Здравейте колеги,
сканиращите устройства нямат връзка с диагностичната букса. Днес замерих пин4 и 5 =0,
16 е 12,7V но К-линията няма никакъв сигнал - нито при контакт, нито при пуснат двигател.
Накакви идеи как да тествам К-линията?
Б4 няма връзка с диагностичната букса
Re: Б4 няма връзка с диагностичната букса
Аз проверих за връзка кабелите на к-линията (сиво / бяло). Съгласно схемата кабела от пин 7 на куплунга за сканиращото устройство съответства с пин 24 на модула за управление на трансмисията, с пин 43 на модула за управление на двигателя, с пин 13 на контролния модул на ABS и към пин 9 на контролния модул на въздушните възглавници. След теста всичко е наред с изключение на модула на въздушните възглавници.На пин 9 има червен захранващ кабел , а сиво / белия за к-линията липсва. Търсих онлайн за електрическата схема за модула на въздушните възглавници, но напразно. Моля помогнете да намеря тази схема. Колата е пасат 1996.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, сега и аз се рових в схемите, ама не намерих за пасат а за голф със същия двигател. Така са както си ги проследил. Кабела от Пин 9 на въздушната възглавница трябва да отива някъде горе зад релетата където се съединяват всичките кабели от различните контролни модули. От там отива един кабел, който е на Пин 7 на OBD2 буксата. Но модула на въздушната възглавница не би трябвало да оказва влияние на другите модули, без значение дали е свързан или не.
Само едно разминаване забелязах - пина за двигателя не е 43, а 21. 43 ми го даде за имобилайзера - но може да е имало промени през годините.
Провери пак захранващите пинове на OBD2 буксата (4,5 и 16). Също така да не би да се ползва и L линията от някои модули?
Само едно разминаване забелязах - пина за двигателя не е 43, а 21. 43 ми го даде за имобилайзера - но може да е имало промени през годините.
Провери пак захранващите пинове на OBD2 буксата (4,5 и 16). Също така да не би да се ползва и L линията от някои модули?
Ето я схемата http://104.imagebam.com/download/2gOv7yw_aTqTx60qq2fF_Q/22328/223272575/Computer%20Data%20Lines.jpg
Между другото съм намерил модула за круз контол , а не модула за еърбега. Някой знае ли къде се намира?
Между другото съм намерил модула за круз контол , а не модула за еърбега. Някой знае ли къде се намира?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
долу на тунела, до файъруола се монтира модула за еърбега. зад барчето, под парното.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Модула се намира монтиран на "тунела" за генерацията,зад пепелника(предния)! 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Както са казали колегите преди мен долу на тунела точно под пакета на радиатора на парното стои здраво закрепен върху поставка. Представлява квадратна алуминиева кутия със оранжева букса.