Б5 късите изгоряха едновременно

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Б5 късите изгоряха едновременно

Мнениеот naiturseniq » Чет 20 дек 2012 17:56

Ей сега си изрових от преспите пасата и мислех да ходя на работа довечера с него . След 1 час с лопатата успях и като потеглих да я преместя включих фаровете , светнаха за секунда и угаснаха facepalm . Няма къси вече , само габарити и фарове за мъгла . Тва са отделни крушки. Не се сетих да видя имам ли дълги. Ама ако са на крушката за мъглата би трябвало да има.

Възможно ли е да са ми изгоряли крушките наведнъж или реле или бушон ? И къде са тея бушони - досега не ми се е налагало да сменям на тази кола. Под капака от шофьорската страна има кутия , там ли е всичко?

Адски студ е вън и се стъмни затова утре след работа ще я правя , ако някой може да помогне предварително със съвет ще съм благодарен . :drunk

Потребителски аватар
Jeka
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: AJM++
Контакти:

Re: Късите изгоряха едновременно ?

Мнениеот Jeka » Чет 20 дек 2012 18:25

Не ми се вярва да е от бушоните защото до колкото помня за ляв и десен фар бяха отделни бушони, но все пак
кутията за бушоните се намира ето тук:

Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Б5 късите изгоряха едновременно

Мнениеот radotom » Чет 20 дек 2012 21:10

naiturseniq написа:включих фаровете , светнаха за секунда и угаснаха facepalm .

Дано само не се е откачила някоя жица от дебелите, че тогава да видиш майтап!
Ако колата изведнъж остане без акумулатор докато работи, генератора вдига напрежение до облаците! :horror:
Чувал съм (без да го твърдя!), че по-мощен генератор може да вдигне и до 60V!
Тогава изгорелите крушки ще са ти най-малкия проблем... като знам що електроника има вече по тия коли... :No

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Пет 21 дек 2012 9:13

Като се наспя ще гледам че иначе може и да не спя... А акомулатора беше целия в лед може да е отказал да...

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Пет 21 дек 2012 12:45

Извинявам се на колегата, че повдигам въпрос в неговата тема, но не ми се отваря нова.Значи въпросът е следният преди няколко месеца си купих нови фарове защото с тези на които съм са само за красота на къси при разминаване с друг автомобил си рискувам живота, та въпроса е как мога да разбера дали моите оригинални фарове имат халоген?Извинявам се за въпроса ако е глупав, но ми е любопитно,Весели празници колеги за които ще пътува лека и без аварийна защото аз съм пешеходец в момента преди седмица ме удариха и сега до след нова година съм без кола, а са празници и малко или много по някога се има нужда от колата за пазар, но така е писано важното е, че сме живи и здрави ламарини се изправят. :beer

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Пет 21 дек 2012 15:54

При мен проблема е решен , изгорели са двете крушки х7 Не е нормално да стане наведнъж но се случи , можеби заради студа или обледения акомулатор нз . Смених ги и сега е окей.
Замрих с напрежението на буксите беше си нормално 14v . :beer

Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Мнениеот rumenski » Пет 21 дек 2012 21:46

Колега, напълно е нормално. И на мен по същия начин ми изгоряха и двете крушки на късите - ляв и десен. Само че при мен стана през лятото на +20Ц. Преди точно 3 дена смянех на един приятел с 2008 Pontiac G6 - същата работа. и двете крушки на късите бяха изгорели едновременно. Причината да е така е, че крушките си имат определени работни часове. Ако погледнете по опаковките на HALA, Sylvania и т.н. ще видите, че си пише за колко часа ги дават. Това, че са изгорели едновременно означава просто, че когато са били поставяни са били комплект крушките. Нищо странно няма. :wink:

SoWhat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SoWhat » Нед 23 дек 2012 12:16

Ако е само за успокоение, и на мен есента ми изгоряха в два последователни дни.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 26 дек 2012 9:38

radotom написа:Ако колата изведнъж остане без акумулатор докато работи, генератора вдига напрежение до облаците! :horror:
Чувал съм (без да го твърдя!), че по-мощен генератор може да вдигне и до 60V!

