Пасат Б 5.5 1.9 TDI AVF (131) къде е термостата

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б 5.5 1.9 TDI AVF (131) къде е термостата

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 18 сеп 2010 19:38

Някой дали може да ми каже къде се намира термостата на Пасат с AVF мотор?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за термостат.

Мнениеот gogovaseev » Нед 19 сеп 2010 9:13

колега термостата се намира точно под динамото и малко назад кам купето,има един пластмасов накраиник хванат е кам блока с 2 6мм болчета за 10клуче там е термостата,от накраиника с подобна на барзата връзка за турбото излиза долния маркуч за радиатора.малко тъпо го обясних но дано си ме разбрал. :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 19 сеп 2010 19:29

Мерси колега :bowdown

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 20 сеп 2010 6:58

Няма проблеми колега нали за това е форума да си помагаме.иначе какво стана намери ли термостата? :beer

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 06 дек 2012 14:44

И аз карам същия мотор и понеже хич не загрява сега на студа, а има и подгревни свещи зад тандем помпата.
Та карам го сутрин по 15-20 минути около 6 км в центара-тръгни/спри и ако го ръчкам качва на 70 градуса, иначе на место едва отлепя тая стрелка и парното е слабо.
Някой казват че било нормално за ТДИ ?
Като хванах долния маркуч днес и беше затоплен и той. Значи ме съмнява термостата че откача.

Мога ли сам да го сменя, на РП 90 коня Пасат сам го сменях, но отдолу няма кора.

Тука отгоре ли става номера, струва ми се по твойте обяснения че ако махна горната кора и разкача тая бързата връзка на водното съединение на долния от радиатора и после трябва да се развие на самия мотор фланец ли е ?
Алтернатора дали пречи или нещо друго ?
Понеже антифриза е нов и не ми се губи - дали много заминава или понеже е по високо е малка загубата.

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Мнениеот ninja-3 » Чет 20 дек 2012 20:56

kossis написа: а има и подгревни свещи зад тандем помпата.

а мога ли да попитам къде точно се намират тези свещи,на фланеца за антифриза ли ?
или някой ако може да даде оригинален номер на свеща да я погледна

kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б 5.5 AVF къде е термостата

Мнениеот kossis » Пет 21 дек 2012 10:17

Нинджа 3, като махнеш пласт-масовия въздуховод над тандем помпата и зад нея се виждат едни лули, като на подгревните свещи на мотора- е това са тия трите. Ама са заврянимного на тясно!

Потребителски аватар
ninja-3
Автомобил: vw passat b5.5 4 motion
Двигател: avf 2004

Мнениеот ninja-3 » Пет 21 дек 2012 21:46

мерси утре ще видя дали мога да намеря нещо .
на всички AVF ли ги има тези свещи ?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 21 дек 2012 21:59

Мммммм аз съм разглобявал всичко там,но лули и кабели нямам ......явно изпълнението е такова :roll: :) Така или иначе проблеми съм нямал-загрява добре :да:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 22 дек 2012 12:49

Някой да знае при колко градуса се вкл. тези подгревни свещи на антифриза,щото си мисля,че е при темп. под нулата
и може ли да се манипулират с ваг ком за по ранно вкл.Иначе помагат.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 22 дек 2012 15:39

RadoShopa написа:Мммммм аз съм разглобявал всичко там,но лули и кабели нямам ......явно изпълнението е такова :roll: :) Така или иначе проблеми съм нямал-загрява добре :да:

Колега за стоиката на гадния филтър питах в темата за ремонта на двигателя и по точно заради подгревните свещи- виж в нея кво съм написал, че ми пречи тая стойка да махна последната свещ ! :bowdown

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 23 дек 2012 6:42

ulipet написа:Някой да знае при колко градуса се вкл. тези подгревни свещи на антифриза,щото си мисля,че е при темп. под нулата
и може ли да се манипулират с ваг ком за по ранно вкл.Иначе помагат.

Информация от ауди форума:
Благодарение на отличните на пускане /запалване/ на този дизелов двигател, предварително подгряване е необходимо само при теператури пд-ниски от +9 градуса по Целзий. ЕБУ получава от датчика за температура на антифриза съответния сигнал. Водача получава информация за продължителността на предварителния подгрев, чрез намираща се в таблото контролна лампа.
Да се обърне внимание: Контролнаната лампа за продължителността на предварителното подгряване има двойна функция. Ако свети по време на пътуване, то не се извършва предварителен подгрев, а информира водача за неизправност в системата за управление на двигателя.
След запалване на двигателя следва фазата на съпътстващо подгряване. Благодарение на това се намалява шумността на двигателя, подобрява се качеството на празния ход и се намалява вредната емисия в изгорелите газове. Фазата на съпътстващото подгряване се изключва при обороти на двигателя над 2500 об/мин.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОДГРЯВАНЕ

Въз основа на своя отличен КПД, двигателят отделя толкова малко топлина в изгорелите газове, че в някои случаи не му достига топлинна /грееща/ мощност. Затова в някои от северните страни се прилага допълнително подгряване на антифриза. То се състои от 3 подгревни свещи, които се намират в главата на цилиндровия блок.
Датчик G72 изпраща сигнал в ЕБУ за температурата на смукателния колектор. Ако в момента на палене на двигателя температурата е по-ниска от праговото и значение в характеристиката, то ЕБУ активира чрез релето J125 допълнителното подгряване на антифриза. За да не се получи разреждане на акумулатора, в зависимост от свободната мощност на алтернатора се подава захранване на 1,2 или 3 подгревни свещи. Допълнителното подгряване се изключва, когато антифриза достигне определена температура
.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Нед 23 дек 2012 10:10

Това колега обяснява кога се включват подгревните на мотора , но не и на Антифриза . Днеска ще тествам и ще видиме кво ще покаже !

Върни се в “Дизелови агрегати”