Ножаров-sportsdirect-bg.com,поредните некадърници*

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Ножаров-sportsdirect-bg.com,поредните некадърници*

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 20 дек 2012 21:20

Да се "похваля" и аз че въпросните некадърници и хора не умеещи да правят бизнес успяха да ми развалят празниците,а именно:

На 30.11.2012г. си направих голяма поръчка на неща от английския сайт на sportsdirect с цел подаръци за коледните празници,преведох си веднага и почти 100% от сумата и зачаках въпросния тракинг номер за следене на пратката в сайта на DHL.
Мина се 1 седмица,такъв код не получавах,започнах да звъня и да пускам запитвания на адреса им във Фейсбука,като всеки път ме уверяваха че нещата са поръчани в първия работен ден 03.12.2012г. и те нямат тракинг номер ,но няма да има проблем да следа в сайта им кога ще пуснат моята дата за получаване на стока и да мина да си я взема.
И така до понеделник 17.12.2012г. нито тракинг номер нито вода студена,пак звъня,обяснява ми някаква "кикимора" че и те няма ли номера,но нещо май има ли проблем с пратката от sportsdirect и всеки момент ще я получи ли най-вероятно към края на седмицата(думите им бяха четвъртък-петък),което мен пак ме усториваше.
До днес,пак влизам в сайта им и чета че са излезли стоки от дата 05.12.2012,06.12.2012 и 07.12.2012г за получаване,реших че най-вероятно и моята стока е там просто така са ги отбеляза ли наведнъж за цялата тази седмица,доволен от мисълта си им звъня,пак същата "кикимора" ми вдига (по гласа я познах),питам я за пратката и тук вече идва големия ШОК,получавам следния отговор ".............ми ние с тази пратка има ме много голям проблем те от sportsdirect Англия ни я забавиха и чак днес ни дадоха тракинг номера,ето ви го"-(диктува ми го,аз седя на компа и веднага го проверявам и тук идва втория ШОК-пратката още не е тръгнала от там спрямо това нещо).

Аз:-Как така не е тръгнал още,на ли чаках ме пратката тези дни,някой май е е забравил да я поръча?
Тя:-Ми не знам ,пратката ви е поръчана просто там имат проблем.
Аз:-Добре колко пъти ви зваъях и писах и все ми отговаряхте че няма проблем че е поръчано и ще пристигне края на седмица,а сега оставам с пръст в устата за празниците.
Тя:-Ми аз кво да направя,това е.
Аз:-Как какво да направите,не можех те ли още преди седмица да не кажа две че има проблем,забавяне,и че няма да я получим,че имало забавяне и аз да си правя сметката да ли да ми върнете парите или да остане поръчката.
Тя:-Ми няма ядове ще ви ги върнем.
Аз:-(тук ако имах сила бих я вкаменил на дърво каквото явно и да я препикава всеки пияница,дете и куче) :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Видимо много ядосан и на висок тон и затворих тел. че щях да я нагрубя.
Та как може да има такива хора където не им пука и им е по лесно да кажат.."ми кво да направя това е",защото ако ми го бяха каза ли това миналата седмица щях поне да ида да си взема парите и да закупя други неща,а сега какво нито имам време кога да ходя да си взема парите,нито когато да пазарувам в последния момент,просто съм бесен :banghead: :banghead: :banghead: .
Към такива "бизнесмени" който не знаят как се прави бизнес с такъв вид търговия им пожелавам това да го видят и прочетат доста хора и тогава да решат да ли да си поръчат от тях или не.Защото и аз работя в такава сфера и съм много наясно,ако се забави една такава пратка,колко е гадно и особено ако не даваш адекватно инфо на отсрещната страна.
Затова господа от ф-ма Ножаров интернет посредници със сайта ви sportsdirect-bg.com, на Английския сайт [b]sportsdirect,който се мислите за не досегаеми(няма кой какво да им направи според мен,не подлежат на никакво наказание иначе няма да са толкова смели) ви желая всичко най-най- гадно,така както се чувствам аз в момента[/b] :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

П.С.Търпях ги досега имах две такива издънки,но досега все им влизах в положението,но сега вече чашата преля,именно с поръчката на подаръците за мой те близки за Коледните празници

Ножаров,sportsdirect-bg,некадърници*

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Re: Ножаров-sportsdirect-bg.com,поредните некадърници*

Мнениеот petko5 » Чет 20 дек 2012 22:02

MITKO_DVD написа:...

Сефте за "sportsdirect-bg" !

В България представите за "Бизнес" са малко изкривени....!

Мите, съжалявам за случката....наистина грозна постъпка от тяхна страна

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 20 дек 2012 22:19

Сега покрай празниците може и забавянето наистина да е от спортсдирект. Аз бих ти препоръчал да ги пускаш нещата към габко в UK склада им или директно сам да си ги поръчваш към България (ако е по-голяма поръчка). Реално няма смисъл да се занимаваш с посредници

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 20 дек 2012 22:50

SportsDirect не забавят. Имат достатъчно персонал да обработват всичко в срок до 1-2 дена. Не ползвайте посредници за търговия. Евентуално адреса на GABCO в UK или директно си доставяйте с DHL. Само за GABCO нямам споделена информация за прецакани приятели.

