Искам да разкажа как и аз си изпатих. Преди горе долу месец си харесах едни джанти. Получих едни пари и щастлив веднага звъннах на колегата. Разговора протече добре, колегата каза че нямат забележки, само трябва да се полират за час два. Казах му екстра и направо да ги праща. В обявата пишеше, че няма забележки. Супер щастлив се прибирам в очакване да ги получа след ден два. В същото време продавача е всепознат във форума, човек, които не е отскоро и има добра репутация според мен. Дойдоха джантите, отивам да ги взема,отворих найлоните колкото да видя, че са 4 джанти, все пак ги взимам от човек с проект, както се предполага не би трябвало да има проблем и му имам пълно доверие. Закарах ги в гаража и ги оставих докато намеря пари за боя и полиране. Това стана миналата седмица и звъня на момчето, което ги полира за да се уговорим.
Говорим си и аз разбирам, че джантите са 3 еднакви и една различна :shock
Какво се оказва, едната джанта няма надпис revolution и очевидно е друга джанта, не от този комплект.
Отзад също е различна и така

hooligans написа:Жоре, защо пропусна да кажеш, че едната джанта няма надпис на борда?
Малко кофти се получава, да разбирам от трети лица за въпросната липса?!
Какво ще кажеш по въпроса?
ПП:
Току що видях въпросната джанта, която явно е реплика.
Ще те помоля, да си вземеш обратно джантите и да ми върнеш парите.
И това, което получих като отговор. Направи ми впечатление, че пак се опитва да ме заблуди, а в темата не беше писал за това.
veidar написа:djantata ne e replika v temata bqh pisal za tova borda e minavan zaradi narabvaniq
Pomisli si dobre .
Otnosno parite tochno v tozi moment nqmam da ti gi varna inache ne e problem sepak znaesh edni takiva djanti kakvi pari im iskat smqtam che mojesh da napravish kompromis zaradi nadpisa.
Да, знам едни такива джанти колко струват, знам и 3 еднакви и една различна колко струва :не:
В предвид празниците, го питах кога ще има възможност да си ги вземе.
hooligans написа:Сигурен ли си, че борда е минаван или продължаваш да ме заблуждаваш?
Тази джанта няма нищо общо с другите 3 и ти го знаеш, защо продължаваш да се опитваш да ме заблудиш?
Сигурен ли си, че в темата пишеш за това?
Кога ще можеш да си ги вземеш?
И почнаха едни оправдания. Момчето му е обяснило за тази манипулация, но той реши да премълчи този факт, ако мине. Е мина

veidar написа:ot kogoto sam gi zemal momcheto mi obqsni za tazi manipolaciq i smqtam che sam bil dostatacjno korekten sprqmo tebeimashe opciq da si gi poglednesh i varnesh kato negi iskash gi pusni za prodan she si varnesh parite.
hooligans написа:Да имаше опция, но все си мислих, че няма да има изненади, все пак си човек с проект, репутация и не отскоро във форума.
Не мислих, че ще си оцапаш името с такова прикриване.
Явно съм грешал, но държа да си прибереш джантите.
Имах ти доверие. Ти си човек, който много лесно може да различи 2 джанти и не са пипани бордовете, просто джантата е различна - предполагам реплика.
Защо продължаваш да се правиш на ударен? В темата не пишеше, че едната е различна.
Да разбирам ли, че няма да си ги вземеш и да ми върнеш парите?
Точно защото колегата има детенце, му предложих той да каже кога може да си ги вземе, все пак сме хора и и идват празници, но продължава да ме кара и аз да лъжа, за да мога да им взема 600лв. Не виждам кой ще вземе 3 еднакви и една различна джанта за 600лв, ако има такъв веднага му ги давам :012:
veidar написа:djantata ne e replika pusnigi da se prodavat i shte si zemesh parite na tozi etap prosto gi nqmam parite imam detence i zatova gi prodadoh nesam iskal da te mamq
hooligans написа:Жоре, разбирам те, празници идват.
Мога да изчакам след празниците да ми върнеш парите.
Такъв комплект няма как да се продаде за повече от 400лв, сам знаеш това.
И така драги ми колеги, трябва да си отваряте очите на 100, постоянно се премълчават забележки и някой факти, с надеждата да мине прегледа и да платите, пък после "Нали имаше опция за преглед."
Много внимавайте какво взимате и гледайте под лупа всичко, независимо проектант ли е, от кога е в форума и има ли репутация. Да ми е честит новия комплект 3+1 джанти facepalm