Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да се легализира ли употребата на марихуана или не

Да
30
24%
Не
94
76%

Общо гласове: 124
Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Re: Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Мнениеот Soze13 » Сря 19 дек 2012 16:08

Stivi написа:А ако в Америка за да имаш пистолет трябваше да се свържеш със престъпници и да си го купиш под угрозата да те вкарат в панделата /както е в Европа/ дали щеше да има толкова масови убийства колкото сега когато дори е непълнолетни могат да си купят от магазина ??? Да разчиташ че нещо което е лесно достъпно няма да се търси точно понеже е такова и затова нямало да се пуши повече от колкото сега е меко казано малоумно и всички които са за легализирането на марихуаната /освен за медицински цели с много строг контрол/ са с размекнати от някакви субстанции мозъци :012:

По-кротко с определенията. Това, че ти си тесногръд и единственото ти мнение по въпроса е банално клише, не означава, че всички трябва да са така(за щастие).

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 19 дек 2012 16:19

zografski написа:хаха искаш да кажеш, че който пуши е неграмотен и няма работа ли??? В жестоката грешка си колега. Това че човек пуши не означава, че няма образование и работа! Най малкото за да си купи тревица му треа парица :D а и не само за това :) Даже познавам и хора на по 40 които пушат, така че не си прави погрешни изводи (който пуши не работи, по скоро който не работи няма да пуши (яде)) :063:

Сериозно?
http://pressadaily.bg/publication/6318- ... 0%BE%D1%80

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 19 дек 2012 16:26

relaxxx написа:.... а ти милмар си верно спамър.

..... ако си учил физика.

Така е, беше ми казано от когото трябва, приех го, пиша само там където ми е мястото- при спама. Иначе твоята лична оценка, дори не можеш да си предтавиш колко малко ме интересува.
Който прочел и разбрал какво съм написал, ОК! Дали го одобрява или не, негова си работа. "Кой си е заврял задника в лицето" , както ти се изрази, или май беше обратното :) , също всеки сам може да прецени.

Ivailo написа:Ако смяташ да се изразяваш като на улицата - поне го прави правилно, пише се (и се изговаря) паФкане.....

Няколко страници назад спомена, че ще ни просвещаваш по марихуаната, ОК !

Само едно нещо ще добавя, имаше много съвети как да възпитаваме децата си, и забележки, някои от които от момчета дето са виждали само съседските деца. Децата не са кучета или котки, да ги държиш вкъщи и да ги учиш какво да правят. Те се движат в определена среда, други деца, големи хора, умни , прости, всякакви. Не можеш да го държиш затворено, то "попива" от околния свят. И най-лесно се "попива" простащината на обществото, защото е интересна, привлекателна по свой си начин. Затова ако искаш да възпиташ детето си (което отново е относително, зависи какво разбира човек под думата, физиците по-добре ще го обяснят, Айнщайн и т.н.), трябва и околната среда да е подходяща. Ако има Иванчовци и Павчовци е добре от моя гледна точка. но ако на всеки ъгъл дебнат ПаФки :lol: ....

С това приключвам участието си в тази прекалено научна за мен тема, не съм учил достатъчно физика.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 дек 2012 16:31

icoico написа:
zografski написа:хаха искаш да кажеш, че който пуши е неграмотен и няма работа ли??? В жестоката грешка си колега. Това че човек пуши не означава, че няма образование и работа! Най малкото за да си купи тревица му треа парица :D а и не само за това :) Даже познавам и хора на по 40 които пушат, така че не си прави погрешни изводи (който пуши не работи, по скоро който не работи няма да пуши (яде)) :063:

Сериозно?

