Дано да не живеете в центъра на София !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мусурски ма мноу ме кефиш как мислиш човек .....ако беше 18 годишна мацка щях да те обичам неземно много
98ма се запалих по компютрите...така още 99та кът съм бил на 16 поцъквах в един квартален геймклубец за сумата от 150 кинта на месец ....и си вършех работата добре ...така следващата година пичовете дето беше техен клуба ме взеха да глабам компютри в една фирма в Благоевград... ма мани времето си течеше а аз четях статийки, списания, книжки ..... понаучих мрежите, компютрите, някой операционни системи перфектно... и реших това да уча ... и започнах като съответно спрях работата ...... и така две години си ходих нон стоп на даскало в университета и се издържах с пари на нашите.......... обаче аз обичам да си харча пък и не ми беше приятно да харча техните пари .........
и ми изпадна една доста добра работица, но 200 кинта стартова заплата ........... обаче тя ме сблъскваше с нечовешки софтуер за управление на картов сървър, руски за 25000 доларес ..... и не беше лесно ....ма видяха хората че се спрявам .... че успях дори да подменя сървъра щото стария беше дърт а никой не вярваше че ще се оправя при пренасянето на софта понеже руснаците си крият тайните и не казват нищо...... заплатата от 200 нарасна на 400 ............... аз реших да не спирам с бачкането и хопала, дублирах системата да прави автоматично архиви по мрежа от всичките терминали на сървъра, а самият той да се дублира на стария такъв ..... почнах да правя и други неща дето не м ивлизаха в задълженията ..... като междувременно сървъра може да се управлява в критични ситуации дори от мобилен телефон .... и заплатата стана 900 .... и за мене е показателно че съм си свършил работата по това че нямам работа макар и да съм 24 часа в денонощието на линия
а работа има страшно много в много сериозни фирми със западен манталитет ....търсете и дерзайте .....

98ма се запалих по компютрите...така още 99та кът съм бил на 16 поцъквах в един квартален геймклубец за сумата от 150 кинта на месец ....и си вършех работата добре ...така следващата година пичовете дето беше техен клуба ме взеха да глабам компютри в една фирма в Благоевград... ма мани времето си течеше а аз четях статийки, списания, книжки ..... понаучих мрежите, компютрите, някой операционни системи перфектно... и реших това да уча ... и започнах като съответно спрях работата ...... и така две години си ходих нон стоп на даскало в университета и се издържах с пари на нашите.......... обаче аз обичам да си харча пък и не ми беше приятно да харча техните пари .........

а работа има страшно много в много сериозни фирми със западен манталитет ....търсете и дерзайте .....
Последна промяна от Tyan на Пон 13 ное 2006 22:32, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както стана ясно току що по новините на БТВ, това е само предложение, и то не да стане платен центъра, а да има повече Синя зона. Това е съвсем различно от Лондон например, където за да влезеш в ситито ти искат 8 паунда на ден - по днешния курс - около 23.30 лева
П.П:Колеги, моля, информацията е важно нещо, ама преди нещо да е станало факт, не пускайте теми все едно вече почваме да плащаме. Да не става дезинформация. Като в оня виц - не внесли, ами им върнали, и не компютри, а компоти...

П.П:Колеги, моля, информацията е важно нещо, ама преди нещо да е станало факт, не пускайте теми все едно вече почваме да плащаме. Да не става дезинформация. Като в оня виц - не внесли, ами им върнали, и не компютри, а компоти...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Западането на бизнеса в България тепърва предстои. И най-вече на средния бизнес. Големия винаги си е западнал поради невъзможността да си оправляват хората. А това негативно мнение го трупам в продължение на 4-5 години вече. Е не е много време ама съм се сблъсквал с много от така наречените големи фирми. Кво да ти кажа. Той не знае да пусне един e-mail на англииски, а станал шеф. Не може да достави предлаганите от фирмата му стоки при положение че съм намерил пазар. Дори не може да достави един най-обикновен адаптер за да се тества единствения наличен гейт. Не може да острани проблеми с продаваната от него техника в определените срокове. За какъв бизнес говорим за какви 5 лева .... 

Последна промяна от black` на Пон 13 ное 2006 22:39, променено общо 1 път.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Че от какъв зор шефът трябва да е наясно на 100 % с дейността на фирмата ..... ?????? на запад шефа на Пепси става шеф на Епъл примерно.... шефовете са да надзирават и мотивират персонала ...... не можеш да ме убедиш че няма работа и фирми щото половината ми дружки са на заплати от по над 1000 лева...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е как нема да е нясно бре бате?
Аз ли да съм наясно? При положение че парите които взимах ми се определяха от това което той внася. Един вид дистрибутор бях. Айде моля ти се не били наясно шефовете с кво се занимават. Хаха ..... хаха
Какво мотивация какво надзираване... Тоя в момента съм го виждал само в интернет на снимка и един път не ми се е обадил да ме мотивира. Гони си задачите човека. 

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е не казах да е пълен тапир .....
просто шеф на голяма фирма за производство на персонални компютри не му е работа да знае асемблер... нито шефа на VW не му е работа да глоби двигатели и да знае всичко
потях какво е ....... това исках да кажа ... объркал си фирмата мисля аз
няма да им се даваш .
.... аз на интервютата за работа като ме питат каква заплата очаквам да получа винаги казвам чемотивацията да се осавършенствам и развивам професионално са голям стимул но все пак човек работи толкова колкото му плащат .....

