Дано да не живеете в центъра на София !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:25

има страшно много фирми, които работят като часовников механизъм. Незнам защо си с такова негативно мнение към българския бизнес, но според мен от година на година нещата стават все по-нормални, поне в бизнес отношенията и начина на работа.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 22:29

Мусурски ма мноу ме кефиш как мислиш човек .....ако беше 18 годишна мацка щях да те обичам неземно много :)

98ма се запалих по компютрите...така още 99та кът съм бил на 16 поцъквах в един квартален геймклубец за сумата от 150 кинта на месец ....и си вършех работата добре ...така следващата година пичовете дето беше техен клуба ме взеха да глабам компютри в една фирма в Благоевград... ма мани времето си течеше а аз четях статийки, списания, книжки ..... понаучих мрежите, компютрите, някой операционни системи перфектно... и реших това да уча ... и започнах като съответно спрях работата ...... и така две години си ходих нон стоп на даскало в университета и се издържах с пари на нашите.......... обаче аз обичам да си харча пък и не ми беше приятно да харча техните пари ......... :) и ми изпадна една доста добра работица, но 200 кинта стартова заплата ........... обаче тя ме сблъскваше с нечовешки софтуер за управление на картов сървър, руски за 25000 доларес ..... и не беше лесно ....ма видяха хората че се спрявам .... че успях дори да подменя сървъра щото стария беше дърт а никой не вярваше че ще се оправя при пренасянето на софта понеже руснаците си крият тайните и не казват нищо...... заплатата от 200 нарасна на 400 ............... аз реших да не спирам с бачкането и хопала, дублирах системата да прави автоматично архиви по мрежа от всичките терминали на сървъра, а самият той да се дублира на стария такъв ..... почнах да правя и други неща дето не м ивлизаха в задълженията ..... като междувременно сървъра може да се управлява в критични ситуации дори от мобилен телефон .... и заплатата стана 900 .... и за мене е показателно че съм си свършил работата по това че нямам работа макар и да съм 24 часа в денонощието на линия :)

а работа има страшно много в много сериозни фирми със западен манталитет ....търсете и дерзайте .....

Последна промяна от Tyan на Пон 13 ное 2006 22:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:32

Tyan написа:...

:да:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 22:34

Както стана ясно току що по новините на БТВ, това е само предложение, и то не да стане платен центъра, а да има повече Синя зона. Това е съвсем различно от Лондон например, където за да влезеш в ситито ти искат 8 паунда на ден - по днешния курс - около 23.30 лева :roll:

П.П:Колеги, моля, информацията е важно нещо, ама преди нещо да е станало факт, не пускайте теми все едно вече почваме да плащаме. Да не става дезинформация. Като в оня виц - не внесли, ами им върнали, и не компютри, а компоти... :?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 22:36

Западането на бизнеса в България тепърва предстои. И най-вече на средния бизнес. Големия винаги си е западнал поради невъзможността да си оправляват хората. А това негативно мнение го трупам в продължение на 4-5 години вече. Е не е много време ама съм се сблъсквал с много от така наречените големи фирми. Кво да ти кажа. Той не знае да пусне един e-mail на англииски, а станал шеф. Не може да достави предлаганите от фирмата му стоки при положение че съм намерил пазар. Дори не може да достави един най-обикновен адаптер за да се тества единствения наличен гейт. Не може да острани проблеми с продаваната от него техника в определените срокове. За какъв бизнес говорим за какви 5 лева .... :lol:

Последна промяна от black` на Пон 13 ное 2006 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 22:39

Че от какъв зор шефът трябва да е наясно на 100 % с дейността на фирмата ..... ?????? на запад шефа на Пепси става шеф на Епъл примерно.... шефовете са да надзирават и мотивират персонала ...... не можеш да ме убедиш че няма работа и фирми щото половината ми дружки са на заплати от по над 1000 лева...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 22:41

Е как нема да е нясно бре бате? :roll: Аз ли да съм наясно? При положение че парите които взимах ми се определяха от това което той внася. Един вид дистрибутор бях. Айде моля ти се не били наясно шефовете с кво се занимават. Хаха ..... хаха :lol: Какво мотивация какво надзираване... Тоя в момента съм го виждал само в интернет на снимка и един път не ми се е обадил да ме мотивира. Гони си задачите човека. :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 ное 2006 22:44

Е не казах да е пълен тапир ..... ;) просто шеф на голяма фирма за производство на персонални компютри не му е работа да знае асемблер... нито шефа на VW не му е работа да глоби двигатели и да знае всичко
потях какво е ....... това исках да кажа ... объркал си фирмата мисля аз :)
няма да им се даваш .
.... аз на интервютата за работа като ме питат каква заплата очаквам да получа винаги казвам чемотивацията да се осавършенствам и развивам професионално са голям стимул но все пак човек работи толкова колкото му плащат .....

