Колеги имам малко странен въпрос...
По стечение на обстоятелствата се захванах с ремонт по никое време и имам нужда от фибран дебел 10см. Въпроса ми е дали знаете от къде да си намеря, защото аз търсих, но има с по малки размери. В краен случай ми предложете нещо за под, върху което ще се лепи теракот или гранитогрес.
Инфо за фибран!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Evtoo написа:Знам я тази изолация, но при мен положението е по специално, защото искам да изравня нивото с този фибран между терасата и кухнята. Преди около година имаше едни млечно кафяви плоскости, които бяха идеални, но сега никъде не съм ги виждал
Слагаш легнали блокчета газбетон Итонг(подходяща за теб дебелина), отгоре замазка и си готов

Изпробано! Става перфектно

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Evtoo
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
- Контакти:
tyo написа:Evtoo написа:Знам я тази изолация, но при мен положението е по специално, защото искам да изравня нивото с този фибран между терасата и кухнята. Преди около година имаше едни млечно кафяви плоскости, които бяха идеални, но сега никъде не съм ги виждал
Слагаш легнали блокчета газбетон Итонг(подходяща за теб дебелина), отгоре замазка и си готов
Изпробано! Става перфектно
И аз си мислех за този вариант, но съседите от долу не са си затворили терасата и е доста студено и затова исках някаква изолация подобна на фибран, за да държи по топло.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Кнауф имат системи за сух под с посипка и май излиза по евтино.Иначе фибран няма 10 см..Ще ти трябват 2Х5.Ама ти сигурен ли си че ти трябват 10 см щото замазката с плочите варху фибрана е поне 5 см
колега ще му резнат главата до кръста, то не са перлити, фазери лепила, майка та си е тракало, а цените са малко по високи отколкото в европа, нищо че фазера го правят в българия. с това се занимавам но в момента не е изгодно, освен ако нямаш излишни финанси бол, а да не говорим че и много малко фирми го правят
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега само един съвет! Прави всички при сухо време, гледай да не се намокрят блокчетата газбетон. Направи пъвоначална замазка с някакво лепило(Теразид, Теракол, Фасадекор и т.н.) като така изолираш блокчетата, че до тях да не стига влага. Това е добре да го направиш защото газбетон е хигроскопичен и ако не го "запечаташ" ще поеме много влага, а тогава ..."омеква".
Върни се в “ОФФ-Топик - други”