Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Re: Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Мнениеот CoZmO » Вто 23 окт 2012 22:32

Утре като си взема дзвера ще снимам и километража. Но Никси ми каза, че пак не се виждат добре стрелките, така че ще се наложи да им слагам "и"Диоди... Куме, мерсаж предварително за дифа, ама това означава, че сега аз трябва ти намеря за Кънтрито... :beer :drunk

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 24 окт 2012 21:58

И така... Колата вече си е в мен. Върви та се кине без катализатора. Доволен съм. Снимах километража, но стрелките отново не се виждат изобщо, явно ще се наложи да им слагам подсветка и на тях, но това ще стане като ми дойдат ринговете - да се надявам тази година да стане... :bishop

Изображение

Иначе цифрите се виждат перфектно. Сега обаче здравият дисплей на климатроника ми вади очите с тази зелена подсветка. Ще го мисля и него. Ами засега толкова. Скоро пак... :beer

Furfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Furfo » Пон 29 окт 2012 20:01

С червените цифри изглежда супер! А и така винаги ти е пълен резервоара:) Дифа ти остана без виско. Откраднах го heavy metal zork

sdael
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdael » Пон 29 окт 2012 23:25

Ето нещо и от мен!
Прикачени файлове
sda.jpg

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 30 окт 2012 11:12

sdael написа:Ето нещо и от мен!

Е какво беше това подхвърляне само? Сподели как направи осветлението на стрелките, не се стискай... mhihi :beer

sdael
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdael » Вто 30 окт 2012 23:15

Стрелки от Vectra B.
Подсвет 2mm св.диоди под стрелките -три за оборотомера два за километража понеже едва ли ще вдигна някога повече от 160 :D ,по един за гориво и температура.Разпробиват се панелите в предната част на стрелките
Нямах нерви да снимам всичко -денят ми минава цял ден над поялника,а и това табло ме изнерви доста.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 31 окт 2012 12:45

Реших проблема със стрелките. Звъннах в Xtuners и ще ходя до тях да купя ето това:

Изображение

Дойдоха ми и хромираните рингове. Ще ги монтирам заедно. За жалост амортисьорите ги нямало в наличност и не се знаело дали ще има изобщо. Тия дни ще се разровя из ибей, че ми писнаха тия БГ интернет магазини. Кората за под двигателя и за нея не са ми се обаждали още... Въобще пълна издънка...

sdael
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdael » Чет 01 ное 2012 11:12

За кора под двигателя виж тук http://www.avtosklad.bg

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 02 ное 2012 13:44

sdael написа:За кора под двигателя виж тук http://www.avtosklad.bg

Мерси, колега. Но аз съм я поръчал, само дето няма кой да я достави. Нещо ми върви с тия интернет поръчки. И до Xtuners ходих. Момчето не беше там... После се разбрахме вчера да ми прати подстветките за стрелките по куриер. Каза че ще ги прати, но все още нищо не е пристигнало.

Вчера се заиграх с дисплея на климатроника, защото ме дразнеше толкова много светещ. Разглобих го изоснови. Е оказа се че не е на абсолютно същият принцип като дисплеите на километража. Ще трябва да мисля как да го корегирам, но засега резултата ми харесва. Първо се опитах да сменя зеленият филтър на подсветката на дисплея. Оказа се че е със двойно залепващо тиксо и ме хвана страх да го разлепям, защото влакната осветяващи го са доста нежни...

Изображение

Затова реших просто да залепя отгоре му червеният филтър. След това свалих поляризиращият филтър на дисплея, изчистих го от лепилото и го обърнах. После сглобих дисплея и платката.

Изображение

След това си смених зелените филтри с червени такива, за да и подстветките на копчетата станат червени.

Изображение

Сглобих целият панел.

Изображение

Вечерта като си тръгвах от офиса, го монтирах и :horror: - нямаше подсветка на дисплея. Копчетата светеха в червено, но не снимах така с не работещ дисплей. Днес сутринта преди да тръгна го откачих и се оказа, че просто едната жичка на една от крушките не дава контакт и тъй като са вързани последователно, затова не светят. Наместих жичката и воала.

Изображение

Довечера ще го снимам и на тъмно, но дисплеят определено не свети в червено. Някакви сиви излизат символите, но пък засега така е добре.

Надявам се днес да ми дойде и подсветката за стрелките, за да оправя и километража най-накрая. :bishop

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 08 ное 2012 15:17

Привет отново, колеги. Най-накрая дойдоха подстветките за стрелките и ги монтирах заедно с ринговете. Поиграх си доста и с панела за климатроника, от двата панела направих един. Довечера ще снимам на тъмно как ще изглеждат, а иначе ето ги на светло:

Изображение
Изображение

Замислил съм още модификация за километража, но като го направя ще ви го покажа... :beer

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 09 ное 2012 10:34

Ето ги и на тъмно...

Изображение

Изображение

Има малко червени отблясъци, които ще се постарая да ги премахна, но иначе добре стана...

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Пет 09 ное 2012 14:05

Киломретража е мама мия :Mr Green Fun перфектен е и мн краасив .. а бе добре свършена работа :да:

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 11 дек 2012 15:08

Нещо с времето съм кът напоследък. Имам доста неща накупени, които ще подменям тия дни около нова година. mhihi

Имах леки проблеми със зимните гуми. Както бях разказвал по-нагоре в темата, в началото на годината срязах едната зимна гума в дупка. Тъй като не бях минал и 800 км с тях, миналият месец намерих същият модел гума и купих 1 бр. Не успях да им се нарадвам още и 2 дни по-късно скочих в дупка на Софиийска Вода, маскирана от дъжда и срязах предна дясна и задна дясна. Та още 400 лв. назад... Както и да е... Вчера си поръчах най-накрая и още един важен компонент за озвучаването, а именно:

Изображение

Надявам се скоро да ви зарадвам и с реални снимки и на останалите чарколяци... :beer

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Чет 13 дек 2012 18:41

хубав пасат поздравления :да:

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Сря 19 дек 2012 12:29

chochov_w написа:хубав пасат поздравления :да:

Благодаря, колега.

Направих си още един подарък за Коледа. Така и не намерих време да намеря майстор за тоя усилвател, та си взех още един... mhihi :screwy

Изображение

Предстоят ми нова гражданска и каско... Ще видя кое кога и как ще направя. Ще пиша ако има нещо ново... :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”