лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
stinbg
Автомобил: Passat B6
Двигател:

Re: лош ЧИП тунинг- НЕВЪРНАТИ пари от JR Tuning www.jrtuning.com

Мнениеот stinbg » Пон 17 дек 2012 17:56

yms написа:Би ли споделил , кои могат да " тунинговат " гаранционни автомобили без да отпадне гаранцията .
До сега не съм видял Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT , ...... да тунинговат TATA , Geely , BYD , ... Следвайки твоята логика ги заплюваме и ги затваряме .
Виждам обаче , че ти си " навътре " в нещата .

Сам си си отговорил на въпроса...
yms написа:Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT

Относно логиката ...
yms написа:До сега не съм видял Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT , ...... да тунинговат TATA , Geely , BYD , ... Следвайки твоята логика ги заплюваме и ги затваряме

Трудно ми е да ти обясня, след като явно можеш да четеш, но не схващаш логиката на написаното, а тя е, че гаражните тунери не са в състояние да тунинговат никаква кола ако не ползват готови данни и софтуеър от интернет - за това ти дадох за пример кола, за която няма нищо в нета.
Не мисля повече да ти обяснявам специално на теб нищо - просто ти си знаеш всичко. Аз изразих мое мнение и колкото и да ти е кофти на теб, за конкретния случай ще трябва да го преглътнеш, че съм прав. Ако имаш да напишеш нещо по темата с лошия чип тунинг - напиши, без да ми се перчиш излишно и да оценяваш кое е глупост и кое не, колкото и да ти е трудно, защото явно много си си повярвал.
Извинявам се на всички БГ професионалисти в силовия тунинг, които нищо от никъде не са откраднали и всичко си е тяхна разработка на база дългогодишни лаболаторни изследвания и собствено ноу-хау благодарение на отдела специалисти занимаващи се с разработка на софтуеър за чипове в тясна връзка с производителите на компютри и двигатели на съответните фирми.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 17 дек 2012 20:22

stinbg написа:Трудно ми е да ти обясня, след като явно можеш да четеш, но не схващаш логиката на написаното, а тя е, че гаражните тунери не са в състояние да тунинговат никаква кола ако не ползват готови данни и софтуеър от интернет - за това ти дадох за пример кола, за която няма нищо в нета.
Не мисля повече да ти обяснявам специално на теб нищо - просто ти си знаеш всичко. Аз изразих мое мнение и колкото и да ти е кофти на теб, за конкретния случай ще трябва да го преглътнеш, че съм прав. Ако имаш да напишеш нещо по темата с лошия чип тунинг - напиши, без да ми се перчиш излишно и да оценяваш кое е глупост и кое не, колкото и да ти е трудно, защото явно много си си повярвал.
Извинявам се на всички БГ професионалисти в силовия тунинг, които нищо от никъде не са откраднали и всичко си е тяхна разработка на база дългогодишни лаболаторни изследвания и собствено ноу-хау благодарение на отдела специалисти занимаващи се с разработка на софтуеър за чипове в тясна връзка с производителите на компютри и двигатели на съответните фирми.

Само не ми се карай .
Това , че не можеш да обясниш нищо е ясно .
Дали си прав е видно за всички . Колко си наясно също .
Съвети дали има смисъл от тунинг у нас или не , давай когато докажеш , че си постигнал нещо . Ако не ти харесва разделът и темите в него , чети и пиши в другите .
Добре си написал " извинявам се " . Всичко преди и след него е излишно и безмислено .

лаболаторни - лабораторни

Потребителски аватар
GTI_16VT
Автомобил: 1997 Golf mk3 20 Jahre
Двигател: 300+ whp TDI

Мнениеот GTI_16VT » Пон 17 дек 2012 20:50

stinbg написа:Трудно ми е да ти обясня, след като явно можеш да четеш, но не схващаш логиката на написаното, а тя е, че гаражните тунери не са в състояние да тунинговат никаква кола ако не ползват готови данни и софтуеър от интернет - за това ти дадох за пример кола, за която няма нищо в нета.

Добре бе,аз имам Голф 3.2 с турбо Гт 42,дюзи 1600куб,електроника КМС,валове,помпи и всичко най-перформанс,би ли ме светнал от къде мога да си изтегля софт,ако не друго поне да ми запали колата????/ Това ти го дадох като пример,обаче нямаш си на идея колко коли има в Бг с нещо повече от чип-тунинг и където на готово нема нищо.Това,че ни си запознат е ясно на всички,поне спри да се излагаш .