От това се разбира, че някакъв психопат е гледал марихуана на балкона си. То има и психопати дето карат кола - това обаче не означава, че всички шофьори са психопати.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 19 дек 2012 16:32

хмм ти сериозно ли слагаш всички под 1 общ знаменател? То сигурно 99% от всички убиици пушат и пият, това че пушиш и пиеш обаче не те прави непременно убиец нали? По скоро аз трябва да те питам, ти сериозен ли си? А може и да не съм разбрал какво искаш кажеш с предния си пост.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 19 дек 2012 16:36

BTW и аз ще гласувам с НЕ, само защото е зададен грешно въпроса. Ако беше: Да се декриминализира ли марихуаната? Е на това щях да отговоря с ДА.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 дек 2012 16:49

Аз пък като гледам толкова много крайно отрицателни мнения оставам с впечатление, че и в супермаркетите да я пуснат никой няма да я иска mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 19 дек 2012 17:04

elimn написа:
VWGT написа:

Това на аватара ти цигарка ли е, или се напуших само от четене? :dontknow:

хаха не колега :) ама интересна аналогия направи, и наистина на твое място бих спрял с четенето на темата ако така ти влияе :)) Това е пътен знак, означава Rough Road Ahead ... май трябва да я сменя с тази: Изображение поне да ме мислят за цицоман вместо тревоман :lol:

та да не съм офф: аз така или иначе нямам крайно мнение по въпроса. Не мога да заема страна, просто имам въпрос, на който не мога да намеря отговор.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Сря 19 дек 2012 18:32

Аз съм от хората пушили много ,ама много.И съм от хората които дръпват от време на време.И какво? Това не ме е направило лош човек , никога на никой не съм навредил с това.И опрделено не съм затъпял от това ?!?
Аз лично не познавам някой , който да се е накозил и да е навредил на някой :

"...........напаФкан джигит се качи в Голф 2 и блъсна пешеходец......" ; "........напаФкан наръга младеж в дискотека......." - нЕма такъв филм......

Няма джуджета , леприкони , летящи слончета и копидончета :screwy

А такива дето пият и го правят - много , даже и " познати" :012:

Алкохола е много по вреден и много по опасен!!!И все пак не е забранен.Това да легализират марихуаната е добре , така или иначе никой не те спира ако ти се пуши.Само няма да се притесняваш и ще изпиташ по-голямо удоволствие.Никой не те кара да го правиш , ама е хубаво да знаеш , че не е забранено.
Плюсове много - ако легализират тревата , хората които пушат ще намалеят - разрешения плод не е толко сладък :screwy

Аз лично съм за :да: знаете ли къв' е филм сега ( след като не пуша често )да намеря да си купя трева :063:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 19 дек 2012 18:38

Против съм...Аз бих казал - всеки си има глава, може да си прецени сам дали да се напуши или не, така или иначе всеки е сам за себе си, и има правото да се самоунищожи както намери за добре...Аз не пипам трева, камо ли други боклуци...Чат-пат си пушкам цигарки, примерно по кутия на седмица, а още по-рядко пия и така се чувствам по-добре, защото имаше един период, в който бях се изменил страшно много :shock А смятам, че сега изглеждам и се чувствам много по-добре.. :) Та така...всеки си решава :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 19 дек 2012 19:35

Stivi написа:А ако в Америка за да имаш пистолет трябваше да се свържеш със престъпници и да си го купиш под угрозата да те вкарат в панделата /както е в Европа/ дали щеше да има толкова масови убийства колкото сега когато дори е непълнолетни могат да си купят от магазина ??? Да разчиташ че нещо което е лесно достъпно няма да се търси точно понеже е такова и затова нямало да се пуши повече от колкото сега е меко казано малоумно и всички които са за легализирането на марихуаната /освен за медицински цели с много строг контрол/ са с размекнати от някакви субстанции мозъци :012:

Примера ти е абсолютно неадекватен и няма нищо общо с легализирането на марихуаната! Никой не иска да предлага свободна продажба на оръжия, както е може би в страните в близкия изток, ама там не се стрелят по училищата, нали? Американците са си изпаткали тотално, там им е проблема! Не мисля, че е легална продажбата на оръжие на непълнолетни, както ти казваш.
А за това, че съм с размекнат от някакви субстанции мозък - да, прав си. Току що се натъпках с big tasty от макдоналдс, в комбинация с кока-кола, картофки и майонеза. В майонезата е проблема, казвам ти :012: Пак ще напомня, по-често от 2 пъти в годината приемам единствено алкохол, като ми се случва средно веднъж месечно да се налющя как си трябва. Кое ми е повлияло по-точно? Ако искаш ще отида някъде да ми направят кръвен тест да видиш кога за последно какво съм употребявал.
Аз ще ти кажа какво ми е повлияло - смятам, че съм нещо повече от масите и мога да разсъждавам трезво и обективно, докато болшинството като чуе марихуана веднага си мисли за наркоманите, дето миналия месец са му откраднали cd-то от гоуфо. И само защото по битивито ти втълпяват, че марихуаната е наркотик.
Да, тия наркомани, специално, са за комуна, но те не пушат трева, а са на хероин или други подобни ла*на.

