от къде идва тоя звук голф 3 абф 97г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
от къде идва тоя звук голф 3 абф 97г.
от няколко дена като подам газ и при отнемане на педала се чува странен звук наподобяващ ъъъъъъъъъъ.съответно и при всяка смяна на предавка го прави при отнемане на педала на газта.много странно ми се струва а може би и на вас по тоя начин обяаснено.тръгвам 1-ва и сменям-ъъъъъъъъъъъъъъ,втора сменям-ъъъъъъъъъъъ,трета -ъъъъъ,сякаш звукА ИДВА ОТ ТАБЛОТО
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Re: от къде идва тоя звук голф 3 абф 97г.
Е, малко трудно ще се разбере какъв е тоя звук по твоите обяснения с това "ъъъъ", напиши поне нотите, ще ни е по-лесно...
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Тампони на мотора правят такива неща.Разбива се някой тампон, мотора има повече вибрации и при дадени обороти всичко се тресе вътре като побъркано (основно при падане от високи към ниски т.е. като пускаш газта
).Ест. това е само хипотеза предвид,че няма как да разберем за какъв точно шум говориш 

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
zfa159 написа:Тампони на мотора правят такива неща.Разбива се някой тампон, мотора има повече вибрации и при дадени обороти всичко се тресе вътре като побъркано (основно при падане от високи към ниски т.е. като пускаш газта).Ест. това е само хипотеза предвид,че няма как да разберем за какъв точно шум говориш

Но честно казано има логика. Все пак да питам - а парното в този момент работи ли ?
Случвало ми се е като подам газ и перката да ми завърти по-силно и тогава има различен шум в купето на стария ми голф.
- jorocrazy
- Автомобил:
- Двигател:
На мен по този начин ми шуми клапана за вакум, намиращ се до разширителния съд, в дясно . Колата ми е с климатроник, голф абф, .
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми долу горе от там идва звука и на мен ми казаха че можи да е вакум,това проблем ли е
- jorocrazy
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм забелязал проблем, освен дразнещото мрънкане от към този клапан, при мен е по осезаемо при по- студена кола, като позагрее утихва малко, но за теб не знам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”