За Цифровите апарати - фото кът...

Раздел за снимки и фотография в памет на нашия приятел Краси - madcap
Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Re: За Цифровите апарати - фото кът...

Мнениеот madcap » Вто 18 дек 2012 1:06

Да ви кажа, всички сте прави, фитрите и пречат и помагат, имал съм филтър УВ Хоя, не беше от ефтините а пак ми замазваше, докато го усетя бая време поснимах, а иначе има на по нормална цена който пак стават, както обичат да се казва "просто бройка" на 70-200 имах УВ филтър който един път ми спаси челната леща. И си е добре си се ползват, а имам филтри и пак не ги ползвам понякога, бе общо взето все са от полза.

п.п. имам HD 2-400 китаец, дали замазва според вас :)

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 18 дек 2012 11:50

Благодаря за предложенията. Ще ги разгледам на живо.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 18 дек 2012 12:45

Panasonic LUMIX FZ200 с тази си цена изпада извън топ 3 за годината,същото важи и за Fujifilm X-S1,страхотна камера,но цената е колкото приличен entry dslr.Panasonic e отличен за снимки при слаба светлина,но дори Canon PowerShot SX50 с 50x е с 200лв по-евтин,а Nikon 42x за 750лв. е най-добрата инвестиция според доста фотографски ревюта и списания :deal

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 18 дек 2012 13:01

SX50 с тоя тъмен обектив - има защо да е евтин mhihi

FZ200 може да е скъп, но на практика имаш обектив 25-600mm f2.8, който както и да го гледаш за 1000лв си е далавера. Виж колко струва 600mm f2.8 за DSLR и ще разбереш за какво става въпрос.

Отделно видеото му 1080p 60fps в секунда и 720p 120fps с пълни ръчни настройки няма кой да го бие. Мани ги фотографските ревюта, това е най-добрия и най-гъвкавия турбо сапунер на пазара и това е. Като гледам само кафе не прави.

Последна промяна от radi_nrj на Нед 23 дек 2012 15:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 18 дек 2012 22:00

Здравейте, интересува ме сега при това студено време и при тези големи разлики в температурите от вън и вътре, трябва ли да се взимат някакви мерки при изнасяне на фотото за снимки навън и после при прибирането пак вътре. Става дима за DSLR. Мерси предварително за информацията.

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Сря 19 дек 2012 1:43

vwfena написа:Здравейте, интересува ме сега при това студено време и при тези големи разлики в температурите от вън и вътре, трябва ли да се взимат някакви мерки при изнасяне на фотото за снимки навън и после при прибирането пак вътре. Става дима за DSLR. Мерси предварително за информацията.

Хубаво е да кажеш за кой модел точно става въпрос? Предполагам, че говорим за любителския клас на Nikon или Canon. Хубаво е да го пазиш от дъжд и пряко измокряне с вода, малко снежец няма да му навреди и все пак внимавай с водата. (казвам ти го от личен опит) Хубаво е батериите който ползваш или ще ползваш, да седят във вътрешния джоб на якето близо до тялото ти. Батериите не обичат студа..!! Ако с една батерия на топло можеш да направиш 800 кадъра, то на студено ще направиш 300-400мах (дори и по малко, ако не я топлиш) Хубаво е след като вкараш камерата на топло да изчакаш известно време (м/у 10-20мин) за да се "климатизира" или още да не получи конденз и като я включиш да направи фъсс :) На ниския клас обективи примерно 18-55 при Canon съм забелязвал, че конденз се получава и в самия обектив. (поради това, че не е прахо и влагоустойчив като 24-105L)
Как е хубаво да се процедира, държите апарата в хубава плътна раница, която спомага да няма резки температурни амплитуди. Когато излизате от вас примерно +24, докато стигнете до мястото х температурата в раницата спада плавно до -10 примерно. Вадите апарата слагате батериите снимате, изключвате апарата прибирате батериите в якето, апарата в раницата и се прибирате във вас. Апарата го вадите не по рано от 15-20мин. След като раницата е на топло и можете да снимате отново :) :beer
Тази методика не е задължителна, но хората които си пазят и ценят техниката е хубаво да я спазват :да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 19 дек 2012 8:52

Здравейте.
Търся евтин сапунер с оптичен визьор и стандартни батерии, до 200-220 лв. Харесал съм Canon A1300, някой има ли такъв? Интересува ме как се справя на клипчетата, особено на по-слабо осветление.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... 300-SILVER

Потребителски аватар
peyu
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Пет 21 дек 2012 16:48

muns61 написа:Здравейте.
Търся евтин сапунер с оптичен визьор и стандартни батерии, до 200-220 лв. Харесал съм Canon A1300, някой има ли такъв? Интересува ме как се справя на клипчетата, особено на по-слабо осветление.
http://www.technopolis.bg/b2c/details/3 ... 300-SILVER

Това е "евтин сапунер с оптичен визьор", но за видео "особено на по-слабо осветление" забрави.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 22 дек 2012 13:25

Искам да взема някакъв макро обектив? Цената принципно е от значение.
Апарата е канон :?:

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 22 дек 2012 13:34

Здравейте, колеги! Реших да си подаря някаква сапунерка за Коледа, но не разбирам от "материала" и за това ще ви помоля за мнение. Вниманието ми привлече Canon Powershot SX220 HS, най-вече заради пълните ръчни настройки. Не съм сигурен , но май-имаше ръчна настройка на фокус на видеото, но може и да се бъркам. Та, става ли апаратчето? Тук се продава за 400 лв, но мисля да го купя от чужбина, където струва 250 лв.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Съб 22 дек 2012 20:22

Колеги с какво си чистите обективите ? Питам понеже племенницата ми ме издебнала и я заварих да ми пипа обектива и сега челната леща е само пръсти :banghead:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 22 дек 2012 21:44

bbboiko2004 написа:Колеги с какво си чистите обективите ? Питам понеже племенницата ми ме издебнала и я заварих да ми пипа обектива и сега челната леща е само пръсти :banghead:

Чистя ги с кърпичка за очила. Не остава власинки или прах.

Потребителски аватар
peyu
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Съб 22 дек 2012 23:41

Hertz написа:Искам да взема някакъв макро обектив? Цената принципно е от значение.

Какъв ти е бюджета и държиш ли да е нов?

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Съб 22 дек 2012 23:49

peyu написа:
Hertz написа:Искам да взема някакъв макро обектив? Цената принципно е от значение.

Какъв ти е бюджета и държиш ли да е нов?

не държа да е нов, цената не мога да я кажа защото не съм се интересувал колко са новите.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 23 дек 2012 13:57

Hertz написа:
bbboiko2004 написа:Колеги с какво си чистите обективите ? Питам понеже племенницата ми ме издебнала и я заварих да ми пипа обектива и сега челната леща е само пръсти :banghead:

Чистя ги с кърпичка за очила. Не остава власинки или прах.

Микрофибърна кърпичка се нарича. Във всяка оптика ги има.

Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”