Може, ама са кратки пулсации. Съмнява ме точно крушките да изгорят при тая работа, а другите електроники да оцелеят.

rumenski написа:Колега, напълно е нормално. И на мен по същия начин ми изгоряха и двете крушки на късите - ляв и десен. Само че при мен стана през лятото на +20Ц. Преди точно 3 дена смянех на един приятел с 2008 Pontiac G6 - същата работа. и двете крушки на късите бяха изгорели едновременно. Причината да е така е, че крушките си имат определени работни часове. Ако погледнете по опаковките на HALA, Sylvania и т.н. ще видите, че си пише за колко часа ги дават. Това, че са изгорели едновременно означава просто, че когато са били поставяни са били комплект крушките. Нищо странно няма. :wink:

Ти вярваш ли на това което си написал??? Живота на крушките производителят не го дава във време до изгаряне, а колко време крушките могат да светят с над определена сила.

Крушките с живота си деградират и почват да светят слабо, затова са тези часове на опаковката - препоръчани часове на работа след които трябва да замениш крушката. Доста крушки съм карал в пъти над часовете написани над опаковката и как нито една не изгоря на точно определения час ...

В конкретния случай - минал свършено. Може и напрежението да е скочило, и "екстремни" условия за крушката да са се случили. Ако нямаш проблеми - карай и не го мисли. Можеш профилактично да провериш клемата на акумулатора да не е окислила или охлабила. Също и връзката между алтернатора и акумулатора дето е на стартера.

Потребителски аватар
rumenski

Мнениеот rumenski » Чет 27 дек 2012 10:53

Виж какво, нито ми се спори, нито възнамерявам. Ама определено не пиша неща, които не вярвам. И ти сам го каза - какъв ще е този моментен повдиг на напрежението, който ще успее да изгори крушките, а няма да се отрази на другата електроника. Не караме коли от 80та година, а над 2000. Електроника - колкото щеш. И какво значи екстремни условия? За 3ти път чувам/виждам кола с едновременно изгорели(или в рамките на ден-два една от друга) крушки. Големи съвпадения.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 27 дек 2012 10:59

naiturseniq написа:При мен проблема е решен , изгорели са двете крушки х7 Не е нормално да стане наведнъж но се случи , можеби заради студа или обледения акомулатор нз . Смених ги и сега е окей.
Замрих с напрежението на буксите беше си нормално 14v . :beer

Така преди време ми изгоряха двата габарита отпред. Отивам да сменям единия и ме бъзикат майсторите че и другия не свети, бяха изгоряли в разстояние няколко минути. Ако е било пик, щеше да изгори все къде е имало светнала крушка по колата, караи и си свиркай. Били са навремили :да:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 28 дек 2012 7:15

А дали на тия хора не им горят халогенните крушки все зимата :) ? Ако да - замисли се дали студа няма нещо общо.

Жокер - http://www.youtube.com/watch?v=xq3JJLXgULc# (нищо, че условията тук са досат по-екстремни).

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пет 28 дек 2012 13:32

И на мен ми изгоряха едновременно двете крушки на късите (Осран найтбрейкър) - беше лятото - юли месец.
И аз реших, че нещо не е наред - вадих бушони,мерих напрежение, разглобих ключа за фаровете...всичко си беше ОК.
Явно се случва сравнително често.
Успех !

Потребителски аватар
rumenski

Мнениеот rumenski » Пет 28 дек 2012 20:05

И моите изгоряха лятото. За мен причината си е точно тази, че крушките са достигнали максималните си работни часове. Може това което пише на опаковката да не са точните часове при които изгаря, но със сигурност има тенденция, след 'n' брой часа, да горят. И когато са били комплект, горят заедно.

Потребителски аватар
naiturseniq

Мнениеот naiturseniq » Нед 30 дек 2012 11:09

Само да уточня , че моите не са били комплект , сменял съм няколко пъти крушки , но никога не са горели наведнъж. Не става въпрос за минути , а за напълно едновременно изгаряне секунда след включването им.
От както съм ги сменил нямам проблеми :) Сложил съм комплект ментета Тупран.
Весело посрещане на новата година :)

Върни се в “Passat”