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 17 дек 2012 23:01

Айде само да ви помоля да се придържате към темата и да не я превръщате в Brezel vs Келеша. Така ми създавате лоши отношения с Тони , с когото се разбирам добре и срещу когото няма нищо против "вече". Човека са му скапали колата в JR, после тони я е оправил (което не ме учудва) и всичко е Happy End. Аз место в тая тема немам и ще се радвам ако модовете разчистят. Относно JR , аз не ги бях чувал, но скоро с ifidik правихме кола А6 2.5 тди v6 на която JR преди това и бяха прецакали компа и колата беше с нов комп. (това са думи на клиента, които няма как да мога да проверя)

Проблеми с разни фирми за чиптунинг ще има винаги. Преди 5 години в БГ имаше 4 фирми. Сега са 400 и всички пишат че са с 15 годишен опит :lol:

niki_3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_3 » Вто 18 дек 2012 1:43

Brеzel, аз лично съм свидетел на въпросното ауди мисля, че беше сиво 2,5ТДИ с два ауспоха отзад. Утиде при тях с надеждата да му го "оправят" и така го оправиха, че повече не запали.... проблема беше, че това ми бе6е Н-тия на брой чип и мрънках да ми връщат парите ама не успях да ги накарам... аз разбрах от приятел, че тия са прецакали и 2 броя Ку-7 .... явно има и доста други хора, които са изгоряли. Надявам се да пишат тук ама... да видим

А иначе-> НЕ искам и НЕ целя да превръщам темата в спор- кой е по-добър! Важно е да се пазим от такива ЛАМЕРИ като JR Tuning .... а ценни кадри и добри търговци има, НЕ е като да няма..

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 18 дек 2012 9:35

stinbg написа:
yms написа:Би ли споделил , кои могат да " тунинговат " гаранционни автомобили без да отпадне гаранцията .
До сега не съм видял Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT , ...... да тунинговат TATA , Geely , BYD , ... Следвайки твоята логика ги заплюваме и ги затваряме .
Виждам обаче , че ти си " навътре " в нещата .

Сам си си отговорил на въпроса...
yms написа:Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT

Относно логиката ...
yms написа:До сега не съм видял Brabus , Carlsson , Gemballa , ABT , ...... да тунинговат TATA , Geely , BYD , ... Следвайки твоята логика ги заплюваме и ги затваряме

Трудно ми е да ти обясня, след като явно можеш да четеш, но не схващаш логиката на написаното, а тя е, че гаражните тунери не са в състояние да тунинговат никаква кола ако не ползват готови данни и софтуеър от интернет - за това ти дадох за пример кола, за която няма нищо в нета.

Само да ти кажа, че си изключително бос и заблуден :!: :idea: аз поне като не разбирам от нещо си трая, така е редно да направиш и ти :lol: щото си на светлини години истината, а най-вероятно не знаеш изобщо и какво е това ДВГ и как функционира.

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Вто 18 дек 2012 12:17

Нико, обоснови се ако обичаш :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 18 дек 2012 15:15

Iago написа:Нико, обоснови се ако обичаш :lol:

Ще се обоснова, ако той ми каже от къде да си сваля файл с Мафлесс настойки за 1.8Т BAM двигател, разреден, с 750куб.см дюзи, валове и турбо ГТХ3071, искам да го карам на 1.8бара mhihi mhihi да знам, ако правя силов ъпдейт да не се набутвам да ходя при тоя Келеш (или Венци) повече mhihi

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Вто 18 дек 2012 19:06

ИзчЕкай 5 минути, търси линка.. :lol:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 18 дек 2012 20:46

също мога да потвърдя за аудито 2,5тди с прецакан компютър от jr tuning майсторите.колата беше с неправилно свързани вакум маркучи(турбината не работеше), изгорял дебитомер и компютър от друга кола, понеже с нейния вече не запалила и есп-то не работеше , понеже не се разпознава с новото еку.всичко това на промоция за 280лв.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 18 дек 2012 20:52

И както в повечето случаи евтиното излиза скъпо, ама така е всеки като иска да намаже. :Mr Green Fun

niki_3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_3 » Сря 19 дек 2012 1:29

Нико, така е ! Ама тия ми ги бяха препоръчали... и бяха на по изгодна цена.. и се вързах :(

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Чет 20 дек 2012 15:24

petar hristov написа:Кога ще дойде времето като искаш да си чипосаш колата да ти предложат оферта и ако не стане да ти върнат парите? В БГ скоро няма да има такава опция.В други страни даже има проба безплатно за 2 часа ти качват новите параметри и пробваш при различни условия ако не ти хареса отказваш услугата и си отиваш.Просто и логично.

мога да кажа, къде се случва това, но ще се възприеме като реклама. само за уточнение - явно в Пловдив се случват чудеса, ако горния цитат се възприема за нещо невиждано в България 8)

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Чет 20 дек 2012 15:53

devil_vas написа:мога да кажа, къде се случва това, но ще се възприеме като реклама. само за уточнение - явно в Пловдив се случват чудеса, ако горния цитат се възприема за нещо невиждано в България 8)

Нямаш лаборатория . Не си тунинговал ТАТА . Не ставаш . И ти , и другите само стоите в Замунда и Pirate bay да сваляте настройки . :lol:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Чет 20 дек 2012 16:18

:lol: :lol: :lol: :lol:
темата е супер спамерска. не мога да си представя, че на днешно време, преди да си направиш чип тунинг (или ремап на проект) няма да се позаинтересуваш кой, какво може и какво е правил от тунинг фирмите... не сме 2005-та все пак :да:

Върни се в “Силов тунинг”