Подпряха ме на паркинг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Подпряха ме на паркинг

Мнениеот nokiangage » Пон 17 дек 2012 14:13

И мен днес ме бутнаха - на паркинг на мола, седя си на спирачка по средата между паркинг местата и чакам колега пред мен да паркира на заден, точно да тръгна и забелязвам една Тойота Ярис зад мен вляво с периферното си зрение и тръгва на заден ход и като видях, че не гледа дали има нещо отзад се разсвирих с клаксона!!! :014: Докато каката се усети нейната задна броня(дясна част) се бутна в моята задна (лява част) и Пасат-а се разклати facepalm . След разговора през прозореца и довода "не ви видях" от нейна страна, пуснах аварийни и излязохме да видим дали има щети - добре, че задната ми броня си е оригинална и е сравнително гъвкава... Нямаше поражения както тя няколко пъти отбеляза нито по моята, нито по нейната кола. Качихме се всеки по колите си и тръгнахме всеки по пътя си.

Изображение

В такъв случай като няма щета не е било нужно да се вика КАТ нали? Много тъпа ситуация, чвестно... :не:

ПС. Промених заглавието на бутнаха, защото първоначално беше мнение в една друга тема, а после някой я премести като отделна такава и не е имало удар...

Последна промяна от nokiangage на Вто 18 дек 2012 0:33, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Re: Удариха ме

Мнениеот sp_konsulov » Пон 17 дек 2012 15:14

Направил си втора колона на паркинга, трябва да се внимава, знаеш колко трудно се излиза на заден като те затапи някой. Надявам се да паркираш правилно вече. Успех.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 17 дек 2012 16:01

Колегата споменава , че чака друг човек пред него да паркира на заден ход :deal
Паркиране и престой са две различни неща :wink:

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 17 дек 2012 16:55

passatfen написа:Колегата споменава , че чака друг човек пред него да паркира на заден ход :deal
Паркиране и престой са две различни неща :wink:

Точно така :да: , аз чаках да паркира човека пред мен за да си продължа напред, колата ми беше на фарове и си работеше и не съм се опитвал да паркирам...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Удариха ме на паркинг

Мнениеот Благовест » Пон 17 дек 2012 16:56

От картинката само като прочетеш "ТЯ" и ти става ясно mhihi

Че и глуха :kissy:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 17 дек 2012 17:03

Колега, щом няма пострадали и няма щети не се притеснявай! Мен Патрулка ме удари както си седях в колата и ми смачка калника. И мани другото, на излизане пак я удари, и се смеят. Полицая вика, да викал колеги да му писали АКТ, разбрахме се да я оправят, ама нали знаеш, че и дядо коледа не си спазва обещанията!
Гледай да си жив и здрав, ламарини се правят, нерви не се възтановяват!

Потребителски аватар
BasS_m_BasS
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот BasS_m_BasS » Пон 17 дек 2012 17:07

Щом няма щети и всичко е ОК, си стискате ръцете и всеки по живо по здраво. В такива ситуации без излишна агресия :да: На всеки може да се случи.. особено на жена :mrgreen:

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 17 дек 2012 17:25

"Паркира колата си сама и никой не разбра" - за да се случи това трябва добър инструктор.

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Пон 17 дек 2012 17:50

Добре че не сте викнали KAT. Може би щяха да се ядосат, че сте ги викнали за толкова незначително нещо и да ви треснат по някой акт. :D
Ако някой има каско и има щети, или се вика кат, или двустранен протокол, който 99,9% от хората (включително и аз), не знаят как се пише.
Най-добре ако в катастрофата няма пострадали и нямате каско, да се разберете взаимно :talk: и дим да ви няма - иначе е доста възможно някой да отнесе акт! Иначе после разправия и загуба на време.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 17 дек 2012 20:57

Колега, кофти е, но се случва. Щом е нямало следи пак добре. Живи и здрави, всеки по пътя си.
Мен например ме халосаха пред офиса в заснежените дни преди седмица. Седя си аз и чувам туууп. Ама не излязох, много често "маневристи" дето не могат да излизат на задна скорост от затапената пресечка си блъскат броните в иначе високите бордюри. Е там ми беше грешката - преден ляв калник с хлътнал ръб и ония дим да го няма. Пих една студена вода и му теглих една майна и т'ва е. Пак съм радостен, че това се случва на 20-годишна кола и ми е някакси по-леко...

П.П.: Полиция по принцип може и да не се вика в този случай, но ако има щети за над 300 лева и имаш каско е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да извикаш полиция, алкохолни проби и т.н. Иначе можеш да не получиш нищо от каското - ПРОВЕРЕНО!

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 17 дек 2012 21:35

Само не разбрах защо си бесен? И мен са ме удряли така и аз съм закачал друга кола. След като ти няма нищо за какво се ядосваш? На всеки може да се случи.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пон 17 дек 2012 23:36

От опит знам, че броните на пассат са нечупливи, не питайте..

По темата: Не е нужно да викате КАТ, като нямате щети... само излишни главоболия...

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 18 дек 2012 0:19

drmilendd написа:Само не разбрах защо си бесен? И мен са ме удряли така и аз съм закачал друга кола. След като ти няма нищо за какво се ядосваш? На всеки може да се случи.

Ядосах се колега в момента когато колата ми се разклати, не вярвях, че оригиналните брони биха издържали подобен натиск и предполагах, че ще си видя бронята спукана или висяща, а в момента за съжаление не мога да си позволя да оправям такива работи. След като видях, че няма поражения по която и да е кола вече нямаше за какво да се притеснявам и не съм казал нищо лошо на колежката.

ПС. И аз не съм безгрешен, забърсвал съм преди време леко предна броня на кола и намерих собственика, признах му и предложиш да платя за бронята, а той ми отказа, защото така и така щял да си я оправя цялата... :drunk

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Re: Подпряха ме на паркинг

Мнениеот drmilendd » Вто 18 дек 2012 6:11

Аз разбрах, че си си тръгнал бесен, та затова писах. Нема се ядосвате за ламарини ей, живота е кратък.
Иначе верно в пръвия момент след всеки (дори и най-лек) удар яда е голям, особено ако сам съм си виновен, поне така е при мен :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Подпряха ме на паркинг

Мнениеот Stivi » Вто 18 дек 2012 15:42

Като се ядосаш за такова нещо веднага си помисли че и на теб може да ти се случи да си в ролята на "некъдърника тъпак дето не може да кара" колкото и невероятно да ти звучи :012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”