Отново некоректен колега - veidar

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Отново некоректен колега - veidar

Мнениеот hooligans » Вто 18 дек 2012 13:00

Здравейте колеги.
Искам да разкажа как и аз си изпатих. Преди горе долу месец си харесах едни джанти. Получих едни пари и щастлив веднага звъннах на колегата. Разговора протече добре, колегата каза че нямат забележки, само трябва да се полират за час два. Казах му екстра и направо да ги праща. В обявата пишеше, че няма забележки. Супер щастлив се прибирам в очакване да ги получа след ден два. В същото време продавача е всепознат във форума, човек, които не е отскоро и има добра репутация според мен. Дойдоха джантите, отивам да ги взема,отворих найлоните колкото да видя, че са 4 джанти, все пак ги взимам от човек с проект, както се предполага не би трябвало да има проблем и му имам пълно доверие. Закарах ги в гаража и ги оставих докато намеря пари за боя и полиране. Това стана миналата седмица и звъня на момчето, което ги полира за да се уговорим.
Говорим си и аз разбирам, че джантите са 3 еднакви и една различна :shock
Какво се оказва, едната джанта няма надпис revolution и очевидно е друга джанта, не от този комплект.
Отзад също е различна и така :horror: Джантите струваха 650лв, но ги взех за 600лв (за три еднакви и една различна facepalm ) Писах на лицето с надеждата, че ще си вземе обратно перфектните джанти, но уви.

hooligans написа:Жоре, защо пропусна да кажеш, че едната джанта няма надпис на борда?
Малко кофти се получава, да разбирам от трети лица за въпросната липса?!
Какво ще кажеш по въпроса?
ПП:
Току що видях въпросната джанта, която явно е реплика.
Ще те помоля, да си вземеш обратно джантите и да ми върнеш парите.

И това, което получих като отговор. Направи ми впечатление, че пак се опитва да ме заблуди, а в темата не беше писал за това.
veidar написа:djantata ne e replika v temata bqh pisal za tova borda e minavan zaradi narabvaniq
Pomisli si dobre .
Otnosno parite tochno v tozi moment nqmam da ti gi varna inache ne e problem sepak znaesh edni takiva djanti kakvi pari im iskat smqtam che mojesh da napravish kompromis zaradi nadpisa.

Да, знам едни такива джанти колко струват, знам и 3 еднакви и една различна колко струва :не:

В предвид празниците, го питах кога ще има възможност да си ги вземе.
hooligans написа:Сигурен ли си, че борда е минаван или продължаваш да ме заблуждаваш?
Тази джанта няма нищо общо с другите 3 и ти го знаеш, защо продължаваш да се опитваш да ме заблудиш?
Сигурен ли си, че в темата пишеш за това?
Кога ще можеш да си ги вземеш?

И почнаха едни оправдания. Момчето му е обяснило за тази манипулация, но той реши да премълчи този факт, ако мине. Е мина :banghead: Да имаше опция, но аз се подведох по това, че е собственик на проект, не е от вчера в форума и не би си осрал името заради 600лв, уви лъгал съм се. Знам, че съм виновен, в еконт отворих найлона колкото да погледна, че са джантите. :banghead: Всеки знае, че аз мога да ги продам на 600лв единствено ако излъжа както той направи. На такъв комплект не повече от 400лв мога да взема.

veidar написа:ot kogoto sam gi zemal momcheto mi obqsni za tazi manipolaciq i smqtam che sam bil dostatacjno korekten sprqmo tebeimashe opciq da si gi poglednesh i varnesh kato negi iskash gi pusni za prodan she si varnesh parite.

hooligans написа:Да имаше опция, но все си мислих, че няма да има изненади, все пак си човек с проект, репутация и не отскоро във форума.
Не мислих, че ще си оцапаш името с такова прикриване.
Явно съм грешал, но държа да си прибереш джантите.
Имах ти доверие. Ти си човек, който много лесно може да различи 2 джанти и не са пипани бордовете, просто джантата е различна - предполагам реплика.
Защо продължаваш да се правиш на ударен? В темата не пишеше, че едната е различна.
Да разбирам ли, че няма да си ги вземеш и да ми върнеш парите?

Точно защото колегата има детенце, му предложих той да каже кога може да си ги вземе, все пак сме хора и и идват празници, но продължава да ме кара и аз да лъжа, за да мога да им взема 600лв. Не виждам кой ще вземе 3 еднакви и една различна джанта за 600лв, ако има такъв веднага му ги давам :012:

veidar написа:djantata ne e replika pusnigi da se prodavat i shte si zemesh parite na tozi etap prosto gi nqmam parite imam detence i zatova gi prodadoh nesam iskal da te mamq

hooligans написа:Жоре, разбирам те, празници идват.
Мога да изчакам след празниците да ми върнеш парите.
Такъв комплект няма как да се продаде за повече от 400лв, сам знаеш това.

