Golf 4 TDI AHF 110 свистене и син пушек при задържане
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 TDI AHF 110 свистене и син пушек при задържане
здр колеги смених си голфа с друг и така проблема е следния колата пак си минава в авариен режим ,но и има синкав пушек при задържане на определени обороти примерно давам я към 2500 оборота и и всичко е ок но след 5 секунди почва да кади синьо иначе при яко форсиране никакъв пушек дори и леко забележим черен дим не се вижда може да я форсираш сякак но задържиш ли определени обороти пуши и като ускорявам колата след 2500-3000 почва да свисти ще кажеш че е спукан някои маркуч и диша през него абе все едно съска колата не пуши нито студена нито топла също така и в движение го няма това пушене само на място като задържиш газта ,и да допълня на място това свистене го няма само кагато колата е в движение тогава се чува
Последна промяна от pai4one на Чет 07 фев 2013 18:08, променено общо 1 път.
- Jeka
- Автомобил: Passat B5 Variant
- Двигател: AJM++
- Контакти:
Re: Golf 4 TDI изгубва тяга при ускорение
Може би турбото пренадува ? 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвайте като откачите CD-то /цялото от кабелите/ дали ще можете да е прочетете колата.Напровете логове който ги постни в темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
okti_1 написа:Пробвайте като откачите CD-то /цялото от кабелите/ дали ще можете да е прочетете колата.Напровете логове който ги постни в темата.
разкачихме кабелите но същата работа пак се вързва навсякъде но е и с мотора почва да зарежда и пак няма сигнал
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
колега проверете клапан Н75,спукани вакуум маркучета
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр. колеги възможно ли е поради това че някога са махнали бушоните над акумулатора заради тях да не може да се свърже диагностичния кабел с двигателя ,и днеска случайно ги сложих защото ми светеше абс са и се оправи вече имам и абс
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Няма да е за дълго.
Махнали са ти бушона, защото в АБС-а се е прекъснал един кабел (масата на захранването). просто в момента от студа, се е докоснал отново. За това ти забива и К-линията. Следващият път, просто извади голямата букса на АБС и ще се свържеш.
http://www.youtube.com/watch?v=UqtowdSDbxU

Махнали са ти бушона, защото в АБС-а се е прекъснал един кабел (масата на захранването). просто в момента от студа, се е докоснал отново. За това ти забива и К-линията. Следващият път, просто извади голямата букса на АБС и ще се свържеш.
http://www.youtube.com/watch?v=UqtowdSDbxU
-
- Автомобил: Golf 7 TDI
- Двигател:
- Контакти:
колегата KOPSA е прав, аз имах същия проблем , и си мислех че имам проблем с турбината , оказаха се спукани маркучета, моя съвет е да ги смениш всичките, колкото до АВS проблема е или в компютъра както е показал колегата в YouTube или погледни под акумулатора минава един сноп с кабели дали случайно няма проблем там, аз изрових цялата кола докато намеря къде окъсява
Надявам се да съм помогнал и успех !!!
Надявам се да съм помогнал и успех !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
само да се оправи малко времето и пак ще я закача да видим дали ще се свърже с моторния канал ,сега интересното е ,че имам абс откакто вързах бушоните но се прояви сега друг проблем при тръгване почва да ми чука абс са все едно че има тракшан и като ускоря малко смисъл да отлепя от асфалта и спира ,е не знам това дали е проблем де .
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
А сигурен ли си , че няма тракшън?
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
и аз мисля така почни с вакум маркучетата след това виж клапан N75
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги и за много години ,днес закачих колата на диагностика както ми каза колегата Dobromirski без буксата за абс , но резултат никакъв пак изписва ,че няма сигнал и не може да се свърже с двигателя интересното ми е ,че може да се свърже със всичко друго но не и с мотора ,те нали са взаимно свързани и ме навежда на мисълта че този които е слагал чип на тази кола нещо е объркал компа или се заблуждавам .И това глъхне не след 100 км не знам къде да го търся засега само вакумите не съм проверявал .И както казах вече имам абс но на компа изкара една грешка за него
1 fault found
01324 control module for all wheel drive (j492) 49-00-no communication
1 fault found
01324 control module for all wheel drive (j492) 49-00-no communication
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
По скоро този който е чипвал колата е прекъснал някой кабел, за да няма връзка с компа да се копира чипа 

- cekicha
- Автомобил: VW Golf 5 TDI
- Двигател: BLS 2006
Аз имах същия проблем с минаване в авариен режим, в крайна сметка се разминах само с профилактика на турбо пътищата, интерколера и същинския проблем ми беше в колекторната тръба!Просто там имаше много голям нагар и когато турбината надуе се получаваше тапа и нямаше как да излязат газовете....дано съм успял да помогна с моето мнение колега 

-
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:По скоро този който е чипвал колата е прекъснал някой кабел, за да няма връзка с компа да се копира чипа
в такъв случай или търся проблема на късмет или трябва да дам на някои компа да го провери,то тая кола да не са я направили да не се разваля ,не стига ,че някои е платил за тоя чип ами човека е решил да я осакати.поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”