Сравнение на марка газови инжекции

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Сравнение на марка газови инжекции

Мнениеот StS » Пон 01 окт 2012 20:46

merso написа:Според мен Princegas е най-доброто.

Или се обосновавай или по-добре не пиши, най-доброто за какво ? За комбайна или за RF PF и др. такива 2Е3 ?

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пон 01 окт 2012 21:06

Всяка марка си има своята красота, можем да ги разделим най-общо на "хубави и скъпи", "евтини и калпави" и "златната среда" която винаги е най-продавана и харесвана, така че всеки според бюджета си може да избере едно от трите.

Съответно всеки майстор работи и харесва някаква марка, според мен избора какво да монтирате трябва да бъде направен от съответния майстор, като вземе впредвид конкретния автомобил и неговите нужди, а клиента трябва да избере на кой майстор да се довери, този избор е най-важен в случая. :да:

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 24 ное 2012 10:42

stefan4o написа:Всички ЕКУ-та на ГИ комуникират с бензиновия компир, иначе няма как да бъде. Нали това е якото на ГИ всъщност :wink: Това ти го казвам чисто информативно, да не си помислиш, че случайно другите ГИ не си говорят с компа, а само тая на Романо mhihi

Тогава това ОБД за какво ми е ? Т.е Разлика реална няма , и 2те уредби си взимат инфо от бензиновия комп, а това ОбД за какво ми е притрябвало тогава ?

Потребителски аватар
g-man
Автомобил: VW Passat Variant 1.9TDI 04.2000
Двигател: ATJ
Контакти:

Мнениеот g-man » Сря 28 ное 2012 10:28

Не съм много вещ, но ще споделя опит - от 1500 километра карам с дюзи и компютър Романо, това което ме насочи натам е, че всеки един газаджия когото попитах, ми каза че Романо е най-доброто на пазара в момента и 75% от всички ГИ ги използват, въпреки че си слагат тяхната марка отгоре. Компютъра реално не е нищо особено, просто се мапва към горивните карти на ЕКУто на колата, не мисли, не разсъждава, не прави простотии, прото каквото му се подаде като информация от ЕКУто го използва, кривото в този случай е че няма настройки, единственото което имат в софтуера си е кога да се минава на газ (температура, обороти и т.н.), много е беден.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 28 ное 2012 10:43

g-man написа:Не съм много вещ, но ще споделя опит - от 1500 километра карам с дюзи и компютър Романо, това което ме насочи натам е, че всеки един газаджия когото попитах, ми каза че Романо е най-доброто на пазара в момента и 75% от всички ГИ ги използват, въпреки че си слагат тяхната марка отгоре. Компютъра реално не е нищо особено, просто се мапва към горивните карти на ЕКУто на колата, не мисли, не разсъждава, не прави простотии, прото каквото му се подаде като информация от ЕКУто го използва, кривото в този случай е че няма настройки, единственото което имат в софтуера си е кога да се минава на газ (температура, обороти и т.н.), много е беден.

Кой ти изръси тази световна глупост че другите ГИ слагат лепенка на марката?Мога да ти кажа че Романо слага лепенка на компа.Софта е доста орязан а има други с доста повече възможности.Исках да разбера и кое му е най доброто на РОмано?Би ли се обосновал?Лек ден!

Потребителски аватар
g-man
Контакти:

Мнениеот g-man » Сря 28 ное 2012 11:17

Бих, ако можех. Писах, че не съм вещ, не прочете ли. Пиша каквото са ми казали по газ сервизите из София, ако желаеш ще ти изброя точно в кои съм питал, въпреки че се съмнявам че точно това те интересува.
Когато си взимах фронт кита питах и получих този отговор, който съм написал по-горе, не твърдя че е истина, но не мога да кажа и че е "световна глупост", някак си не вярвам в светоната конспирация и ми е странно как от 4 места ще ме излъжат едно и също за да ми пробутат Романо :screwy
Лек ден и на теб.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 28 ное 2012 12:15

Я вземи поразпитай и прочети за какво иде реч и не пиши глупости.Компа и софта на Романо са производство на АЕБ.То и сервизите са толкова като ти говорят такива глупости за софта.

Потребителски аватар
g-man
Контакти:

Мнениеот g-man » Сря 28 ное 2012 16:20

Добре, като си чел обясни му на човека, който е пуснал темата. Аз написах това, което са ми казали, дюзи Романо ползват доста газаджии, ако не вярваш, не мисля да те убеждавам. За моя 2,8 ми казаха (Николай Неев - вносител на ГИ фронт китове), че са най-добрия избор цена/качество.
Толкова от мен, не желая да влизам в безмислени спорове, аз ГИ си имам, а ти до колкото разбирам си светнат и можеш да помогнеш на човека да избере за себе си.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 28 ное 2012 18:00

Аз не мога да разбера какво искаш да кажеш.Веднъж говориш за комповете след това за софта накрая за дюзите.Някой явно ти е напълнил главата и ти пишеш без да можеш да систематизираш инфото.Романо не е лоша уредба,много малко е обаче на пазара за да могат да се правят някакви генерални изводи.Прочети сега това за този хубавец който ти е дал инфото http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=58359 Лека вечер!

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 28 ное 2012 18:20

само цитирам -- ""Тогава това ОБД за какво ми е ? Т.е Разлика реална няма , и 2те уредби си взимат инфо от бензиновия комп, а това ОбД за какво ми е притрябвало тогава ?""

Защото в предното мнение има нещо за руски уредби - очевидно опасни за живота но не е свързано с темата си мисля..

Никой е не можа да даде ясно определение за това каква е разликата м/у Фобос1 и Романото, защото от написаното все едно няма... ?!

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 28 ное 2012 18:46

Питай конкретно какво те интересува на лични че много я разводнихме тази тема.

husky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот husky » Чет 29 ное 2012 20:16

landir написа:Я вземи поразпитай и прочети за какво иде реч и не пиши глупости.Компа и софта на Романо са производство на АЕБ.То и сервизите са толкова като ти говорят такива глупости за софта.

А знаеш ли, че вече Романо не искат купуват от АЕБ а си имат собствена електроника. От скоро произвеждат електрониките си сами. На пазара в Италия е пусната система напълно мейд ин Романо за 4 цилиндъра с ОБД. Компа е с една букса като MP48 но е с ОБД и производство на Романо. Скоро ще имат и техен комп за 5/6/8 цилиндъра. Системта за сега не се изнася, до няколко месеца ще започнат презентациите извън Италия.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пет 30 ное 2012 11:27

Може и да имат ама сега на БГ пазара какво се предлага?Като излезе на пазара тогава ще говорим.

husky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот husky » Пет 30 ное 2012 16:22

landir написа:Може и да имат ама сега на БГ пазара какво се предлага?Като излезе на пазара тогава ще говорим.

Задаваш ми въпрос със нещата които аз казах... facepalm
В Италия на пазара за 4 цилиндъра са с тяхна електроника от половин година
Много ясно казах, на кой пазар какво имат! Както знаем, за сега на нашия се предлагат с AEB MP48,AEB2001NC,AEB2568D

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пет 30 ное 2012 17:01

Не му е мястото да пиша в тази тема и ако модераторите решат да изтрият писанията ми.Колега въпроса беше за това че Романо произвежда компове и другите марки сменяли лепенките с тяхно лого????Абсолютна лъжа!Било най новото на пазара???Същата лъжа!За гаранцията пък да не говорим.Лека вечер на всички!

Върни се в “Автогазови уредби”