Здравейте колеги,
имам проблем с мойто поло 6N 1997г. Проблемът е там, че когато колата загрее малко, започва да свети лампата на маслото. Проверих го при затоплен и студен двигател, резултатите бяха в нормата. Нивото на масло е нормално. От както ми сложиха ново масло съм изминал 8 000 км.
Някой може ли да ми каже какво да направя или поне какво да проверя. На 7 декември тръгвам на път и до тогава трябва да съм го оправил.
П.С. Преди около 3-4 дни отворих капачката на маслото. По нея и около нея имаше нещо много светло кафяво че направо биещо на зелено смес. Лятото, когато купих колата ми казаха, че са сложили пречиствател на маслото. Не знам дали е от това, но до този момент такава смес не съм виждал.
Много Ви благодаря за отделеното време!
Безаварийна!
поло 6N 1997г. Свети лампата на маслото
-
ivan_sivov
- Автомобил:
- Двигател:
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Re: поло 6N 1997г. Свети лампата на маслото
Отиди в някои сервиз да ти проверят маслената помпа
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колата ти на газ ли е ? Щото онова зелено-кафявото си е як конденз в маслената система ,антифриза как е?Пада ли нивото му?.Какъв е тоя пречисвател на маслото ?!Механично замерено ли налягането на маслото при загряла кола и 2 к.об.?
- jolly_fellow
- Автомобил:
- Двигател:
Смени си маслото ивсичко ще си дойде на място,мен
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="ivan_sivov"] Проверих го при затоплен и студен двигател, резултатите бяха в нормата.
Поясни първо кои резултати са били в норма
С какво масло си сега
След като дадеш тази информация може да ти помогнем

Поясни първо кои резултати са били в норма
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivan_sivov написа: Лятото, когато купих колата ми казаха, че са сложили пречиствател на маслото. Не знам дали е от това, но до този момент такава смес не съм виждал.
Има доста изписано по този проблем. Тези, които са ти казали, че са сложили "пречиствател" продавачите ли бяха? Щото ако са били те... хубаво са те пречистили. Има някакъв шанс и маслото да не е читаво между другото, но както са казали, без цифри и то при хубаво загряло масло (около 90-100гр.) няма как да ти се помогне. Счита се, че минималното налягане при 2000 об. трябва да е 2 или повече бара.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така си купих поло аех мотор 1.4 и на излизане от автокъщата ми светна лампата на маслото и на прибиране към Плевен ми блокира мотора,карах го от София до Плевен със светеща лампа на маслото и се бях ядосал и си казах Е...л съм му МА.ката.купих му друго двг от форума и го направих.Оказа се че лагерите на коляновия вал са се стопили направо,Късмет.
-
ivan_sivov
- Автомобил:
- Двигател:
Приятели, когато купих колата нямах добри отзиви за добри сервизи. Трябваше да пътувам за морето и исках да мина през някой сервиз да поглегнат колата, за да знам че няма да имам проблеми по пътя.
Едно момче ми каза,че е ходил в един сервиз и аз реших да отида и аз там да ми направят преглед на колата.
Майсторите ми смениха маслото, сложиха ми пречиствател и смениха накладките.Общата сметка беше 300 лв.
Когато отидох да взема колата ми дадоха една пластмасова бутилка без натписи или етикети. Казаха ми, че това е остатъка от маслото. Казаха, че са сложили пречиствател, но никой не ми е давал информация какво точно са ми сложили. Не ми се карайте, знам че съм си виновен. По-големият проблем е че когато се прибрах от морето, единият майстор ми каза "Ванка, забравих да ти кажа, че на предна дясна гума имаш плондир".
Колата е на бензин.
Едно момче ми каза,че е ходил в един сервиз и аз реших да отида и аз там да ми направят преглед на колата.
Майсторите ми смениха маслото, сложиха ми пречиствател и смениха накладките.Общата сметка беше 300 лв.
Когато отидох да взема колата ми дадоха една пластмасова бутилка без натписи или етикети. Казаха ми, че това е остатъка от маслото. Казаха, че са сложили пречиствател, но никой не ми е давал информация какво точно са ми сложили. Не ми се карайте, знам че съм си виновен. По-големият проблем е че когато се прибрах от морето, единият майстор ми каза "Ванка, забравих да ти кажа, че на предна дясна гума имаш плондир".
Колата е на бензин.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди на маистор да ти измерят налягането на маслото,ако не е в нормите,сигурно лагери или маслена помпа ще се сменят,а може и датчика на маслото да ти прави въртели само,защото ако караш така може да стане много лошо,с какво масло го караш,имам в предвид вискозитета.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
jolly_fellow написа:Смени си маслото ивсичко ще си дойде на място,мен
Истината! От там нататък ще си покаже. Само можем да гадаем ...
-
stefan_doc
Вероятно са сложили някоя от добавките за "промиване" на двигателя, преди смяната на маслото.
Иначе наливно масло на 8 000 км.с неизвестен произход сигурно вече си е "чиста водица" - най-малкото колегата нищо не губи като го смени, този път с някое в туби с проверен произход...
А после вече да мисли за по-сложните неща.
Иначе наливно масло на 8 000 км.с неизвестен произход сигурно вече си е "чиста водица" - най-малкото колегата нищо не губи като го смени, този път с някое в туби с проверен произход...
А после вече да мисли за по-сложните неща.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”