Ето го и по-евтино:
http://home.comet.bg/shop/datasheet1.html?ID=29879
http://home.comet.bg/shop/info.html?ID=29879
Цена: 1.17 лв с ДДС!
Само проблемът е, че пищи без да спира.
Всъщност, описаната от drago_tr джаджа сигнализира и при работещ двигател.

Фарове и зумер?
					Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
	Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Какво значение има? Ти като слизаш от колата оставяш ли я да работи?......Ми ако има малки деца в нея?Спира да пищи когато си изключиш фаровете....разбира се 

Последна промяна от drago_tr на Сря 15 ное 2006 13:26, променено общо 1 път.

- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
сега аз да кажа какво направих-куих си зумер от илиенци за 2 лв - отзад пишеше да се свърже-4ервения кабел на бушона на габаритите, а 4ерния на бушон за контакт(аз логика не видях с 2+ ама съм бос по електроника) така и направих и проработи включваш фарове или габарити на запалена кола - не свири, както я загасиш и свирва докато не огасиш габаритите, на паркинг светлините не свири - останах доволен-НОООООО вечерта карах и няколко пъти гасих и не свири - изледвах го и се оказа 4е е мъртав. ЗА6ТОО - нямам обяснение

- drago_tr
hristian37 написа:сега аз да кажа какво направих-куих си зумер от илиенци за 2 лв - отзад пишеше да се свърже-4ервения кабел на бушона на габаритите, а 4ерния на бушон за контакт(аз логика не видях с 2+ ама съм бос по електроника) така и направих и проработи включваш фарове или габарити на запалена кола - не свири, както я загасиш и свирва докато не огасиш габаритите, на паркинг светлините не свири - останах доволен-НОООООО вечерта карах и няколко пъти гасих и не свири - изледвах го и се оказа 4е е мъртав. ЗА6ТОО - нямам обяснение
Да ти не е изгорял бушона
 ....Закачи го директно на акомулатора
....Закачи го директно на акомулатора- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
drago_tr написа:Така е. И в момента мисля как да почва да пищи само при отваряне на шофьоската врата. Ако имаш някаква идея....
Ами идеята ми е с два диода:
Но този към лампата трябва да е по-мощничък, за да не замине.
Май крушката в купето е 15 Вата, което е малко над 1 Ампер. За да се презастраховаш - 5 Ампера и ...

зумер
Аз си купих един часовник за 1 лев,едно реленце на 12волта за 2 лева и ето какво направих с тях http://www.snimka.bg/album.php?album_id=76659 Единия край на бобината свързах към предпазитела на габаритите ,а другия през диод към ключа на вратата.Диода сложих за да предотврати връщането на маса през крушката на фара и бобината до ключа ,което ако няма диод задейства лампата в купето и ако има аларма също се задейства.Към отворения контакт на релето свързах схемата на часовника ,както се вижда на снимката.

- drago_tr
Благодаря на FLAIR за предоставената схема. Купих 2 диодо по 2ст. единия.

Последна промяна от drago_tr на Пет 17 ное 2006 16:26, променено общо 1 път.

- drago_tr
Сега пък възникна друг проблем. Като отключа колата с алармата задължително трабва да отворя шофьорската врата защото ако отворя първо някоя друга или багажника .....колата сама се заключва.М******.......Имам такава функция..като отключиш колата и ако не отвориш някоя от вратите след 10сек сама се заключва.  ....Нещо ми се изчерпаха идеите.
....Нещо ми се изчерпаха идеите.

....Нещо ми се изчерпаха идеите.
....Нещо ми се изчерпаха идеите.- FLAIR
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: SR 1999
Ако правилно вижам, двата кафяво-бели кабела са тези за предно и задно ключе, просто се събират на едно отпред. Променил си малко схемата май...  
Свържи двата диода, т.е. анодите им и пробвай или махни единия диод. Трябва вече да е наред. Вторият диод по моята предишна схема (този към зумера) трябва в случаите, когато зумерът не с + и - и бръмчи независимо от поляритета. Спокойно може да бъде спестен в твоя случай.
Ето и схема: Дебелата синя линия е моето предложение. Пробвай и кажи!
Успех 

П.С. Предполагам и лампата в купето не свети като отвориш някоя друга врата

Свържи двата диода, т.е. анодите им и пробвай или махни единия диод. Трябва вече да е наред. Вторият диод по моята предишна схема (този към зумера) трябва в случаите, когато зумерът не с + и - и бръмчи независимо от поляритета. Спокойно може да бъде спестен в твоя случай.
Ето и схема: Дебелата синя линия е моето предложение. Пробвай и кажи!
Успех

П.С. Предполагам и лампата в купето не свети като отвориш някоя друга врата
- drago_tr
Така е. Май нещо съм объркал.  и то яко.
  и то яко.

и то яко.
  и то яко.

Последна промяна от drago_tr на Пет 17 ное 2006 16:34, променено общо 2 пъти.

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Вижте това ...
Виж тук колега. Има много добре и интилигентно направени готови решения и не са скъпи!
http://www.rodipex.hit.bg/

http://www.rodipex.hit.bg/