Вода в купето на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bucata
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето на Голф 4

Мнениеот Bucata » Пон 03 дек 2012 11:01

Колеги помагайте, че ще му е**а мамата на тоя голф. Колата е с 3 врати и има 2 пръста вода след снощният дъжд във Варна. Водата е само от дясната страна, отпред и отзад. Тапите на пода са оки, проверени, каналите за оттичане под предното стъкло не са запушени и те проверени....от какво може да е? :beat_butt2

Потребителски аватар
svilennsl
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в купето на Голф 4

Мнениеот svilennsl » Пон 03 дек 2012 14:16

Вода може да влезе и през филтъра на климатика. Случва се, ако е нарушена целостта на пластмасата от снимката по-долу. Една от нейните функции е да отвежда водата. Можеш да я огледаш внимателно и да провериш дали филтърът не е влажен.

Изображение

Потребителски аватар
Bucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bucata » Пон 03 дек 2012 15:35

тази пластмаса е сменяна преди 1 месец, защото беше счупена :drunk, но все пак ще проверя филтъра

Потребителски аватар
svilennsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilennsl » Пон 03 дек 2012 15:45

В левия й край, който не се вижда на снимката, трябва да има удължение (като "ухо"), което ако е счупено, създава този проблем.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 08 дек 2012 15:47

Здравейте колеги при мен пък проблема е че само под задна лява стелка има много влага(абе мокро си е) преди малко искарах резервната гума и там имаше малко вода на тапите..те са здрави но от къде е таз вода :? под колата като погледнах има липсващи кръгли тапи.. какво ме посъветвате :( колата е с 5 врати

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Съб 08 дек 2012 21:35

Свали стоповете и мацни силикон на уплътненията им.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 08 дек 2012 22:27

:да: но не ми се вярва от тях да е колега, краен случай мисля всички тапи да ги запечатам с нещо и.. :?

Потребителски аватар
90hp power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 90hp power » Пон 10 дек 2012 0:16

и при мен беше така мокро и се оказа че е паднала едната тапа , погледни дали всички тапи са си там. дано съм помогнал :)

Потребителски аватар
Bucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bucata » Пон 10 дек 2012 10:35

the_red_camel написа:Здравейте колеги при мен пък проблема е че само под задна лява стелка има много влага(абе мокро си е) преди малко искарах резервната гума и там имаше малко вода на тапите..те са здрави но от къде е таз вода :? под колата като погледнах има липсващи кръгли тапи.. какво ме посъветвате :( колата е с 5 врати

Купувай си нови тапи и слагай, в Ауто+ са по 0.60лв....про мен се оказа, че идва водата от една тапа до филтъра за купето :banghead:

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Сря 19 дек 2012 10:21

Всички тапи под купето са оправени но вчера като погледнах пак си беше мокро под задната дясна стелка.. скоро бях на майстор и му казах да види стоповете-десния стоп не е бил добре захванат, оправил го но вчера като погледнах по резервната гума пак си имаше вода :(

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 20 дек 2012 0:55

Bucata написа:
the_red_camel написа:Здравейте колеги при мен пък проблема е че само под задна лява стелка има много влага(абе мокро си е) преди малко искарах резервната гума и там имаше малко вода на тапите..те са здрави но от къде е таз вода :? под колата като погледнах има липсващи кръгли тапи.. какво ме посъветвате :( колата е с 5 врати

Купувай си нови тапи и слагай, в Ауто+ са по 0.60лв....про мен се оказа, че идва водата от една тапа до филтъра за купето :banghead:

А как се поставят тапите?

Потребителски аватар
Cve7omiRCho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cve7omiRCho » Чет 20 дек 2012 16:11

карам г3, пълнеше се по същия начин като на колета само от едната страна, оказа се корозия на изхода за жилото на предният капак, така вместо да се отчита от отдушника на калника, влизаше директно в купето през дупката на жилото, решението - една голяма втулка мако Пе-ю (вид селиконово лепило) и нещата станаха сухи. Относно водата в багажника при резервната гума, имам го тоя проблем и все още го имам, щото ме мързи да го направя.. там работата пак е поръждясала под калника в областта на бомбетата .. от там влиза водата по кечетата, чак до под резервната гума. :)

Потребителски аватар
Bucata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bucata » Пон 07 яну 2013 12:26

the_red_camel написа:Всички тапи под купето са оправени но вчера като погледнах пак си беше мокро под задната дясна стелка.. скоро бях на майстор и му казах да види стоповете-десния стоп не е бил добре захванат, оправил го но вчера като погледнах по резервната гума пак си имаше вода :(

А сигурен ли си, че не ти се стича от маркучето за задната чистачка, което се намира на 5-тата врата? :deal

hitman0013 написа: А как се поставят тапите?

Ами за да се сменят тапите по пода, се махат седалки, мокет, изолация...махат се старите, почиства се добре мястото, слага се силикон и шибваш новата тапа mhihi

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 07 яну 2013 12:53

Няколко пункта за проверка:

Стопове
    Клапите за въздух под бронята (виждат се отвътре като отвориш капачетата отстрани в багажника и погледнеш надолу)
    Маркучите за пръксалката отзад (ако не пръска добре се огледай за петна по тавана и лявата C-колона до багажника)

Ето много добра отправна точка със снимки: http://www.golf4.de/jetzt-nehme-ich-es- ... htung.html

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Пон 07 яну 2013 13:39

..не е от задната чистачка маи се оказа от десния стоп.. че и стоповете не са оригиналните.. тфа толкова не ме бърка но това на пода отзад в ляво ми е странна работа, вече съм вдигнал ръцете :предавам се

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”