това и преди си го правеше )
- ако се опиташ да отключиш с ключ компресора всмуква и не ти позволява да отключиш
- е тук не ми остане време да го изтествам - алармата подава два пъти сигнал за заключване в някакъв интервал. Когата заключа с алармата е това всмукване го няма, т.е. като заключа с нея компресора после не всмуква при опит за отключване от вратата къде кабелите за централното ги няма. Предполагам всичко идва от този втория сигнал за заклюване, дали ?

Не ми е толкова до това, че компресора ще пречи на някой ако се пробва да я отключи, колкото до консумацията на ток в този вариант. Явно е повечко и алармата го усеща и се задейства.

Другият ми въпрос е тая заводската сиренка е супер слаба, ма не знам колко е max и дали ще мога я сменя с една малко по силна. Където и да я монтирам едваааам се чува. Ще питам производителя...ма е супер малка тая сиренка.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Сря 28 ное 2012 18:31

Сирената е достатъчно силна!Нали си я свързал към маса,а не към +12в?Централното се управлява с +12в и реално компресорчето трябва да изключи след около 2-3 сек(ако е изправно всичко по системата).Ако не си отварял до сега компресора го погледни за спукани спойки,особено на превключващия контакт на вакуума!

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Чет 29 ное 2012 22:20

Сирената да, +12 си взимам от инсталацията, масата от алармата.
Относно компресорчето и то си е наред. Въпроса е, че ако му подадеш 2 пъти заключващ импулс от алармата в рамките на 30 секунди ( т.е. "заключване", 10 секунди пауза, пак "заключване" ) и после спокойно си отключваш от страната където централно на ключалката няма. При вариант само един заключващ сигнал от алармата ( компресора всмуква, 5-6 секунди пауза и пак всмуква ) е тогава при всеки опита да отключиш с ключ се съпротивлява и дърпа палците пак надолу. Ама е това дърпане го товари и токовия датчик на алармата го хваща.

Както и да, ще го мъдря в събота, че сега не остава време, а относно сирента...явно ще трябва да я попреместя насам натам, че акустиката на Пасатора бега нещо :lol:

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пет 30 ное 2012 9:07

Сирената да, +12 си взимам от инсталацията, масата от алармата....

Точно това имах в предвид!Свързал си я грешно! :idea:
Правилното е :сив проводник от Алармата на единия проводник на Сирената,а другия проводник на Сирената на МАСА!

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Пет 30 ное 2012 9:27

pas1.8mi написа:Сирената да, +12 си взимам от инсталацията, масата от алармата....

Точно това имах в предвид!Свързал си я грешно! :idea:
Правилното е :сив проводник от Алармата на единия проводник на Сирената,а другия проводник на Сирената на МАСА!

Еее колега, ти ще ми отовриш очите значи :)
Що не го пишат в смотаното си ръководство тия хора, не всички сме родени алармаджии :)

Благодарско много!

P.S. Интересно обаче как така свири сиренката в момента ако от алармата е +V и аз съм я свързал на +V и от другата страна ?! Ще трябва да се върна малко назад в студентските години.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пет 30 ное 2012 18:33

:lol: При М6 е такова схемното решение,докато при М5 е към +12в и дори е записано над схемата,но пак стават грешки понякога! mhihi

Потребителски аватар
grozdanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот grozdanov » Съб 01 дек 2012 18:53

Колега pas1.8mi мерси много за информацията за сиренката ! Ще трява някой ден, ако се засечем :beer
Сега "пее" на умрираща лястовичка колата.

Върни се в “Passat”