Лаптопи,мнения,препоръки и цени!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на лаптоп до 900 лева

Мнениеот PagocmuH » Вто 25 дек 2012 15:04

Ето го http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... EAPAD-Y580

Обаче беше голям цирк докато си го взема.
Първо се бях насочил към един Asus,защото стария ми комп беше такъв.
Но попаднах на меко казано неграмотни продавачи в Ямбол.
Бях си харесал http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 ... 56CM-XX128

Според продавача компа е с 4 ядрен процесор и бил доста добър,нямаше го в наличност и чаках няколко дена докато дойде.
През това време споделих на един приятел какво ще взимам,когато той ми каза че това комп с двуядрен процесор,нищто че е i7.. ме втресе направо.
Беше вечерта и нямаше как да отида да се скарам с някой,през това време си харесах това Леново,пишеше че го има в наличност на сайта им.
И на следващия ден след хубав скандал в магазина на технополис Ямбол,им казах че искам Леновото.
И пак за мой късмет само един и то на ветрина стоял.
Наблъскан с прахоляк и неправилно почистван.
Попитах ги дали може днес да ми дадат друг,от Сливен ако има.
Тогава шефа на технополис Ямбол взе да ми казва,че днес нямало да стане а утре,един овъртания сякаш не иска да ми вземе парите и се държеше надменно,а Сливен е на 25 км от Ямбол.
Веднага на колата и в Сливен,понеже се бяха обадили преди това,отидох и направо си го взех от там.
Момчето което го разопакова пред мен,беше доста любезно и ме изтърпя с всичките ми капризи и въпроси.
Че такива неща ... 2 -3 дена бях под пара заради тези случки.
Сега съм много доволен от избора,въпреки че ми излезна солен компа не съжалявам,понеже в близките години нямам намерение да купувам друг. :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 25 дек 2012 17:11

Моя избор колко ядрен е?

Възможно ли е да си инсталирам един "прозорец", но да не затрия и инсталирания на него Линукс?
При стартирането да си избирам кое да зареди.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 25 дек 2012 17:25

Възможно е да инсталираш и Win i linux просто ги сложи на отделни дялове и порови в нета как точно става настройката да те пита кое да стартира.Защото като качиш Win винаги той се стартира по подразбиране. Може да разгледаш това

Потребителски аватар
vulkana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vulkana » Вто 25 дек 2012 18:08

Здравейте колеги,ако може да продължим дискусията с лаптопите....И на мен ми предстои закупуване на лаптоп.Бюджет между 800 и 1000лв. размер 15,6...не държа на определена марка и модел.Благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 25 дек 2012 18:56

PagocmuH написа:...

Моя асус го взех за 1300лв,но със отстъпка!4-ри ядрен е и мисля,че и този,който си показал е 4-ри ядрен!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 25 дек 2012 20:17

k_garchev написа:

Моя асус го взех за 1300лв,но със отстъпка!4-ри ядрен е и мисля,че и този,който си показал е 4-ри ядрен!

И в магазина така ми казаха,че бил 4 ядрен,но след лека справка в Intel почнаха да ми мънкат.
Ето описанието му от сайта на Intel.
intel.jpg

Хич не им вярвам в нашите магазини,друга практика да заблуждават е,да пишат на табелките и в описанието максмума на процесора,а в действителност той работи на по-малка честота.

Бях харесал друг процесор i7 който беше наистина 4 ядерен,бяха написали че работи на 2.6 а в деиствителнос работи на 2,2.\

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 25 дек 2012 21:16

TiL написа:
Haralampi написа:това също е поотживяло с охлаждащата подложка. Качествените машини не се нуждаят от допълнително охлаждане, независимо от натоварването. Моя какво ли не е преживял и за какво ли не съм го ползвал.
Още една причина поради която не бих препоръчал на никой евтини марки лаптопи...!