потях какво е ....... това исках да кажа ... объркал си фирмата мисля аз

няма да им се даваш .
.... аз на интервютата за работа като ме питат каква заплата очаквам да получа винаги казвам чемотивацията да се осавършенствам и развивам професионално са голям стимул но все пак човек работи толкова колкото му плащат .....
Последна промяна от Tyan на Пон 13 ное 2006 22:47, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
blacki, ами на такива си попадал братче, аз пък си мисля, че пред България стои по-светло бъдеще. Просто е неизбежно, независимо от песимизма на мнозинството. За да има пазар, демек за да съществува капиталистическото общество, са нужни консуматори и то платежоспособни. Цялата икономика (без китайската) се крепи на принципа, че трябва хората да работят, за да печелят пари, които после да харчат. Когато едно общество се пренасити - като ЕС, то има нужда от свежа глъдка консуматори - това сме ние новоприетите. Ние обаче за да можем да консумираме качествено, трябва да имаме работа и то достатъчно добре платена. Така че хората имат интерес ние да сме по-добре, за да можем да харчим повече, което пък ще стимулира техните икономики, защото големите компании са регистрирани в тамошните държави. Много ясно е, че бъдещето на много български компании е да бъдат погълнати от съответните по-големи европейски компании, но това не е нещо лошо за българския бизнес, а точно напротив - това е търсен ефект. Много фирми в момента инвестират на зелено с единствената цел, че ще дойде някой голям да ги купи. Така примерно К&К (собствениците на Техномаркет) ако досега са инвестирали (говоря имагинерни цифри) 100 милиона (повечето от кредити) във тяхното предприятие, сега продават 50% от него за двойно по-голяма сума на немския "техномаркет". Лошо ли им е на собствениците че са удовили парите си? Не
Лошо ли е на персонала, че ще дойдат нови по-добри стопани? Не
Какъв е проблема на българския бизнес? Никакъв.
Много фирми сигурно ще фалират, много сигурно ще бъдат продадени, но в крайна сметка, важното в БГ не са фирмите, а хората. А те са тук и това е най-ценният ни капитал. Ако ти си струваш парите, няма кой да ти ги вземе. В смисъл, че дори предприятието ти да фалра, чуждата фирма която дойде на негово място няма да дойде с немските си специалисти - в най-дбория случай ще си докарат топ мениджмънта за 1-2 години тук, но онсовните хора, които ще работят за тях ще са българи, което за нас е ОК

Много фирми сигурно ще фалират, много сигурно ще бъдат продадени, но в крайна сметка, важното в БГ не са фирмите, а хората. А те са тук и това е най-ценният ни капитал. Ако ти си струваш парите, няма кой да ти ги вземе. В смисъл, че дори предприятието ти да фалра, чуждата фирма която дойде на негово място няма да дойде с немските си специалисти - в най-дбория случай ще си докарат топ мениджмънта за 1-2 години тук, но онсовните хора, които ще работят за тях ще са българи, което за нас е ОК

Последна промяна от musura на Пон 13 ное 2006 22:48, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бре объркан е бизнеса тука не фирмата. Не може шеф склад примерно да не знае какво кога се внася и на какви пари ще продава. Да ти казва има всичко, а всъщност като тръгнеш вече да продаваш на други фирми да няма нищо. Е това е черна точка за тях, а и за мен също.
Точно това много ме дразни.
Пък това че ще работим аванта на цяла Европа за 200 лева не е на добре много. Те затова ще дойдат чуждите фирми бре, за да им бачкаме аванта. Сеш ли се?
Айде лека вече окончателно... 

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blacki...
бъркаш основни понятия за архитектурата на "бизнеса"
а именно... шеф с мениджър, складажия- мениджър.
има хора и хора...
Мен лично ме менажират хора, които знаят как да те настъпят, съответно как да ти напомпат канчето, как да те потивират, и когато е необходимо да те покрият...
Щото примерно аз движа проекти за по над 100 000 евро, като това са малки проекти, а бъджета на този мениджър който ме управлява, е над 10-15 милиона пак в евро..
Тоз човек издъни ли се организацията губи и то мноооогоооо...
за тва взима примерно 100к евро годишно, па аз в пъти по-малко, щото аз съм що-годе лесно заменяем, ама той не толкова..
Абе мога да изпиша много...ама след 45 мин. имам среща с точно този...
та... гледаш само от твоята колиба, и поради тази причина не ти е меродавно мнението...
ПОвярвай ми с труд, упоритост и себедоказане... 2к месечно не са голям проблем.. просто трябва опита да се натрупа и нещата си идват по местата... от там стъпка по стъпка битка по битка.. ставаш, падаш... катериш.. и в йерархията, и в собствените си възможности ... проче...
а и 10 к месечно да взимаш пак не стигат.!
бъркаш основни понятия за архитектурата на "бизнеса"
а именно... шеф с мениджър, складажия- мениджър.
има хора и хора...
Мен лично ме менажират хора, които знаят как да те настъпят, съответно как да ти напомпат канчето, как да те потивират, и когато е необходимо да те покрият...
Щото примерно аз движа проекти за по над 100 000 евро, като това са малки проекти, а бъджета на този мениджър който ме управлява, е над 10-15 милиона пак в евро..
Тоз човек издъни ли се организацията губи и то мноооогоооо...
за тва взима примерно 100к евро годишно, па аз в пъти по-малко, щото аз съм що-годе лесно заменяем, ама той не толкова..
Абе мога да изпиша много...ама след 45 мин. имам среща с точно този...
та... гледаш само от твоята колиба, и поради тази причина не ти е меродавно мнението...
ПОвярвай ми с труд, упоритост и себедоказане... 2к месечно не са голям проблем.. просто трябва опита да се натрупа и нещата си идват по местата... от там стъпка по стъпка битка по битка.. ставаш, падаш... катериш.. и в йерархията, и в собствените си възможности ... проче...
а и 10 к месечно да взимаш пак не стигат.!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”