ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!

Мнениеот Rakarov » Пет 23 дек 2011 16:21

Това е като колективния спорт братковци...няма един виновен, ами всички сме си виновни !!! Това е друга и болна тема каква държава сме, с какъв манталитет и т.н. От тази тема просто се иска да се замислим малко ! Може на абсолютно всеки един човек да се случи, всички даваме газ и правим "простотии" по един или друг начин но наистина трябва да се замислим малко... ! :idea: Самия аз вече не тръгвам без колан и всеки път когато ми пуснат палка си спирам и всичко е ок и няма проблеми. Идеята ми е, че все от някаде трябва да почнем ! ;)
Поздрави и весели празници ;)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 дек 2011 23:49

Rakarov написа:Това е като колективния спорт братковци...няма един виновен, ами всички сме си виновни !!! Това е друга и болна тема каква държава сме, с какъв манталитет и т.н. От тази тема просто се иска да се замислим малко ! Може на абсолютно всеки един човек да се случи, всички даваме газ и правим "простотии" по един или друг начин но наистина трябва да се замислим малко... ! :idea: Самия аз вече не тръгвам без колан и всеки път когато ми пуснат палка си спирам и всичко е ок и няма проблеми. Идеята ми е, че все от някаде трябва да почнем ! ;)
Поздрави и весели празници ;)

:да: :да: :да: :beer Като дъртак ,които е препатил много изкам да помоля всички да бъдем по добри и да уважаваме насрещно движещият се!

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 31 дек 2011 14:38

31.12.2011. 11.00 AM ,Горна Оряховица
Силен снеговалеж ,лоша пътна обстановка ,най вероятно превишена скорост.
Не изваждаха шофьора от колата... :(

Copy of 31122011235.jpg

ПП червеното е двигателя.

"Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!"

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Сря 22 авг 2012 20:37

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 20 окт 2012 15:01

Поредните жертви, след като неправоспособен дебил навилза в насрещното...

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5222571

...Оказва се, че беемвето е управлявано от 22-годишния А.Й. от Стралджа, който е неправоспособен водач, с отнета шофьорска книжка след употреба на алкохол. При катастрофата на място са загинали водачите на двата автомобила, а в ямболската болница са откарани съпругата на Х.П. - 46-годишната Р.П., и дъщеря му - 23-годишната Д.П.Майката е с диагноза "фрактура на ръката и комоцио" и е оставена за лечение, без опасност за живота.
Дъщеря й обаче е починала от нараняванията в болницата...

Кога за такива ще има затвор :banghead:

johny_x3m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот johny_x3m » Пон 10 дек 2012 10:43

Здравейте. Тъй като карам друга марка кола и съм член на друг автомобилен клуб се регистрирах тук единствено за да изразя възмущението си от един от вашите членове (видимо по стикера на задното стъкло). Мисля че точно това е правилната тема за мнението ми, защото вашият "колега" днес щеше да влезе в статистиките за ПТП. Та накратко случката : Варна, светофара на бул. Цар Освободител и ул. Пирин (Пикадили Център), 09:50 ч. днес. Идвайки от ул.Битоля посока ул. Пирин правя обратен завой на светофара. Изчаквам всички насрещни коли (светофара е без секция за наляво и обратен завой), светва жълто, аз тръгвам да завивам и наполовината завой светва вече червено.Спирам да пропусна пешеходците, на които вече е светнало зелено и са с предимство и в този момент от ул. Пирин връхлита с над 60 км/ч един зелен Голф на ТЪМНОЧЕРВЕН светофар. Щеше да отнесе както мен, така и пешеходците. Айде моята кола не я броя, защото е изключително здрава и може да се ползва за таран, но имаше жени и деца, които пресичаха и те едва ли щяха да се разминат леко. Завих, минах зад въпросния дебил и му свирнах и присветнах да спре. Резултат никакъв. Изнесе се с мръсна газ към Пикадили Чаталджа. Съжалявам, че бях цивилен, имах спешна работа и нямаше как да го гоня, но му обещавам на този джигит, че ще предам за случката на колегите от КАТ-Варна и лично ще го издиря по камерите, които на това кръстовище слава Богу работят. Да чака честитка за празниците и следващия път ако го мерна някъде няма да се отърве лено. Не знам каква е политиката във вашият клуб, но ако беше член на нашия щеше веднага да бъде изключен и да му бъде изгорена членската карта. Прилагам и снимка на автомобила на въпросния субект.
241843_10200165413283931_1451367360_o.jpg
241843_10200165413283931_1451367360_o.jpg (33.71 KиБ) Видяна 3967 пъти

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 10 дек 2012 12:28

Честно факта, че има стикери не означава, че се подвизава в този форум, както и че е член на клуба! Но благодаря инфото, ще го имам предвид!

