Здравейте колеги,
Имам едно питане свързано с диодчето, което се намира на до лостчето за отключване и заключване на шофйорската врата. Ако не се бъркам това диодче показва че е включен имобилайзера. Какъв е проблема обаче. Принципно, когато заключа колата диодчето трябва да започне да мига. само че при мен ведъж като я заключа мига, друг път неще. И не мога да разбера защо става така. Явно има нещо от което зависи но незнам какво. Мислех си да не е нещо от заключването на багажника (понеже има две положения на заключване) ама и от там май не е
Някой има ли идея от какво зависи кога това диодче да мига и кога не?
Диодчето на имобилайзера – Голф 4 АКЛ
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Re: Диодчето на имобилайзера – Голф 4 АКЛ
Здравей колега,и при мен беше така преди да си оправя всички микроключета във вратите
Аз мисля,че е от тях. Успех

Аз мисля,че е от тях. Успех

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно е някое от микроключетата - както колегата е казал. Иди на ключар или пък потърси във vwvortex имаше ако не се лъжа инструкции със снимки как се сменят.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Ами в интерес на истина наистина имам проблем с микроключето на шофьорската врата. Развалено и поради тази причина като отворя врата плафона не свети и зумера не пищи ако са светнати фаровете.
Доколкото знам обаче, за да се оправи това микроключе (което както знаете е в бравата на вратата), трябва да се свали вътрешната кора. Има ли по лесен начин или е само този?
Доколкото знам обаче, за да се оправи това микроключе (което както знаете е в бравата на вратата), трябва да се свали вътрешната кора. Има ли по лесен начин или е само този?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Неееее!!
Голяма офтика е. Аз се пробвах донякъде, но закъсах за торсове за двата болта отстрани на вратата. Не можах да намеря такива с многошлицев профил - мисля че са 12 зъба(шлици). На пролет ще се пробвам пак.
Мойто също прави същите мизерии като при тебе - не свети вътрешното осветлени при отворена врата, не ми показва на компа, че има отворена врата, не свети лампичката долу на врата.
Ще трябва да се борим някак си.
Голяма офтика е. Аз се пробвах донякъде, но закъсах за торсове за двата болта отстрани на вратата. Не можах да намеря такива с многошлицев профил - мисля че са 12 зъба(шлици). На пролет ще се пробвам пак.
Мойто също прави същите мизерии като при тебе - не свети вътрешното осветлени при отворена врата, не ми показва на компа, че има отворена врата, не свети лампичката долу на врата.
Ще трябва да се борим някак си.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
kibo_tom_8440 написа:Неееее!!
закъсах за торсове за двата болта отстрани на вратата. Не можах да намеря такива с многошлицев профил - мисля че са 12 зъба(шлици).
Точно такива са - с 12 шлици. Ей такова нещо: http://en.wikipedia.org/wiki/Spline_drive#Spline
Хората им викат "троен квадрат" защото се получават, като завъртиш един квадрат на 120 градуса около центъра му и после на още 120 градуса. Продават се такива вложки по строителните хипермаркети или в някоя по-добре снабдена железария. Аз си купих от ТопМастер и съм много доволен, засега нищо не се е счупило или повредило, макар че не съм ги напъвал - ползвах 12-милиметровата вложка за отвиване на волана..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем със светенето на диодчето на вратата..свети когато си иска!
и в крайна сметка какви са тези микроключета и с тях ли се решава проблема ? и тва диодче за какво е точно? както казва колегата за имобилайзера ли е ? Поздрави ! 

- kc_3011
- Автомобил: VW Bora Variant
- Двигател: AUS 2000
Не е за никакъв имобилайзер. Това е индикация на това че колата е заключена и да проблема е в едно от микроключетата което се намира в бравата на шофьорската врата 

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
kc_3011 написа:Не е за никакъв имобилайзер. Това е индикация на това че колата е заключена и да проблема е в едно от микроключетата което се намира в бравата на шофьорската врата
И аз мисля така,щото с имобилайзера ако имате проблем колата няма да запали.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
В конкретния случай, да шофьорската врата е виновна. Но не е задължително да точно тази врата за да не свети диода. Ако завъртиш ключа няколко пъти в посока заключване диода ще почне да мига. И това е просто индикация за централното, не мисля че има общо с имобилайзер.
Ако си отваряте вратите за ремонт си почистете добре и бравите на вратите от втвърдената грес или каквото там са използвали немците.
П.П: най-лесно се хваща коя врата дава грешка като задържите ключа завъртян, тоест да отворите или затворите всички прозорци на колата с ключ-които стъкла на врати не реагират-сещайте се!
Ако си отваряте вратите за ремонт си почистете добре и бравите на вратите от втвърдената грес или каквото там са използвали немците.
П.П: най-лесно се хваща коя врата дава грешка като задържите ключа завъртян, тоест да отворите или затворите всички прозорци на колата с ключ-които стъкла на врати не реагират-сещайте се!
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
hitman0013 написа:В конкретния случай, да шофьорската врата е виновна. Но не е задължително да точно тази врата за да не свети диода. Ако завъртиш ключа няколко пъти в посока заключване диода ще почне да мига. И това е просто индикация за централното, не мисля че има общо с имобилайзер.
Прав е колегата

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
при мен няма проблем със заключването на вратите. Заключват си се и и от вънка и от вътре и прозорците и на двете се дигат и свалят без проблем с ключа (моя е с 2/3 врати). А проблемната врата ми е шофьорската – като я отворя плафоните не светват.
- vesko2222
- Автомобил: Golf 4 AKL
- Двигател: AKL 2000
Масовият проблем! Същата работа е и при мен. Ако някой колега ги поправя, да казва казва къде и колко ще струва, и да ходим да му напълним джобовете. 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Няма да ги пълним,нали сме много и по ефтино ще трябва да ни вземе.
Ето едно четиво: (виж и линковете в отделните постове):
viewtopic.php?f=5&t=341063&start=0
Ето и как става работата:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89568
Ето едно четиво: (виж и линковете в отделните постове):
viewtopic.php?f=5&t=341063&start=0
Ето и как става работата:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89568
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
нека и аз да се изходя по въпроса с това диодче на шофьорската врата. При мен като взех колата си светеше като заключа. След като смених касетофона диода спря да свети като е заключена колата. Помислих се чу у изгорял, но когато преди време пробвахме едно друго ЦД диода светна като заключих. После установих, че диода не свети само с моето ЦД, защото имам пуснат постоянен ток към касетофона за да не си губи станциите /свързани са жълтия и червения кабел заедно преди влизането им в буксата/. След като ги разделих диода си свети. Дано съм бил полезен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”