Последна промяна от Tyan на Пон 13 ное 2006 22:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 13 ное 2006 22:46

blacki, ами на такива си попадал братче, аз пък си мисля, че пред България стои по-светло бъдеще. Просто е неизбежно, независимо от песимизма на мнозинството. За да има пазар, демек за да съществува капиталистическото общество, са нужни консуматори и то платежоспособни. Цялата икономика (без китайската) се крепи на принципа, че трябва хората да работят, за да печелят пари, които после да харчат. Когато едно общество се пренасити - като ЕС, то има нужда от свежа глъдка консуматори - това сме ние новоприетите. Ние обаче за да можем да консумираме качествено, трябва да имаме работа и то достатъчно добре платена. Така че хората имат интерес ние да сме по-добре, за да можем да харчим повече, което пък ще стимулира техните икономики, защото големите компании са регистрирани в тамошните държави. Много ясно е, че бъдещето на много български компании е да бъдат погълнати от съответните по-големи европейски компании, но това не е нещо лошо за българския бизнес, а точно напротив - това е търсен ефект. Много фирми в момента инвестират на зелено с единствената цел, че ще дойде някой голям да ги купи. Така примерно К&К (собствениците на Техномаркет) ако досега са инвестирали (говоря имагинерни цифри) 100 милиона (повечето от кредити) във тяхното предприятие, сега продават 50% от него за двойно по-голяма сума на немския "техномаркет". Лошо ли им е на собствениците че са удовили парите си? Не :) Лошо ли е на персонала, че ще дойдат нови по-добри стопани? Не :) Какъв е проблема на българския бизнес? Никакъв.

Много фирми сигурно ще фалират, много сигурно ще бъдат продадени, но в крайна сметка, важното в БГ не са фирмите, а хората. А те са тук и това е най-ценният ни капитал. Ако ти си струваш парите, няма кой да ти ги вземе. В смисъл, че дори предприятието ти да фалра, чуждата фирма която дойде на негово място няма да дойде с немските си специалисти - в най-дбория случай ще си докарат топ мениджмънта за 1-2 години тук, но онсовните хора, които ще работят за тях ще са българи, което за нас е ОК :)

Последна промяна от musura на Пон 13 ное 2006 22:48, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 13 ное 2006 22:47

Бре объркан е бизнеса тука не фирмата. Не може шеф склад примерно да не знае какво кога се внася и на какви пари ще продава. Да ти казва има всичко, а всъщност като тръгнеш вече да продаваш на други фирми да няма нищо. Е това е черна точка за тях, а и за мен също. :twisted: Точно това много ме дразни. :? Пък това че ще работим аванта на цяла Европа за 200 лева не е на добре много. Те затова ще дойдат чуждите фирми бре, за да им бачкаме аванта. Сеш ли се? :lol: Айде лека вече окончателно... :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 13 ное 2006 23:13

Мале колко изписахте :D

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 ное 2006 23:14

niikoo_1 написа:Мале колко изписахте :D

И то съвсем малко извън темата :wink:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 13 ное 2006 23:39

някой да знае къде продават "Дау Тъндин" И дали въобще са го измислили ? :016:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 ное 2006 9:17

blacki...
бъркаш основни понятия за архитектурата на "бизнеса"
а именно... шеф с мениджър, складажия- мениджър.
има хора и хора...
Мен лично ме менажират хора, които знаят как да те настъпят, съответно как да ти напомпат канчето, как да те потивират, и когато е необходимо да те покрият...

Щото примерно аз движа проекти за по над 100 000 евро, като това са малки проекти, а бъджета на този мениджър който ме управлява, е над 10-15 милиона пак в евро..

Тоз човек издъни ли се организацията губи и то мноооогоооо...
за тва взима примерно 100к евро годишно, па аз в пъти по-малко, щото аз съм що-годе лесно заменяем, ама той не толкова..

Абе мога да изпиша много...ама след 45 мин. имам среща с точно този...
та... гледаш само от твоята колиба, и поради тази причина не ти е меродавно мнението...

ПОвярвай ми с труд, упоритост и себедоказане... 2к месечно не са голям проблем.. просто трябва опита да се натрупа и нещата си идват по местата... от там стъпка по стъпка битка по битка.. ставаш, падаш... катериш.. и в йерархията, и в собствените си възможности ... проче...

а и 10 к месечно да взимаш пак не стигат.!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 14 ное 2006 10:39

blacki написа:...Поскъпват цени....

Съжалявам за спама, но цените не могат да поскъпват. Могат единствено да се повишават или намаляват...
Надявам се да не е необходимо да обяснявам допълнително защо е така.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”