Здравейте,
Под газ педала на голф 4 има нещо от пластмаса, като я махна всякаш повече върви, за какво служи това?
Има ли някакъв проблем ако го махна от там?

Под газ педала има нещо от пластмаса за какво служи?
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Re: Под газ педала има нещо от пластмаса за какво служи?
Ограничител на педала 

Rad3v написа:Ограничител на педала
Аха, благодаря.
Ако го махна и карам така няма да има проблеми нали?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vwwww написа:Ако го махна и карам така няма да има проблеми нали?
Какъв ефект мислиш, че ще постигнеш като го махнеш? Колата ти няма да тръгне повече да бяга

- Rad3v
- Контакти:
stefan4o написа:vwwww написа:Ако го махна и карам така няма да има проблеми нали?
Какъв ефект мислиш, че ще постигнеш като го махнеш? Колата ти няма да тръгне повече да бяга
Бъркаш се, тази пластмаса играе роля на ограничител на хода на педала, дИмек хода на педала му ще стане по-голям дИмек, ако има някой жив кон в повече, ще бяга малко повечко. Имах една 5-ца (БМВ) след като махнах пластмасата ( при мене беше един болт и го навих ) усещаше се разлика ( малка, но има

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Махай смело, ще качиш около 20кс 
ПП: И разхода пада.

ПП: И разхода пада.

Последна промяна от hooligan_sk на Сря 28 ное 2012 18:13, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Rad3v написа:Бъркаш се, тази пластмаса играе роля на ограничител на хода на педала, дИмек хода на педала му ще стане по-голям дИмек, ако има някой жив кон в повече, ще бяга малко повечко. Имах една 5-ца (БМВ) след като махнах пластмасата ( при мене беше един болт и го навих ) усещаше се разлика ( малка, но има)
Ти сериозно ли го мислиш това?

Да ти кажа мойто мнение по въпроса - коньовете зависят не от хода на педала, а от дроселовата клапа. Когато тя е с ФИКСИРАН до някакво крайно положение ход отговарящ на отваряне на еди си колко градуса, ако ще хода на педала да е от тавана до пода, повече няма как да я отвориш. Най-много да скъсаш жилото на газта

Последна промяна от stefan4o на Сря 28 ное 2012 18:16, променено общо 1 път.
на 1-ва скорост на макс оборот и забиваше все едно съм отпуснал педала, а след като махнах органичителя не забива?
- Rad3v
- Контакти:
stefan4o написа:Rad3v написа:Бъркаш се, тази пластмаса играе роля на ограничител на хода на педала, дИмек хода на педала му ще стане по-голям дИмек, ако има някой жив кон в повече, ще бяга малко повечко. Имах една 5-ца (БМВ) след като махнах пластмасата ( при мене беше един болт и го навих ) усещаше се разлика ( малка, но има)
Ти сериозно ли го мислиш това?![]()
![]()
![]()
Продадох колата иначе с удоволствие бих ти демонстрирал, не казвам, че се усеща кой знае колко много, но има разлика. Според мен този ограничител е сложен там за да пази двигателя да не се цеди до краен предел, но какво ли разбирам аз

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Rad3v написа:stefan4o написа:Rad3v написа:Бъркаш се, тази пластмаса играе роля на ограничител на хода на педала, дИмек хода на педала му ще стане по-голям дИмек, ако има някой жив кон в повече, ще бяга малко повечко. Имах една 5-ца (БМВ) след като махнах пластмасата ( при мене беше един болт и го навих ) усещаше се разлика ( малка, но има)
Ти сериозно ли го мислиш това?![]()
![]()
![]()
Продадох колата иначе с удоволствие бих ти демонстрирал, не казвам, че се усеща кой знае колко много, но има разлика. Според мен този ограничител е сложен там за да пази двигателя да не се цеди до краен предел, но какво ли разбирам аз
Aбе на дали баш за това е сложен там, ама както и да е

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ше бъде кое не устиска първо или ше се изкърти дросела, или ще се скъса жилото на газта или ще скъса гумения тампон и ще се откачи от педала, много кофти на светофар да правиш ляв завой и педала да клепне като мрътвец на душумето у сред кръстопътището. Ако не вервате на мене питайте Фифчо, тогава беше с мене та помогна с избутването на мрътвеца от кръстовището 

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Аз имам един приятел с Астра 1,4 моно, който ми каза че като си махнал тази гума под педала за газта и колата му тръгнала повече

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
направо ви се чудя на разбирачите... от 20 поста само Одаджийски каза нещо смислено... тази тапа е да не може да отвори дросела докрай като настъпиш докрай педала! не я махай освен ако не си решил да изтезаваш куците си магарета
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
refresh4o написа:от 20 поста само Одаджийски каза нещо смислено... тази тапа е да не може да отвори дросела докрай като настъпиш докрай педала!
Мхихихих, а я знам що онзи ми се е карал у една моя тема че не съм го регулирал жилото като хората
vaskoto1 написа:калине, маймуно ньедна!
как нема да ти се откачи жилото на газта, като си го опнал като лъка на робин худ?![]()
![]()
жило не се опъва така! затова се откача-ханс много добре си го е измислил. махни зегерката при моното, някой отвътре да натисне газта и да я държи в пода а ти на ръка опни колкото може и там слагаш зегерката. после проверяваш дали имаш целия ход и ако трябва донастройваш.
НИКОГА НЕ СЕ СЪГЛАСУВАТ НАЧАЛНИТЕ ТОЧКИ НА ХОДА НА ДРОСЕЛА И ПЕДАЛА, А КРАЙНИТЕ! сега, като е закрепено как требе, и го напнеш пак юнашки ше покорубиш дросела вече!
марш да оправяш!
А представи си какво може да стане като олабиш още 3-4 см рамо на педала да дърпа жилото

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”