И така драги ми колеги, трябва да си отваряте очите на 100, постоянно се премълчават забележки и някой факти, с надеждата да мине прегледа и да платите, пък после "Нали имаше опция за преглед."
Много внимавайте какво взимате и гледайте под лупа всичко, независимо проектант ли е, от кога е в форума и има ли репутация. Да ми е честит новия комплект 3+1 джанти facepalm

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Re: Отново некоректен колега - veidar

Мнениеот kolbasara » Вто 18 дек 2012 13:18

За съжаление почнаха много такива случай,да се появяват,не познавам veidar и не искам да го съдя,но ако е знаел за това е супер тъпа постъпка и от оправданието нали ти ги пуснах с опция"виж и т.н." ми се струва че е знаел че е различна джантата.Дано да се раберете и да се оправят нещата.Явно трябва да се внимава какво и от кой се купува независимо от статуса му във форума.
п.п.Аз така купих кола която се оказа с проблем в мотора от колега от форума,който проблем беше много старателно прикрит,а неговото оправдание беше"при мене не гореше масло,но сигурно са гумичките/явно знае/това се оказа и другото щеше да ми дава документи за колата и след месец ми каза"аз давам неща преди да взема парите след това не ме търси"
п.п.Извинявам се че пиша тука за моя случай,към всички просто гледайте не с 4,а с 6 очи какво си купувате

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 18 дек 2012 13:27

Само от любопитство. Може ли да измериш точното тегло на всички 4 джанти с точност до 50-100 грама. Обикновено репликите се правят от много по-различен материал и са с доста по-различно тегло.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 18 дек 2012 14:49

Това с "имам жена и дете" ми е любимото оправдание. В смисъл това ти дава +2 точки живот или как?

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Вто 18 дек 2012 15:05

Аман от търговци..

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 18 дек 2012 15:06

Жоре, кофти ситуация. Но така и така си пуснал темата. Дай да ги видим въпросните джанти :|

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 18 дек 2012 15:25

Най-любезно ще помоля потребителите да се въздържат от неуместни коментари, епитети и обидни определения.
Ще изчакаме коментара и на ответната страна.

Форума е доста посещаван, осъществените сделки са много. Не е първата и за съжаление няма да е последната тема от такова естество.

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Вто 18 дек 2012 15:33

Мога само да кажа че съм разглеждал обявата на колегата няколко пъти.Там не беше упоменато че има различна джанта!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 18 дек 2012 15:59

Ivan_GT написа:Мога само да кажа че съм разглеждал обявата на колегата няколко пъти.Там не беше упоменато че има различна джанта!

Да, нямаше никъде написано, че има различна джанта.
Отделно и по телефона като говорихме не ми каза, че има различна джанта.
Снимки ще кача довечера като ги снимам.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Вто 18 дек 2012 18:35

Аз бях продал една RAM памет на въпросния колега,който 4 дни след като я взе от еконт ми звъня постоянно по телефона и твърдеше,че паметта не работи а преди това я бях тествал лично.Да не говоря и ,че ми се цинагееше за цената и накрая искаше гаранционната карта на рамта,за която не съм писал че е с такава!
В крайна сметка се оказала че рамта УЖ е със студена спойка и я оправи в някакъв сервиз...

Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veidar » Вто 18 дек 2012 19:43

Изображение
Изображение
Това е въпросната джанта.
Изображение
На колегата не бях казал за липсата на този надпис в темата бяха тези снимки и на тях се вижда липсата на надписа бях дал и опция да се прегледат преди да се плати.
Парите ще му бъдат върнати на 15.01.2013г.

Потребителски аватар
Luciano
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 18 дек 2012 20:54

veidar написа:Парите ще му бъдат върнати на 15.01.2013г.

Е това е приказка :applause:
Ако, Жоро обаче не беше писал тук, дали щеше да му ги върнеш?
Недопустимо е да знаеш, че това, което продаваш не отговаря съвсем на истината и да се оправдаваш, че на снимката се виждало!

Изображение

Искааш да идеш на почива, виждаш симпатичен хотел на прилична цена...на снимките става - отиваш там, заставаш на рецепцията и се оказва, че ти не си за хотела, а за палатките зад него...еееей там в далечината, на снимката нали видяхте?

Потребителски аватар
onazi
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Вто 18 дек 2012 20:58

Плащаш за Малдивите и отиваш в Дупница mhihi
Евала, нека всички да са доволни!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 18 дек 2012 21:01

мисля, че имаме новина
парата ще бъде върната на 15 януари :deal
моля, Хулигана, да пише на модератор, за да се отключи темата и да напише в нея какво се случва
Дотогава смятам, че освен хранилка друго няма да излезе
Всеки да си прави изводите!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 18 дек 2012 23:44

Отключена по молба на автора.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”