Пасат Б5 1,8 125кс АДР двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 1,8 125кс АДР двигател
Здравейте колеги имам наистина много сериозен проблем с Пасатчето,смених доста части(дросел-оригинален,дебитомер,температурен датчик,вихрови клапи,датчика за температурата на въздуха) и проблема си стои.На кратко да напиша във какво се състои той-играещи обороти когато е студена,липса на мощност(моментно е,понякога върви понякога не)когато не работи добре двигателя става по шумен и има леки вибрации.След смяната на гореспоменатите части колата продължава да не върви като трябва на моменти и да става шумна.В момента след диагностика с Ваг Ком дава единствено грешка за ламб сондата а всички майстори на които съм ходил казват че работи добре.Възможно ли е компа на колата да се е прецакал и от него да идват всички ядове?Нужна ли е адаптация на дебитомера след смяната му?Утре ще направим диагностика в движение за да видим тогава какво ще покаже.Помагайте че сумати лев замина а проблема си стои.Мерси предварително.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за Пасат 5 1,8 125кс АДР двигател
След почистване на дросела (и разбира се след монтаж на нов дросел) трябва задължително да се адаптира с vagcom, макар че може и без него да се адаптира (държиш на контакт 5 мин, после изключваш и палиш.. нещо подобно.. може да потърсиш във форума как точно беше). Тя после продължава да си го обучава през първите 50 км, но щом така и така ще ходиш по майстори, кажи им директно да ти го обучат.
Да е прецакан целият комп.. разбира се, че е възможно, но ми се вижда слабо вероятно. По-скоро свещи, ламбда сонда.. Сред стандартните заподозрени са мръсен дросел и дебитомер, но ти тези си ги проверил/сменил вече...
А може и катализаторът ти да е запушен. Макар че едва ли от него ще играт оборотите, но липсата на мощност може определено да е заради него.
Да е прецакан целият комп.. разбира се, че е възможно, но ми се вижда слабо вероятно. По-скоро свещи, ламбда сонда.. Сред стандартните заподозрени са мръсен дросел и дебитомер, но ти тези си ги проверил/сменил вече...
А може и катализаторът ти да е запушен. Макар че едва ли от него ще играт оборотите, но липсата на мощност може определено да е заради него.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Помощ за Пасат 5 1,8 125кс АДР двигател
Кажи по-точно каква е грешката в ламбда сондата или някакъв "P" код и щом ти дава грешка за нея съсредоточете се върху нейните показания в по-дълъг период от време.Както е казал колега адаптация и евентуално може да провериш буксата на компютара на мотора за някакви влага или вода.Какво имаш в предвид като казваш,че двигателя става шумен определи шума който чуваш?Този мотор е с 2 бобини според мен не е изключено някой от тях да прави проблем,но поради факта ,че са скъпички не те съветвам да ги сменяш докато не си 100% сигурен,че там е проблема.Успех и пиши като решиш проблема 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1,8 125кс АДР двигател
Днес направихме диагностика в движение всичко е ок.дросела е нов и адаптиран грешката на сондата не я знам но 4ерима майстори казват че е добре.майстора се самнява че може да си е загубила настройките на газ и от там да имам проблем и на бензин или в датчик на кол.или разпр.вал или разтегната верига на разпределителните валове това е за сега ако има развитие ще пиша
-
- Автомобил:
- Двигател:
някой знаели как се чисти дебитомера на пасат б5 125к АДР мотор
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
didoo174 написа:някой знаели как се чисти дебитомера на пасат б5 125к АДР мотор
Сваляш, напръскваш със почистващ спрей и после за предпочитане продухваш със спрей с въздух, а не чакаш сам да изсъхва.
Успеха обаче е съмнителен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
почистих дебитомера с спреи но проблема остана на бензин слабо се усеща но на гас доста
Последна промяна от didoo174 на Пон 24 дек 2012 21:28, променено общо 1 път.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
В първия пост казваш че си го сменил а сега, че си го изчистил. Последно... не мисля, че си чистил нов дебитомер... и аз имах подобен проблем изчистих дебитомера но си остана. Майстора ми каза, че е от него. Смених го и колата заспа.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
didoo174 написа:ПОЧИСТИХ ДЕБИТОМЕРА С СПРЕИ НО ПРОБЛЕМА СИ ОСТАНА
А обучи ли го после? И btw не пиши с главни букви, противоречи на правилата на форума.

boqnkov написа:В първия пост казваш че си го сменил а сега, че си го изчистил. Последно...
Става дума за различни хора.. чети по-внимателно