пасат Б3 нямам спирачки,проблема решен!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: пасат Б3 нямам спирачки

Мнениеот Iezekil » Вто 27 ное 2012 19:46

Това не го бях чувал,за 2х2 знам,но не и 1към3.Просто няма логика според мен.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 27 ное 2012 20:09

Ами така съм чувал, не се сещам за коя марка/модел. Имал съм Golf1 и PassatB4, на Пастата са 2x2 на диагонал, но за Голфа не съм сигурен как беше...

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Сря 28 ное 2012 20:15

zfa159 написа:Може и сервото да е заминало.Повечето хора при смяна на нещо по системата,оставят цялата система да се изпразни,вместо да си затапят съответното звено (да кажем като се сменя заден цилиндър).След това пълнят всичко и започват да помпат.Да обаче с това помпане,чесно се прецаква сервото,защото много пъти едно след друго разхождаш педата от крайно горно,до крайно долно положение и често се случва точно това,което колегата е описал - педала пада до долу и сервото съска... Искам да кажа,че вероятно сервото си е заминало (има възможност да замине по начина,който си описал).
Пробвай да откачиш и затапиш маркуча,който излиза от колектора и отива към сервото (т.е. да не го снабдява с вакуум при запалена кола).Подкарйа колата и спри,виж как се държи и какви ги вършат колелата (най-лесно ще ти е на песъчлив терен,защото педала става адски твърд и няма да можеш да ги блокираш много лесно).
Ако на изгасена кола спира добре и спират всичките и педала не потъва - серво. Ако и при изгасена го има проблема,както го описваш ми се струва,че ще е помпа (че е нова не е никаква гаранция).Има си методика за тест и на помпата,така че пробвай това и пиши резултати :)
:beer

ще го пробвам това,и ще отговоря :)

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Сря 28 ное 2012 20:25

milmar написа:Ами така съм чувал, не се сещам за коя марка/модел. Имал съм Golf1 и PassatB4, на Пастата са 2x2 на диагонал, но за Голфа не съм сигурен как беше...

при мен са,предните отделно,задните отделно,предните директно към колелата,задните към кантара и от там по отделно към барабаните :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 28 ное 2012 21:35

Така са още от ладово време...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 29 ное 2012 8:20

Явно аз греша!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 ное 2012 8:52

milmar написа:Явно аз греша!

Не грешиш. От 70 и някоя година ВСИЧКИ модели на ВАГ ползват диагонално спирачните кръгове. Доказано по-ефективно е така, понеже шансът да изгубиш сцепление и да НЕ спреш е по-добър.
A history of Audi 70`s
На последната страница, където са описани иновациите е отбелязано за диагоналната двукръгова спирачна система, която остава такава за всички модели на ВАГ след 197х си там година до сега, стояща редом до 5-цилиндровият бензинов агрегат, който е първи в света.

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Съб 01 дек 2012 12:07

е колеги,днес откачих маркуча от сервото,затапих го за да може да пали колата,тръгнах и педала пак си пропада,и не спира ама хич,помпа или серво е последно сега?

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Съб 01 дек 2012 12:12

zfa159 написа:Може и сервото да е заминало.Повечето хора при смяна на нещо по системата,оставят цялата система да се изпразни,вместо да си затапят съответното звено (да кажем като се сменя заден цилиндър).След това пълнят всичко и започват да помпат.Да обаче с това помпане,чесно се прецаква сервото,защото много пъти едно след друго разхождаш педата от крайно горно,до крайно долно положение и често се случва точно това,което колегата е описал - педала пада до долу и сервото съска... Искам да кажа,че вероятно сервото си е заминало (има възможност да замине по начина,който си описал).
Пробвай да откачиш и затапиш маркуча,който излиза от колектора и отива към сервото (т.е. да не го снабдява с вакуум при запалена кола).Подкарйа колата и спри,виж как се държи и какви ги вършат колелата (най-лесно ще ти е на песъчлив терен,защото педала става адски твърд и няма да можеш да ги блокираш много лесно).
Ако на изгасена кола спира добре и спират всичките и педала не потъва - серво. Ако и при изгасена го има проблема,както го описваш ми се струва,че ще е помпа (че е нова не е никаква гаранция).Има си методика за тест и на помпата,така че пробвай това и пиши резултати :)
:beer

извадих,затапих и запалих,подкарах я,и педала пак пропада до долу,и не спира хич
помпа,или серво?
пък днес смених помпата,имах една по старичка под ръка,и я сложих нея.сега спират задно ляво и предно дясно само :(

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Нед 02 дек 2012 11:25

а сложи ли маркуча на сервото с новата (стара) помпа? а може и въздух да си наблъскал в системата, така че обезвъздуши, аз ти предлагам на самотек.

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Нед 02 дек 2012 13:08

lacezarasia написа:а сложи ли маркуча на сервото с новата (стара) помпа? а може и въздух да си наблъскал в системата, така че обезвъздуши, аз ти предлагам на самотек.

сложих колега,обезвъздуших,предно ляво и задно дясно хващат сега

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 дек 2012 13:52

detective911 написа:пък днес смених помпата,имах една по старичка под ръка,и я сложих нея.сега спират задно ляво и предно дясно само :(

T.e. излиза, че все пак са ти диагонални кръговете. Оправил си единия :да:

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Пон 03 дек 2012 9:51

stefan4o написа:
detective911 написа:пък днес смених помпата,имах една по старичка под ръка,и я сложих нея.сега спират задно ляво и предно дясно само :(

T.e. излиза, че все пак са ти диагонални кръговете. Оправил си единия :да:

след обезвъздушаването почна и задно ляво да хваща,остана предно ляво :)

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 03 дек 2012 17:09

колега, може да съм пропуснал някъде по-горе, но ги обезвъздушавай на самотек,а не със помпане иначе вкарваш въздух по цялата система и....

detective911
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот detective911 » Пон 03 дек 2012 23:59

lacezarasia написа:колега, може да съм пропуснал някъде по-горе, но ги обезвъздушавай на самотек,а не със помпане иначе вкарваш въздух по цялата система и....

а в по разбран текст "самотек" ?????

Върни се в “Passat”