Привет момчета!

Passat b4 ABS 1.8 mono
Днес след поредното рапърско друсане в колата взех, че замерих напрежението на пинчета 1-2 на TPS.
Направих го при описаната процедура при студен двигател и външна температура 0*, като измереното напрежение беше 0.16v. Отхлабих плочката и лекичко я почукнах до 0.19v, затегнах звевдичките и измерих отново 0.19v.
Покарах колата да загрее до 90* и отчетъх 1.22V на пинчета 1-2 на TPS!?
Предполагам, че съм настроил правилно при студен двигател да е 0.19V?
Интересно е да се отбележи, че при същия студен двигател и 0* външна температура имах 3кОМ измерени на пинове 1-4 на датчика за температурата на входящия въздух, а по книга са от 4,8 - 6,2 кОМ. Тези 3кОМ отговарят на 15* температура на входящия въздух! Интересното е също така, че по едно време при студен двигател отчетъх 422кОМ на същите тези 1-4 пинчета на датчика, което не отговаря на абсолютно никакви нормални стоиности на датчика!? После при загрял на 85* двигател и изгасена кола измерих 2,78* кОМ съпротивление а би трябвало да е около 300-400 ОМ.
Предполагам ще тези измервания се правят само на студен двигател, нали?
Когато при запалена кола извадя буксата на стъпковото моторче, оборотите на колата започват да играят (1300-700), предполагам е редно да е така, а и онзи ден го почиствах моторчето. Интересно е да отбележа и че когато прибера моторчето в начална позиция по описания метод, то не се опитва да ми избута пръста обратно докато опитвам да му откача буксата, но в движение си следи и държи ниските обороти на двигателя.
Интересното е че забиването го прави независимо от температурите на двигателя и обикновенно във момента, когато преминаваш от свободен ход към натискане на газта и ускоряване. Но също го прави и при постоянно натиснат педал на газта.
Още по-странното е че след, като се бях предал за деня и си събрах багажа да се прибирам към вкъщи, то при обратния път не ми направи нито веднъж това забиване

А ся де

Утре пак ще замеря тройностите и ще покарам.
Този проблем със забиването на муцуната ми го прави откакто застудя, миналата зима го направи само 2-3 пъти, ама сега не се трае от 3-4 дни, като не броим последното ми каране сега докато се прибирах обратно. Иначе колата си има ряз и си ускорява добре.