Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Връщали ли сте пратка на продавача, изпратена по куриер?

1. Не, не съм връщал никога.
84
53%
2. Връщал съм, но много рядко /1-2 пъти/.
38
24%
3. Връщал съм често /повече от 2 пъти/.
4
3%
4. Искало ми се е да върна пратка, но съм се притеснявал или по други причини не съм я връщал.
5
3%
5. Имало е пратки,които съм получавал, а после веднага съм хвърлял в боклука.
21
13%
6. Не пазарувам по интернет чрез куриери.
6
4%

Общо гласове: 158
stefan_doc

Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?

Мнениеот stefan_doc » Пон 24 дек 2012 12:36

Това е само една анкета. Все пак коректността при сделките е важна. Интересно е колко от нас, в ролята на купувачи по интернет са връщали на продавача пратка, която не отговаря на техните изисквания /възползвали са се от опцията за преглед +- тест/.
Защото на мен ми се е случвало 3 пъти и в два от случаите продавачът ми се кара и ме кара да се чувствам виновен.
Темата не е за обсъждане на конкретни продажби и имена на колеги от форума - такива дискусии по-добре на лични.

Последна промяна от stefan_doc на Вто 25 дек 2012 23:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Връщали ли сте на продавача пратка, изпратена по куриер?

Мнениеот bobocamaro » Пон 24 дек 2012 12:51

Не, не съм връщал никога.
Не рискувам с повече от 30лв през куриер.
А броя гладници - търгаши расте, ще смъкна мизата на 15 и надолу. :deal

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 24 дек 2012 12:51

Върнах една решетка без емблема като карах аудито 80. Бяха ми пратили за Б4ка и не ми се занимаваше да я преправям

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 24 дек 2012 13:16

Аз също съм връщал неща, но това е по простата причина че не ме е задоволявало състоянието на пратката,имам опция за преглед и ако не ми хареса го връщам.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Пон 24 дек 2012 13:26

Е, то мисля това са причините за връщане при всички - състоянието на пратката не е добро или не получаваш това, което си поръчал. :)
И все пак като връщаш плащаш пътя, поне при мене е така.
Т. е. никой не би се набутал да плаща излишни пари,ако пратката си отговаря.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 24 дек 2012 13:34

За мой късмет никога не съм връщал пратка но като пазарувам гледам да е или от познат или изисквам много снимки от продавача.Изисквам много информация за състоянието на частта искам снимки от всички страни и отделно е опцията за преглед.Дано да не попадам на некоректен търговец.Аз също никога не се стремя да лъжа за състоянието на това което продавам.Гледам да снимам и да давам подробна информация на купувача.Трябва всеки продавач да си носи отговорността за продаваната част и да не се лъжем а да си помагаме.Все пак идеята на тези раздели купува/продава са за взаимопомощ!!!!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 дек 2012 13:44

И аз съм връщал. Нормално е това, критериите за състояние са различни. Примерно бях поръчал едно барче Вотекс, според продавача било добро или много добро състоянието му, не помня с точност. Като го видях - само камила не го беше хапала, беше пред полуразпад и имаше дупки от видии :shock Такова нещо не бих сложил никога на колата си и го върнах по каналния ред, само малко с куриер се набутах ама такова е, и куриерите хляб ядат mhihi
Пропуснах да споделя, че до момента съм продал доста неща в интернет включително и гумите си, досега рекламация или върнато не съм имал (или поне никой купувач не ми се е оплакал). Явно умея добре да описвам нещата, които продавам :beer Нека не звучи като хвалба mhihi

Последна промяна от stefan4o на Пон 24 дек 2012 16:38, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 24 дек 2012 14:02

Ако нещо не е както сме се разбрали или не работи,плащам доставката и връщам.Много рядко,но съм връщал eusa

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 24 дек 2012 14:05

Никога не съм връщал пратка... И никога не са ми връщали... Пращам със опция за преглед и приемам също със опция за преглед.. Не рискувам да пращам тежки неща над 20кг... :beer

Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Пон 24 дек 2012 14:39

като цяло е важно да има колегиалност и от двете страни
аз съм връщал 3/4 пъти, на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност :bishop

velinsl написа:Тъй като не желая да ми излиза лошо име избягвам да продавам...

въпроса не е до лошо име, при положение че си коректен, за пример аз съм продал кола и половина на части до сега (надявам се сегашната да не я сполети същото), както и съм купил сигурно толкова...
въпреки доброто описанието и аз съм връщал,и на мен са, и в бъдеще ще ми върнат. въпроса е да си принципен и да не преопачаваш нещата...

Последна промяна от d.borimirov на Пон 24 дек 2012 17:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пон 24 дек 2012 14:39

До скоро все се случвах на коректни продавачи, но когато се наложи да търся турбина и изпускателен колектор за колата се видях в чудо. Върнах няколко турбини и почти толкова колектори, а една турбина дори не пристигна/може и да не са я изпратили/.
Причините бяха, че не отговаряха на това, което сме говорили по телефона или на л.с.

Връщали са ми 2 пратки.
Едната беше километраж, имахме предварителна уговорка, да си го получа обратно ако не стане на колата на купувача. Другата беше касетофон - него го бях купил без да го пробвам, но след време се оказа,че няма да ми влезе в употреба и го препродадох. Купувача държеше да го пробвам преди да го пратя - така и направих, уверих се, че работи и го изпратих - върна ми го, защото при него не работил. Веднага ходих да го тествам и се оказа, че проблема не е в касетофона, а в купувача. След телефонен разговор отново му го изпратих.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Пон 24 дек 2012 16:29

d.borimirov написа:на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност :bishop

:063: :mrgreen: :063:

Последна промяна от stefan_doc на Пон 24 дек 2012 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 24 дек 2012 16:39

stefan4o написа:Примерно бях поръчал едно барче Вотекс, според продавача било добро или много добро състоянието му, не помня с точност. Като го видях - само камила не го беше хапала, беше пред полуразпад и имаше дупки от видии :shock

d.borimirov написа: на мен за сега само един път ми върнаха едно барче което явно бях намерил в пустинята и една две камили явно го бяха яли... ,но непомня с точност :bishop

mhihi mhihi mhihi :063: :063: :063:
До сега не съм връщал. Имах късмет да не ми пратят изгоряла ламда-сонда, скъсали я при свалянето.
Тъй като не желая да ми излиза лошо име избягвам да продавам. За толкова време съм направил само 1-2 продажби на суперниски цени на стари части(едното май беше ламбда-сонда преди няколко години за около 5лв), защото всеки си има различни изисквания и за да съм чист пред съвеста си.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пон 24 дек 2012 16:45

Връщал съм 2 пратки - един счупен фар, който не беше маркиран като чуплив, не беше и застрахован и една "златна" монета от един аукционен сайт. На мен никога не са ми връщали :beer

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 25 дек 2012 10:40

Продавал съм доста неща именно тук във форума и никой до сега не ми е връщал нещо. Винаги когато пращам нещо дори и да не съм се разбрал с купувача му пускам преглед преди да плати, също така съм и купил доста неща пак от форума, но съм върнал само 1 фар който трябваше да бъде с халоген вътре в него, но когато пристигна фара халоген нямаше. Обадих се на колегата ( няма да му споменавам ника ) попитах го, защо тоя фар няма халоген и той почна да ми развива теории, че колата имала ключ за халогени и естесвено не го взех понеже трябваше да си го блъскам в главата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”