То май за теб всичко е отживелица :lol: :lol: :lol: Що да не си взема пц за работа като за 900 кинта ще взема пц което ще е 2х по-добро във всичко от лаптоп за 900 кинта и който ще надживее лаптопа :?:
Що да не си купувам охладителна подложка за лаптоп като може вместо да ми се пържи процесора на 40С с подложката да работи на 35С да речем :?:

Аз никога не бих си взел лаптоп за работа...

Значи работата ти не изисква да си подготвен във всеки един момент.Лаптопите за работа започват от 2500лв и вервай ми десктопа не е по здрав от тях.Изобщо не сравнявайте i5 за десктоп и за ноутбук раликата е огромна..... Искам да видя пича по горе как ще си сглоби десктоп с i5 за 900лв при положение че процесора е 350 :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 25 дек 2012 21:24

PagocmuH написа:
k_garchev написа:

И в магазина така ми казаха,че бил 4 ядрен,но след лека справка в Intel почнаха да ми мънкат.
Ето описанието му от сайта на Intel.
intel.jpg

Хич не им вярвам в нашите магазини,друга практика да заблуждават е,да пишат на табелките и в описанието максмума на процесора,а в действителност той работи на по-малка честота.

Бях харесал друг процесор i7 който беше наистина 4 ядерен,бяха написали че работи на 2.6 а в деиствителнос работи на 2,2.\

Пич този i7 е ю серия той е 2 ядра и е енергоспестяващ. Тези които започват с q са четириядрени q=quad може някои колеги по магазините просто от нехайство да са ти казали че е 4 ядрен твоя просто защото са свикнали i7 да са с 4 ядра.Отделно какво очакваш от консултант който гледа как по бързо да му приключи работния ден.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 25 дек 2012 21:54

Да пич...знам че е U серия,вече съм запознат,но пак по трудния начин.
Вместо продавача да си е научил урока,и да знае какво продава и да не подвежда клиентите си.
Майната му важното,че сега съм доволен от избора. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 25 дек 2012 22:07

PagocmuH написа:Да пич...знам че е U серия,вече съм запознат,но пак по трудния начин.
Вместо продавача да си е научил урока,и да знае какво продава и да не подвежда клиентите си.
Майната му важното,че сега съм доволен от избора. :beer

Може да нямаш 4 физически, но имаш 4 логически ядра. Свиркай си, може да караш 4 процеса едновременно.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 25 дек 2012 22:13

Май ще е по-добре темата да се промени на:

Лаптопи,мнения,препоръки и цени!

Да е полезна за всички колеги и да си помагаме с каквото можем.

Още ведъж благодаря колега за recovery бутона :beer

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Лаптопи,мнения,препоръки и цени!

Мнениеот piter_96 » Сря 26 дек 2012 23:43

Колеги, имам въпрос. От доста време може да се каже си ползвам "машинката" HP Probook 4530s като преди това никога не съм имал лаптоп. По принцип си го пускам в захранването и си го стартирам. На първия ден след заряд си държи 100% постоянно, на следващия ден пак на захранване от начало до край е 98%, на следващия 96%, а на четвъртия почва заряд. Нормално ли е това? Да използва батерията при захранване от мрежата? :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 27 дек 2012 0:00

Използвай си батерията по често! Не го дръж на зарядно че ще си замине батерийката горката :)
Остави го да му падне батерията докрай и ще се оправи при следващо зареждане.

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Чет 27 дек 2012 0:18

Всеки ден му бутам батерията до край поне по един път. Лаптопа го ползвам ежедневно и не за час-два. Примерно: сега тъкмо се е заредил на 100% и е включен в захранване. Спирам си го и утре сутрин като си го пусна отново на захранване като ми стартира ще бъде на 98%. Беше ми чудно защо става така. Иначе лаптопа се ползва доста често на батерия. Всеки ден поне по един път. Особено през зимата, :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 27 дек 2012 0:25

Никога за нищо на света не си махай батерията от лаптопа ако искаш да имаш батерия!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”