пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
Re: пасат б5 АДР смяна на масло чукане повдигачи
правилно е това е маслото за теб.и няма да збаркаш
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
то и маслото от марка до марка какви неща се чуват .....
аз никога не наливам репсол например
мога да ти препоръчам Мотул, Яко и Тотал
аз никога не наливам репсол например
мога да ти препоръчам Мотул, Яко и Тотал

- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
buci1971 написа:колеги имам такъв проблем когато сменях маслото това лято сипах пълна синтетика и като запалих двигателя започна яко да чука след което се наложи да му сипя 15-40 минерално и двигателя заспа без чукане само като го паля сутрин от време на време изчуква за 5 секунди.Та въпроса ми е дали е възможно да съм за смяна на маслената помпа тъй като според мен не иска да качва хубаво маслото дали да сменям помпата за да мога да си му сипя пълна синтетика 5-30 примерно защото за двигателя е по добре да кара с такова масло.По принцип колата не харчи грам масло
Решение на проблема.Смяна на маслото със полусинтетика 10-40 и на масленият филтър със по скъп и хубав а не ментета от 8-9лв оказа се че и филтъра е от голямо значение.Вече няма никаво чукане на повдигачите дори и при палене сутрин а при мен там беше големият проблем.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Леко си се отървал колега!Затова не трябва да се икономисва от консумативи като хубави филтри примерно.Този вътре сигурно се е издул от налягането и не ти е пропускал нагоре към повдигачите.Пожелавам много безаварийни на всички колеги 

- buci1971
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="aliyatin.com"]Леко си се отървал колега!Затова не трябва да се икономисва от консумативи като хубави филтри примерно.Този вътре сигурно се е издул от налягането и не ти е пропускал нагоре към пвдигачите.Пожелавам много безаварийни на всички колеги
[/ благодаря ти колега