шофьорската врата на голф 3ката ми не се отваря
не е замръзнала (сигурен съм), вижда се, че отвътре копчето се вдига все едно се отваря но самата врата не помръдва, сякаш все още си е заключена
не се отваря и от вътре
пробвах да сваля стъклото за да чуя дали нещо ще има проблем и като се сваля се чува стържене вътре в самата врата
дали механизма за отключване е развален
врата на голф 3 не се отваря
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Re: врата на голф 3
Най-вероятно в тея "жеги"
бравата (целия механизъм във вратата) е замръзнала, като запалиш колата и се стопли вътре от парното ще отпусне и ще се оправи... докато не изстине и не стегне от ново.
При мен беше така миналата зима и след като 10 дни си влизах през задните врати направих следното:
-свалих 2та механизма от предните врати (сърво се сваля кората)
-отворих ги и напръсках обилно с меглио и после с четката за да измия старата смазка (която всъщност е проблема защото тя стяга от студеното) аз освен с меглио измих обилно и с каша за ръце
-изплакнах обилно с вода и оставих да изсъхне
-после напръсках с течна оръжейна смазка която е на пулвелизатор и след това много малко с WD40 затворих бравата и я изкарах навън да стои до сутринта и ефекта си беше на лице
(преди това пробвах само с вд40 или силиконови смаски, финни смазки и кви ли не боклуци, стягаха за най много 30мин отвън
)
-монтаж и до края на зимата нямаше ден, в който да немога да си отворя вратата отвън или отвътре
Бай Тъ Вей: така и така бях разглобил свалих си и предните дръжки и извадих патроните като ключа беше в тях и съшата процедура

При мен беше така миналата зима и след като 10 дни си влизах през задните врати направих следното:
-свалих 2та механизма от предните врати (сърво се сваля кората)
-отворих ги и напръсках обилно с меглио и после с четката за да измия старата смазка (която всъщност е проблема защото тя стяга от студеното) аз освен с меглио измих обилно и с каша за ръце
-изплакнах обилно с вода и оставих да изсъхне
-после напръсках с течна оръжейна смазка която е на пулвелизатор и след това много малко с WD40 затворих бравата и я изкарах навън да стои до сутринта и ефекта си беше на лице

-монтаж и до края на зимата нямаше ден, в който да немога да си отворя вратата отвън или отвътре

Бай Тъ Вей: така и така бях разглобил свалих си и предните дръжки и извадих патроните като ключа беше в тях и съшата процедура

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: врата на голф 3 не се отваря
malinakis - Най- лесно влизаш пред друга врата - палиш, отиваш в някой МОЛ с подземен гараж ,мотаеш се 1-2-3 часа из ЮМОЛ а и си готов размразен.
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
а ако наистина е замръзнал механизма, защо само на шофьорската врата
а то дори не беше кой знае колко студено, около -2. -3 градуса
ще пробвам да я покарам и да надуя парното или по някой МОЛ да се мотая, пък да видим дали ще даде резултат
а то дори не беше кой знае колко студено, около -2. -3 градуса
ще пробвам да я покарам и да надуя парното или по някой МОЛ да се мотая, пък да видим дали ще даде резултат
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
И при мен е замръзвала само предна лява, това е от сняг/вода/кал/киша и като спреш особено като мен ако качиш десните гуми на тротоара се накланя допълнително и през нощта като шавнат малко темп да се размрази и замръзне пак и ето ти замръзнала врата с работеща брава и ключалка. И аз много се учудих, но го отдадох на това, че вече не нощувам в гараж и те така.
Миналата зима ми се случваше през ден. Даже си бях фанал цаката с една голяма отвертка си я напъвах долу вдясно и се освобождаваше ако не беше много зверски замръзването. В противен случай докато ида до работа се размразяваше
Миналата зима ми се случваше през ден. Даже си бях фанал цаката с една голяма отвертка си я напъвах долу вдясно и се освобождаваше ако не беше много зверски замръзването. В противен случай докато ида до работа се размразяваше

-
механизма е проблема май
уплътненията не са замръзнали
копчето за отключване се вдига и по всичко изглежда, че вратата е отключена
ама не се отваря, все едно си е още заключена
уплътненията не са замръзнали
копчето за отключване се вдига и по всичко изглежда, че вратата е отключена
ама не се отваря, все едно си е още заключена
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Спокоооо при мен е същото....няма отваряне на пасажерската врата...ужас ви казвам...ама 2-3 минути яко дърпане на дръжката и се отваря 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
vucata написа:Спокоооо при мен е същото....няма отваряне на пасажерската врата...ужас ви казвам...ама 2-3 минути яко дърпане на дръжката и се отваря
спокооо някой ден и дръжката ще ти остане в ръката

майтапа на страна ама не е това решението на проблема да дърпаме докато се отвори, има и случай в които се отваря и неще да се затоври, тогава вече е по-големия х.уй да караш и да държиш вратата.
ПП: днес баща ми неможа да си отвори пасата и сега ми бучи да почвам да ги правя неговите брави

-
райчо като се показа днес и вратата се отвори
май ще трябва да си поиграя да слагам нова грес
благодаря за съветите колеги

май ще трябва да си поиграя да слагам нова грес
благодаря за съветите колеги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”