@MITKO_DVD в условията на сайта им няма ли някаква точка за неустойки?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 20 дек 2012 23:19

А защо не си ги поръчваш сам.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 21 дек 2012 3:13

Аз също съм се занимавал с поръчки (не от спортсдирект, но идеята е същата) и на мен са ми се случвали такива неща. Поръчваме части за клиент и ми казват, че са изпратени.. (ДИРЕКТНО ОТ ФИРМАТА ПРОИЗВОДИТЕЛ) след 5 дена (срока за доставка) ми казват, че са пратени преди 5 дена. След 10-тия ден ми казват, че са изпратени преди 10 дена и накрая ми казват "утре ще ви ги пратим". Възможно е проблема да не е в тях. И по този начин и аз лъжа клиента 10 дена, а той чака да си подкара колата. Случвало се е и е неприятно, но такъв отговор никога не съм давал. Предполагам, че това те е подразнило.

Между другото GabCO се справят перфектно. Ползвали сме техните услуги доста и са пичове. Вече не знам склада им дали е в пресечките на ул. Черни Връх. До колкото знам май се преместиха от там. Пичове са и не са бавили стоки до сега. Всичко е било 6+ до колкото аз съм работил чрез тях.

Иначе по-добре си поръчай сам да знаеш и да ти е мирна главата.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 21 дек 2012 8:42

Ако знаех как и можех повярвайте ми щях сам да си поръчам,въобще да не се занимавам с тез ижмекяри,но за съжаление съм неук в таз сфера и не знам как :banghead: :banghead: :banghead:
Най пе подразни безразличието им към клиента(в случея към мен)и това е било всеки път до сега като са се усира ли :idea: ,имам чувството че неискат да направят нищо да ти помогнат или поне да ти дадът някво смислено обяснение-отговор на твоя въпрос,за мен тези са некомпетентни и некадърни да правят бизнес в България :idea:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 21 дек 2012 9:11

MITKO_DVD написа:

Пууууу що не писа у форума бре.Преди 2 дни на една мацка поръчах 2 чифта обуща че и доставката си плати....щеше да ти излезе без доставка даже.Чудих се кво да си поръчам или на кого ...звънях на приятели ама никой нищо не искаше.ааааааааааааа направо ме е яд като куче.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 дек 2012 9:15

MITKO_DVD написа:Ако знаех как и можех повярвайте ми щях сам да си поръчам,въобще да не се занимавам с тез ижмекяри,но за съжаление съм неук в таз сфера и не знам как :banghead: :banghead: :banghead:
Най пе подразни безразличието им към клиента(в случея към мен)и това е било всеки път до сега като са се усира ли :idea: ,имам чувството че неискат да направят нищо да ти помогнат или поне да ти дадът някво смислено обяснение-отговор на твоя въпрос,за мен тези са некомпетентни и некадърни да правят бизнес в България :idea:

Митко, питай нас, уките бре :Mr Green Fun
Няколко пъти вече поръчвам и плащам с моята кредитна карта. Просто се събираме 3-4-5 мераклии и пазарим един голям кашон и излиза доста тънко. Просто хвани някой приятел с кредитна карта и още 2-3 мераклии и пазарете на воля. :012:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 21 дек 2012 10:41

В поръчката има Preorder и това е причината да се забави толкова много, некадърниците са го вкарали в поръчката. Като има преордер спортсдирект забавя поръчката докато дойде преордера.

За съжаление почти навякъде в България отношението към клиентите е такова ......

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 21 дек 2012 10:43

Я поръчай нещо от dealextreme, дето целия китайски народ работи за тях mhihi
2 поръчки направих, едната я пратиха на 3 пъти mhihi (това за DX)
Просто по коледа става лудница точно от хора, които са се сетили "в последния момент" да пазаруват. Казвам "в последния момент" защото си си оставил много малко време гратис период. Ти и целия свят общо взето.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пет 21 дек 2012 10:44

fill написа:В поръчката има Preorder и това е причината да се забави толкова много, некадърниците са го вкарали в поръчката. Като има преордер спортсдирект забавя поръчката докато дойде преордера.

SportsDirect не забавя поръчката освен ако изрично не им кажеш. Пращат всичко останало освен PreOrder-a. Тях ги пращат втори път. Ако ми забавят стоката месец нали осъзнаваш, че половината ми неща вече няма да ги има и отделно, че цената ще е различна?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 21 дек 2012 10:52

nurv написа:
fill написа:В поръчката има Preorder и това е причината да се забави толкова много, некадърниците са го вкарали в поръчката. Като има преордер спортсдирект забавя поръчката докато дойде преордера.

SportsDirect не забавя поръчката освен ако изрично не им кажеш. Пращат всичко останало освен PreOrder-a. Тях ги пращат втори път. Ако ми забавят стоката месец нали осъзнаваш, че половината ми неща вече няма да ги има и отделно, че цената ще е различна?

Това от опит ли го казваш ?

Отделят нещата при поръчката и после слагат преордера :wink:

От личен опит казвам че преди време една поръчка се забави 2 седмици заради преордер. След комуникация с тях преордера беше махнат от поръчката и пуснаха поръчката.

Код: Избери всички

QUESTION - What happens if I pre-order an item?
ANSWER

If you have ordered pre-order items with a launch date, we will then reserve your total order until the launch date. The total order will be despatch from us on or before the day of the launch.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 21 дек 2012 11:06

Какво значи PreOrder,колкото до времето за поръчка Иво не мисля че съм закъснял.все пак немога да поръчам лятото :idea:

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Пет 21 дек 2012 11:15

Има стоки, които пускат в продажба преди да са ги получили. Поръчах още първите дни, когато пуснаха тези PreOrder тагове и ми пратиха нещата. В последствие отказах PreOrder стоката понеже размислих. Но е факт, че ми бяха пратили вече останалите.

Лично според мен този PreOrder е тотална глупост.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”