Хах!Всичките сте добре дошли!Никой няма да върна и никой да не носи нищо!Ще ви трябва само добър черен дроб и голям стомах

!
За пушенето,аз опушвам плешката(по-малка е от бута и става по-добре във вътрешността) и висменката(корема на прасето)!12-14 дена стоят накиснати във вода и сол,като от време на време ги обръщам!След това 36 часа се киснат във вода,като водата се сменя един два пъти!После идва ред на парата,слагам един казан на дъното със вода(4-5 пръста) и оставям да заври,след това слагам една касетка(желязна) и на нея слагам месото,което ще се обработва и захлупвам казана с капак!Целта парата да "бие" месото!Тази процедура трае около 3 часа,като зависи от месцето!След втория час се обръща месото!Трябва направо се "топи"

,като го докоснеш!Изважда се и го оставям да се стегне малко и идва ред на пушенето!За целта един стар варел отдолу съм изрязал дупка за да се слагат дърва,през средата съм прекарал два рифела и на тях лежи скара!На скарата се поставя месото!Отгоре се поставя капака на варела,като съм му направил приспособление(нещо като комин)!
Пушенето става,като оставям да ссе сгори жар и след това слагам сурови дърва,целта е да пушат,а не да се запалят!Постоянно трябва да се стои и да не се позволява да се запалят!Принципно опушването ставаше с кора от... не си спомням точно какво дърво,но аз го правя с каквото ми падне!И при тази процедура месцето се обръща няколко пъти!Аз го опушвам около два часа и половина,но колкото повече време трае опушването,толкова по-вкусно става месцето!По принцип се опушва за 9-10 часа!След това се оставя пак малко да се втвърди и се осолява с подправки,който каквито иска!След това се мята на таван/тераса и след няколко дни е готово за консумация!
Малко пооплетох разказа,но след коледната вечер ми е малко трудно да си събера мислите!

Надявам се да сте ме разбрали!Ако има шелаещи ще направя снимки на всички приспособления,които използвам и ще го опиша по-хубаво!