Иде зима, провери си алтернатора!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Иде зима, провери си алтернатора!

Мнениеот ktamen » Нед 16 дек 2012 8:24

Кое кляка на 13,4В - акумулатора или алтернатора?

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 17 дек 2012 9:56

radik90 написа:Днеска изчистих абослютно всички клеми (като тръгнеш от минуса на скоростите до плюса на алтернатора, та дори и стартера) до блясък със шкурка и разлика никаква. Паля 14V на алтернатора,а на акумулатора 13,8-9. Пускам парно на 4, радиото, фарове и кляка на 13,4. Утре ще ви снимам алтернатора да ми дадете акъл как се разглабя. Видях от страната на перката четири много дълги болта и се чудя дали само от тях пада пластмасовия капак? И нещо друго синьото кабелче, което влиза на алтернатора за какво е?
А и не ми казахте от къде да го вземе регулатора и какви пари е ?

Не се занимавай с глупости, 1/10 В е напълно нормален пад на напрежението, ти сам си видял че като си зачистил не се е променил. И да сложиш нов регулатор най-вероятно няма да се променят нещата. Може би ти е позацапан колектора и на празен ход пада напрежението, подай малко газ и виж напрежението как е

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 17 дек 2012 17:55

Изображение
с тоя уред,както го наричате,някои от вас "култов" мерих и аз барабар Петко с мъжете.На запален мотор:14.57 без консуматори,със фарове парно на четри,размразяване на стъклото падна на 14.32,пуснах и аварийни и са колебаеше от 14.30 до 14.20,което ми са видя малко пресилено.Според вас дали показва вярно тая пущина от 7лв????

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 17 дек 2012 18:07

Моето "китайче" лъже само,когато му падне батерията.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 17 дек 2012 21:53

genov1 написа:
radik90 написа:Днеска изчистих абослютно всички клеми (като тръгнеш от минуса на скоростите до плюса на алтернатора, та дори и стартера) до блясък със шкурка и разлика никаква. Паля 14V на алтернатора,а на акумулатора 13,8-9. Пускам парно на 4, радиото, фарове и кляка на 13,4. Утре ще ви снимам алтернатора да ми дадете акъл как се разглабя. Видях от страната на перката четири много дълги болта и се чудя дали само от тях пада пластмасовия капак? И нещо друго синьото кабелче, което влиза на алтернатора за какво е?
А и не ми казахте от къде да го вземе регулатора и какви пари е ?

Не се занимавай с глупости, 1/10 В е напълно нормален пад на напрежението, ти сам си видял че като си зачистил не се е променил. И да сложиш нов регулатор най-вероятно няма да се променят нещата. Може би ти е позацапан колектора и на празен ход пада напрежението, подай малко газ и виж напрежението как е

0,1В наистина е напълно нормален пад на напрежението, но при включени консуматори. Доколкото разбрах този пад е измерен без сериозни консуматори и ми се струва, че колегата не е изчистил където трябва и пак има голямо съпротивление между акумулатора и алтернатора.
За съжаление колегата не ми отговори къде ги е измерил тези 13,4В :roll:

Това китайче би трябвало да си е точно. Аз използвам малко по-джиджено китайче и няколко месеца мерих с изтощена батерия, въпреки индикацията за слаба батерия си мереше съвсем точно. Като я смених се оказа, че е паднала до 5,2В. Предишните ми мултицети като падне под 7В батерията и започваха да показват по-високо от реалното напрежение.

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 18 дек 2012 10:30

И аз съм със същия мултицет, мери си нормално. При положение че вече почти няма нищо истиснко на пазара, тези са со ОК

П.П някой замислял ли се е ако се сложи по-малко шайба на алтернатара, какво ще се случи, чисто информативно?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 18 дек 2012 10:43

Чисто иформативно се прави на двигатели,който работят(с някаква цел) на по- ниски обороти.

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Вто 18 дек 2012 10:53

Ами 16в на клемите на акумулатор на 3,5 години ,без консуматори и на празен ход много ли е? :(

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 18 дек 2012 11:19

Естествено че е много, заминал ти е регулатора на напрежението. Сменяй го, защото крушките почват да гърмят една по една, а и акумулатора ще иде след време

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Вто 18 дек 2012 12:05

Преди 3,5 години го сменях,защото не дозареждаше и не ми даваха гаранция за новия тогава акумулатор-Exide 62 AH .Сега не вярвам на мултицета и ще пробвам с друг.Алтернатора ми е Бош 90 ah .

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 18 дек 2012 14:40

Сменил си го, лощо няма. Никоя част не е вечна. Първо виж с друг мултицет, защото ако батерията му е слаба показва повече
П.П на една вектра мерих миналата зима, жулеше на 17 В и акумулатора се беше раздул като плондер :mrgreen: от презареждане

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Вто 18 дек 2012 16:57

i.e.i написа:Моето "китайче" лъже само,когато му падне батерията.

При температури под нулата китайчетата също лъжат. Случвало ми се е при поне
два три такива уреда.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 18 дек 2012 19:41

Тази вечер забелязах нещо странно- запалих полото и докато слагах колана, гледам лампичката за алтернатора бръжди, такова едва доловимо присветване. Подадох малко газ и спря, присветва само без газ. Покарах около километър-два , спрях и го нямаше бръжденето. Дали е признак за заминали четки на алтернатора? Иначе лампата си гасне със стартиране на мотора, няма примигване или светене по време на движение, само това едва доловимо бръждене на свободна. :|

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 18 дек 2012 21:38

Нищо му няма на полото, така е при доста коли. Преди да се изфорсира двигателя да мъжди лампата.

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Сря 19 дек 2012 0:10

Еее,чак пък 1,5в да ме лъже мултицета за 5 лв.Сега с надежден мултицет показва 14,54в на алтернатора и 12,74в на разкачен акумулатор.Ще го заредя и утре проби на запален двигател и с консуматори ,пък да видим :?:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”