Това е само една анкета. Все пак коректността при сделките е важна. Интересно е колко от нас, в ролята на купувачи по интернет са връщали на продавача пратка, която не отговаря на техните изисквания /възползвали са се от опцията за преглед +- тест/.
Защото на мен ми се е случвало 3 пъти и в два от случаите продавачът ми се кара и ме кара да се чувствам виновен.
Темата не е за обсъждане на конкретни продажби и имена на колеги от форума - такива дискусии по-добре на лични.
Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?
Последна промяна от stefan_doc на Вто 25 дек 2012 23:29, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?
Не, не съм връщал никога.
Не рискувам с повече от 30лв през куриер.
А броя гладници - търгаши расте, ще смъкна мизата на 15 и надолу.
Не рискувам с повече от 30лв през куриер.
А броя гладници - търгаши расте, ще смъкна мизата на 15 и надолу.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Върнах една решетка без емблема като карах аудито 80. Бяха ми пратили за Б4ка и не ми се занимаваше да я преправям
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Аз също съм връщал неща, но това е по простата причина че не ме е задоволявало състоянието на пратката,имам опция за преглед и ако не ми хареса го връщам.
Е, то мисля това са причините за връщане при всички - състоянието на пратката не е добро или не получаваш това, което си поръчал. 
И все пак като връщаш плащаш пътя, поне при мене е така.
Т. е. никой не би се набутал да плаща излишни пари,ако пратката си отговаря.

И все пак като връщаш плащаш пътя, поне при мене е така.
Т. е. никой не би се набутал да плаща излишни пари,ако пратката си отговаря.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мой късмет никога не съм връщал пратка но като пазарувам гледам да е или от познат или изисквам много снимки от продавача.Изисквам много информация за състоянието на частта искам снимки от всички страни и отделно е опцията за преглед.Дано да не попадам на некоректен търговец.Аз също никога не се стремя да лъжа за състоянието на това което продавам.Гледам да снимам и да давам подробна информация на купувача.Трябва всеки продавач да си носи отговорността за продаваната част и да не се лъжем а да си помагаме.Все пак идеята на тези раздели купува/продава са за взаимопомощ!!!!!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз съм връщал. Нормално е това, критериите за състояние са различни. Примерно бях поръчал едно барче Вотекс, според продавача било добро или много добро състоянието му, не помня с точност. Като го видях - само камила не го беше хапала, беше пред полуразпад и имаше дупки от видии
Такова нещо не бих сложил никога на колата си и го върнах по каналния ред, само малко с куриер се набутах ама такова е, и куриерите хляб ядат 
Пропуснах да споделя, че до момента съм продал доста неща в интернет включително и гумите си, досега рекламация или върнато не съм имал (или поне никой купувач не ми се е оплакал). Явно умея добре да описвам нещата, които продавам
Нека не звучи като хвалба 

Пропуснах да споделя, че до момента съм продал доста неща в интернет включително и гумите си, досега рекламация или върнато не съм имал (или поне никой купувач не ми се е оплакал). Явно умея добре да описвам нещата, които продавам

Последна промяна от stefan4o на Пон 24 дек 2012 16:38, променено общо 2 пъти.
Ако нещо не е както сме се разбрали или не работи,плащам доставката и връщам.Много рядко,но съм връщал 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Никога не съм връщал пратка... И никога не са ми връщали... Пращам със опция за преглед и приемам също със опция за преглед.. Не рискувам да пращам тежки неща над 20кг... 

- d.borimirov
- Автомобил: MK3_ABF
- Двигател:
като цяло е важно да има колегиалност и от двете страни
аз съм връщал 3/4 пъти, на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност
въпроса не е до лошо име, при положение че си коректен, за пример аз съм продал кола и половина на части до сега (надявам се сегашната да не я сполети същото), както и съм купил сигурно толкова...
въпреки доброто описанието и аз съм връщал,и на мен са, и в бъдеще ще ми върнат. въпроса е да си принципен и да не преопачаваш нещата...
аз съм връщал 3/4 пъти, на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност

velinsl написа:Тъй като не желая да ми излиза лошо име избягвам да продавам...
въпроса не е до лошо име, при положение че си коректен, за пример аз съм продал кола и половина на части до сега (надявам се сегашната да не я сполети същото), както и съм купил сигурно толкова...
въпреки доброто описанието и аз съм връщал,и на мен са, и в бъдеще ще ми върнат. въпроса е да си принципен и да не преопачаваш нещата...
Последна промяна от d.borimirov на Пон 24 дек 2012 17:45, променено общо 2 пъти.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
До скоро все се случвах на коректни продавачи, но когато се наложи да търся турбина и изпускателен колектор за колата се видях в чудо. Върнах няколко турбини и почти толкова колектори, а една турбина дори не пристигна/може и да не са я изпратили/.
Причините бяха, че не отговаряха на това, което сме говорили по телефона или на л.с.
Връщали са ми 2 пратки.
Едната беше километраж, имахме предварителна уговорка, да си го получа обратно ако не стане на колата на купувача. Другата беше касетофон - него го бях купил без да го пробвам, но след време се оказа,че няма да ми влезе в употреба и го препродадох. Купувача държеше да го пробвам преди да го пратя - така и направих, уверих се, че работи и го изпратих - върна ми го, защото при него не работил. Веднага ходих да го тествам и се оказа, че проблема не е в касетофона, а в купувача. След телефонен разговор отново му го изпратих.
Причините бяха, че не отговаряха на това, което сме говорили по телефона или на л.с.
Връщали са ми 2 пратки.
Едната беше километраж, имахме предварителна уговорка, да си го получа обратно ако не стане на колата на купувача. Другата беше касетофон - него го бях купил без да го пробвам, но след време се оказа,че няма да ми влезе в употреба и го препродадох. Купувача държеше да го пробвам преди да го пратя - така и направих, уверих се, че работи и го изпратих - върна ми го, защото при него не работил. Веднага ходих да го тествам и се оказа, че проблема не е в касетофона, а в купувача. След телефонен разговор отново му го изпратих.
d.borimirov написа:на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност

Последна промяна от stefan_doc на Пон 24 дек 2012 16:43, променено общо 1 път.
stefan4o написа:Примерно бях поръчал едно барче Вотекс, според продавача било добро или много добро състоянието му, не помня с точност. Като го видях - само камила не го беше хапала, беше пред полуразпад и имаше дупки от видии![]()
d.borimirov написа: на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност

До сега не съм връщал. Имах късмет да не ми пратят изгоряла ламда-сонда, скъсали я при свалянето.
Тъй като не желая да ми излиза лошо име избягвам да продавам. За толкова време съм направил само 1-2 продажби на суперниски цени на стари части(едното май беше ламбда-сонда преди няколко години за около 5лв), защото всеки си има различни изисквания и за да съм чист пред съвеста си.
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Връщал съм 2 пратки - един счупен фар, който не беше маркиран като чуплив, не беше и застрахован и една "златна" монета от един аукционен сайт. На мен никога не са ми връщали 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Продавал съм доста неща именно тук във форума и никой до сега не ми е връщал нещо. Винаги когато пращам нещо дори и да не съм се разбрал с купувача му пускам преглед преди да плати, също така съм и купил доста неща пак от форума, но съм върнал само 1 фар който трябваше да бъде с халоген вътре в него, но когато пристигна фара халоген нямаше. Обадих се на колегата ( няма да му споменавам ника ) попитах го, защо тоя фар няма халоген и той почна да ми развива теории, че колата имала ключ за халогени и естесвено не го взех понеже трябваше да си го блъскам в главата.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”