relaxxx написа:Е точно точно това е че ако в България я легализират, като ми се изпонапуши целокупния български народ, ептен няма да иде никой да работи mhihi , за това още ние рано за легализация. Трябва да пореснем още 100-200 години и тогава.

Ти колко пъти си бил с махмурлук на работа? Аз съм бил много. И мога да ти кажа, че за друго, освен скатавка, не съм мислил, докато се очовеча.
А знаеш ли на другия ден след нощ, в която си се напушил, как се чувстваш? Не знаеш, за това пишеш простотии. Никаква разлика със всяка друга сутрин! А, всъщност има разлика - качил си 200-300 грама, защото след напушване огладняваш.
Сега, ако говориш за пушене през работно време - същото е и като пиене през работно време. На някои места не може да отидеш на работа без да минеш на дрегер. В САЩ правят случайни (без предупреждение) тестове за наркотици.

icoico написа:Сериозно?

Виждам, че си се постарал да потърсиш такъв случай. А ще събереш ли статистика колко пъти седмично някой си отива след пиянски скандал?
Не можеш и да я събереш, защото са толкова много, че на никой не са му интересни вече!

И в крайна сметка на притеснените родители - по аптеките продават тестове за наркотични вещества. Ама за ВСЯКАКВИ. До колкото знам ще отчете употреба на марихуана до 2 седмици назад. Тествайте си децата бе, И сега никой не ви е спрял ;)
Само не си мислете, че щом детето е на 13, например, или пък е добро момче, то няма да опита. То може да е зависимо от хероин, а вие да не сте разбрали :да:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 19 дек 2012 19:44

Нима си мислите че Бума във страната на демокрацията и неограничените възможности е случаен.В скоро време и моторен трион няма да се купува без разрешително :063:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 19 дек 2012 19:51

Ivailo написа:

Виждам, че си се постарал да потърсиш такъв случай. А ще събереш ли статистика колко пъти седмично някой си отива след пиянски скандал?
Не можеш и да я събереш, защото са толкова много, че на никой не са му интересни вече!

Ммм...не, не съм се старал. Шестнадесетгодишен наръгва 95 пъти с нож дванадесетгодишен, защото докато се накозвали заедно с група приятели по-малкият му стъпкал канабиса на терасата и нямал пари да го плати. Верно, че ако тревата се намираше по- лесно децата нямаше да се мъчат зорлем да стават градинари :twisted:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 19 дек 2012 20:25

icoico написа:
Ivailo написа:

Ммм...не, не съм се старал. Шестнадесетгодишен наръгва 95 пъти с нож дванадесетгодишен, защото докато се накозвали заедно с група приятели по-малкият му стъпкал канабиса на терасата и нямал пари да го плати. Верно, че ако тревата се намираше по- лесно децата нямаше да се мъчат зорлем да стават градинари :twisted:

Ръгането е било СЛЕД пушенето, ако прочетеш хубаво текста, към който си дал линк.
Експертизата показва, че Борислав е могъл да преценява какво е направил и няма данни да е бил дрогиран или упоен.

И пак, това е ЕДИН случай.
Такива има ежеседмично (поне) в следствие и под въздействие на алкохол. Просто алкохола събужда агресията в голяма част от хората. Мен специално ме избива на усмивки, танци, следователно излагане пред другите, ама си мисля, че е по-добрия вариант ;)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 19 дек 2012 21:57

Пичове, вие сериозно ли твърдите че тревицата не те прави зависим?
Като гледам, главно употребяващи канабисче рипате тука като петли.

АЙ спрете се и си перкайте на ЛС, че дискусията затъпя като пишете само двамата.
Всички разбрахме, че вие искате да се легализира.

Аман.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”