Проблем с голф 3 1.8 ААМ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с голф 3 1.8 ААМ

Мнениеот urgan » Вто 18 дек 2012 14:47

Здравейте,
проблема е с въпросния голф, който след 4 или 5 опита при кадърни майстори колата невърви и не пали както трябва. Малко предистория. В началото колата спираше в движение хоп с репатрака до сервиза. Там казаха че трябва колата да не иска да запали за да разберат къде е проблема. Обаче за късмет или не колата запали. И това първия неуспешен опит да разберат какво й има. Почнаха се предположенията бензиновапомпа, та комутатор та делко но никой нищо конкретно. В последствие номера с изгасването в движение продължи 2-3 последвали ходения в същия сервиз и този път бяха сигурни - комутатор. Смениха бобината и комутатора, нали са едно и доволни че колата е оправена на другия ден пак същото. На кръстовище и няма палене. Пак в сервиза, пак чудене и кумене върху привидно така простия голф. След петото посещение решиха да сменят датчика на хол който е в делкото. След размисли и страсти смениха цялото делко. Колата пали но не се знае дали проблема е решен окончателно. НО пали ако само и единствено натиснеш педала на газта. Което ме навежда на мисълта че е объркана центровката на делкото. Колата е на роднини и не съм наясно много с нея и може и да бъркам за някои неща по обясненията.
Въпросът ми е, центрова ли се въпросното делко и има ли белези, защото доколкото виждам в аутодата има но реално незнам.
Другия ми въпрос е възможно ли е от този датчик на хол да прави това изгасване на двигателя в движение?
От пишман майстори ми е писнало, всеки ти бута по колата и накрая си оставя ръцете, надявам се да имате някакви идеи, за да може да се кара тази кола без страх да те остави някъде.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Проблем с голф 3 1.8 ААМ

Мнениеот Iezekil » Вто 18 дек 2012 20:21

Дам,първо се сетих за него докато четях.
За центровката малко предварение .

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Сря 19 дек 2012 10:36

Благодаря колега, междудругото и аз съм от Шумен :)
Добре объркали са центровката, лесно ли се центрова, има ли белези? Ще мога ли да се справя сам при положение че не я познавам тази кола добре? Мисълта ми е ако има белези и да се напаснат, за целта трябва да извадя делкото в какво положение трябва да се засекат защото гледах старото и по него нямаше никакви белзи?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 19 дек 2012 16:18

Няма да вадиш делкото.Просто разхлабваш малко гайката и го буташ 1-2 мм.обратно на часовниковата стрелка.Те са ти направили предварението по книга сигурно,но нашите талиги си искат тяхното.Бележи си с нещо все пак,ако не ти хареса новото повдение да можеш да го върнеш.
Освен паленето във вървенето има ли някви забележки?

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Чет 20 дек 2012 10:56

Ясно благодаря ти, ще пробвам щом няма да се вади. Откъм вървене нямам наблюдения защото колата не се кара в момента от страх че ще я оставят някъде по пътя. Ще опитам това което казваш предполагам ще стане и ще пиша след това.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 20 дек 2012 11:03

датчика на хол

Явно в него е бил проблема.Защо не се върнеш при тях за центровката?

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Чет 20 дек 2012 11:32

Ами какво да се връщам там, 5 пъти и резултата е този. При монтажа на делкото защо не са го направили? Невлиза ли в услугата това? Това говори че или не са я запали след това или не им се занимава или немогат. Ти ще се върнеш ли при подобни хора?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 20 дек 2012 11:39

Връщаш се за рекламация.
Пробва ли да откачиш клема на акумулатора след смяната?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 20 дек 2012 12:17

Няма проблем от поставянето.Просто някои дават 6 градуса предварение,някои 8,а пък и всяка кола си иска различно.Буташ леко,палиш за проверка и готово.Не трябва да се прекалява де.А и ако единствено проблема е в паленето без газ,то не е чак такъв проблем.Въпреки,че има вероятност точно от голяма предварение да не пали.Хубаво е да се е настройвало това в сервиза,че да не объркаме нещо тука.
Защото е възможно проблема да е другаде,трябва наблюдене за вървене и поведение след запалване...

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Чет 20 дек 2012 12:44

Да, благодаря ще пробвам това което казвате и ще пиша за резултата :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 20 дек 2012 12:53

Ако колата се кара само на бензин, най-добре отиди при някой със стробоскоп да ти я центри за около 5 минути работа е. Предполагам, че 10 лева биха били напълно достатъчни за това. Иначе на око и слух може много да си въртиш делкото.

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Чет 20 дек 2012 13:55

Да, и аз така си мисля че със стробоскоп ще е най точно. Има ли сервиз или човек в София при когото си карате колите за такива неща?

urgan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот urgan » Пон 07 яну 2013 14:27

Развръзката:
След оглед на делкото и последвал опит да направя нещо, разбирам че делкото са го сменили, но не със същото а от друг модел VW или ауди. Това което бяха сложили беше с вакуум което предполагам се е вграждало на коли преди 92 година. Както и да е видях че няма да бъда полезен нито с центровки нито с нищо и я закарахме при един човек който си ги разбира тия неща. Той само като го видя и вика бягай от такова делко имам счупен двигател. Намери същото делко като оригиналното + нова капачка и палец и колата лети :applause:
Благодаря на всички за съветите, само имам един въпрос. Това делко което бяха сложили мога само да си го държа във витрината, дали има смисъл да го пускам тук да се продава, ако на някой му трябва. Може би да пусна една тема ако се интересува някой.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 яну 2013 14:31

С това трябваше да започнеш. Това делко с вакуум е от някоя стара карбураторна кола или първите моно-та RP мисля, че и те бяха с такова. Както и да е. Наистина това делко няма място на колата ти, просто ти е бъркало центровката с него :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 07 яну 2013 14:36

Е и центровка не се прави ако не се вкара компютъра в сервизен режим....иначе става голяма каша!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”