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Вто 05 мар 2013 17:24

За съжаление Фолксфаген, като един от най-масовите автомобили, относително често попада в статистиката на участващи в ПТП автомобили. Но според мен, водачите на марката не са сред най-изявените джигити... тези на БМВ и Ауди водят.
По темата. Наистина рядко се замисляме за последствията от наглед елементарни неща свързани с поведението ни на пътя аз самият не съм очаквал да се повлияя... до момента в който се озовах на курс за повишаване на точки. Беше кофти преживяване. Не толкова самото съдържание на курса, колкото хората около мен... те нямаха съзнание за вина, дори не считаха, че са направили нещо кой знае какво. За тях по-скоро другите бяха виновни. Имаше и кофти 30 минутен филм с ужасяващи кадри и снимки от катастрофи (нецензурирани) с анализ на най-честите причини за катастрофи. Като основният извод беше свързан с една особеност на българина (като черта) - самонадеяност, придружена от усещане (чувство) за безнаказаност и недосегаемост.
Мога да кажа, че при мен промяната настъпи... особено след като съпругата ми катастрофира и слава на Бог-а оцеля, но и до днес не мога да забравя снимката от първа страница на в. Струма как лежи просната безпомощна на асфалта... Не го пожелавам на никого, но това ми подейства! А трябваше ли да стигам до курс и да виждам тази снимка за да се взема в ръце?!! Замислете се колеги!

Потребителски аватар
mackatasvento
Автомобил: VW Vento 1.8
Двигател:

Мнениеот mackatasvento » Вто 05 мар 2013 18:32

johny_x3m написа: ... Идвайки от ул.Битоля посока ул. Пирин правя обратен завой на светофара. Изчаквам всички насрещни коли (светофара е без секция за наляво и обратен завой), светва жълто...

Извинявам се за глупавият въпрос, но след като нямаш право на ляв завой, мисля че нямаш право и на обратен, нали?
Може и да се бъркам, извинявам се за офф-а, нека модератор изтрие коментара ми ако е неуместен :rolleyes

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Вто 05 мар 2013 18:35

Казва че няма лява секция на сфетофара, не че е забранен левият или обратният завой :)

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Съб 13 апр 2013 16:07

Изображение
На този светофар можеш да завиеш на ляво, на дясно, да продължиш на право и да направиш обратен завой.

Изображение
А тук вече зависи от това, какво ти показва секцията на светофара. На този, който можеш направо и наляво НЕ МОЖЕШ да правиш обратен. Можеш само, ако е допълнително указано с пътен знак:
Изображение

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пет 03 май 2013 11:04

Вчера, на кръговото на 4-ти км. в София, излизам от кръговото и се качвам нагоре към Цариградско в посока Пловдив и понеже е голям наклона там обикновенно давам пълна газ, за да раздвижа турбината и горе съм с около 80км/ч готов да се включа в движението. Но този път малко пред мен но в дясната лента имаше BMW 316i, който явно и той беше дал пълна газ, понеже в горната част на баира вече го бях изравнил. Но точно в този момент, неговата лента свършва и се прибира в моята. И тогава се почна едно свирене, присвяткване с фарове, изравни се до мен на Цариградско в най-лявата лента, пенеше се нещо момчето, момичето до него гледаше напред. След това ме изпревари с 3/4 кола и почна да ме засича..

Не разбрах, аз ли съм виновен, че неговата лента свършва и трябва да му направя място да се прибере? Пенеше се заради момичето ли, но трябваше да създаде предпоставки за ПТП. Пожелавам му следващия път като прави такива неща, да попадне на някой по-сериозен от мен, с по-безценна кола, която да го удари както е тръгнал да засича, и да го завърти едно хубаво, да се удари 2-3 пъти в мантинелата и да му дойде акъла. Единствено лошо, че момичето трябва да го търпи..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 май 2013 13:25

Че не е прав БМВ-ста е ясно, ама там ограничението е 50. Ако е чисто - ОК, усторяваш за да се включиш по-лесно, но иначе ...

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 28 май 2013 20:51

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 28 май 2013 21:14