Анкета : Детското насилие

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gugenceto_f
Автомобил:
Двигател:

Анкета : Детското насилие

Мнениеот gugenceto_f » Сря 15 ное 2006 21:09

Изготвям проект на тема "Детското насилие" , затова правя една анкета - наистина ще ми помогнете много с вашите мнения. Благодаря на всички предварително.

1) Какво мислите за детското насилие?

2) Познавате ли семейства, в които има малтретирани деца - било то физически или психически ?

3) Какво бихте предложили за да се намали насилието над деца ?

4) Какво кара според вас възрастните на малтретират децата си ?

Благодаря отново на всички, надявам се да подходите сериозно към темата.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 ное 2006 22:45

1. Става ми гадно когато чуя за такива случаи и следователно порицавам всички родители, които не намират начин да намерят път и език за разбирателство със собствените им деца.

2. Не познавам такива семейства. Ако познавах щях много лошо да им се карам.

3. Мисля, че с времето ако се подобри стандарта на живот ще страдат все по малко деца. Значи имам 2 предложения: Страната да върви към просперитет и полицията и всички институции, които защитават децата да се загрижат още малко повечко.

4. Насилието над децата е начин родителите да избият своите комплекси и за съжаление от това страдат децата.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 15 ное 2006 23:31

1) Честно казано насилието във всякакви форми ме отрвращава

2) За съжаление в почти всяко българско семейство се приема за нормално дацата да се напляскат, когато са непослушни или пък да се накажат в ъгъла примерно. Даже много спорим с мои приятели как трябва да възпитаваме децата си и преди няколко дни беше последният ни спор, в който разпалено ми се обяснаваше, че на детето не трябва да му се разсяснява защо нещо трябва да се напрваи, а трябвало да се дресира един вид, каквото му кажеш да изпълнява. Имало време, когато то щяло да започне да мисли ...

3) Засега не виждам решение на проблема :( Предполагам, че с времето, като се подобрят като цяло условията за живеене в държавата, много неща ще се оправят - не само детското насилие, ами и войната по улиците примерно ...

4) Чувството за безсилие. Колкото по-безсилни се чувстват родителите, толкова повече си патят децата. Един смачкан от живота човек (мъж), който не само на работа е нищо, не само заплатата му е "нищо", ами и жена му го прави на луд и остава детето му да му каже "няма" и ...
В много случаи голяма роля играе и алкохола.

Последна промяна от musura на Чет 16 ное 2006 1:34, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 16 ное 2006 1:08

1. Детското насиеле не е решение на проблемите на родителите.
2. Да познавам много такива. И то не само като деца ами като станат и големи са малтретирани от родителите.
3. Бих предложил на всяко малтретирано дете по един АК 47 със стоп патрони. :) Това сериозно. :shock
4. Тежък живот може би. :cry:

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Чет 16 ное 2006 1:12

gugenceto_f,не разбрах точно първият въпрос за "Детското насилие"???За какво идва на реч, за насилието върху децата или за насилието от децата?Тази вечер гледах новините :( Обикновено не ги гледам,но сега защо се излъгах и направо ми настръхнаха косите:"Осем годишно момченце убито.Предполага се от непълнолетен"."Четири годишно момиченце намерено изнасилено със счупен череп"."Седмокласничка наби учителка".
Господи,на къде вървим???

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 16 ное 2006 1:56

cheren_golf написа:gugenceto_f,не разбрах точно първият въпрос за "Детското насилие"???За какво идва на реч, за насилието върху децата или за насилието от децата?Тази вечер гледах новините :( Обикновено не ги гледам,но сега защо се излъгах и направо ми настръхнаха косите:"Осем годишно момченце убито.Предполага се от непълнолетен"."Четири годишно момиченце намерено изнасилено със счупен череп"."Седмокласничка наби учителка".
Господи,на къде вървим???
Но защо не споменеш,че тази побойничка е "възпитавана" редовно от пияния си баща! :( Децата формират модел на поведение подражавайки на родители,околни....,приятели!Не приемам боя,като средство за възпитание,а така също не приемам и хората за които това е основното средство за възпитание! :!:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 16 ное 2006 6:22

абе като и видях името нещо от типа на Барах беше, ми стана ясно
то при тея цигани/турци нема особена идея за възпитание

Потребителски аватар
Goti4eskiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goti4eskiq » Чет 16 ное 2006 10:10

Само боя прави от децата хора!Ако не ги поступваш редовно стават ей такива изродчета като тези които колегата спомена по новините.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Анкета : Детското насилие

Мнениеот batmilko » Чет 16 ное 2006 10:19

Избягвам да мисля за него.... а може би трябва
Насилието като цяло е присъща черта на хората, но да си пацифист не е толкова страшно все пак
2) Познавате ли семейства, в които има малтретирани деца - било то физически или психически ?
да разбира се, има ли някой в БГ, който да не познава такова семейство...
Институции, които да си вършат работата, повече превантивна, но и строги мерки срещу насилниците
Собственото им малоумие, безсилие, комплекси, простащина и тъпота

Благодаря отново на всички, надявам се да подходите сериозно към темата.
Благодарско и на теб за темата :wink:

Потребителски аватар
gugenceto_f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gugenceto_f » Чет 16 ное 2006 10:32

Благодаря ви за активното участие :wink:

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 16 ное 2006 10:44

1) Мисля, че този проблем стой в целия свят. Не само в България се малтретират деца.
2) Почти всичките ми познати са несемейни. А за семейните на съм разбрал да са малтретирали децата си.
3) Прелагам в "Закрила на детето" да робатят съвестни хора. И хората свидетели на насилие над деца да не се правят на невидими и сляпи
4) Лошото икономическо състояние на страната изнервя хората, някой го избива на битов алкохолизъм, друг на битово насилие, трети на 2 в 1

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 16 ное 2006 11:05

Напоследък все по- често чета/гледам новини за малтретирани или недохранени деца. Сещам се за поне два случая в последната седмица, завършили със смърт за детето... просто без коментар.

1) Отвращава ме!

2) Не, а и се надявам никога да не познавам.

3) Няма какво да предложа - то си е до култура, възпитание, съзнание, начин на мислене и т.н. Единственото, което може да се направи е децата да бъдат своевременно отнемани от такива родители. Скорошен случай - малтретирано дете в болница, лекарите се свързват със социалните, настаняват детето в дом, малко след това го връщат на майка му, скоро след това то отново е прието в болница след като е малтретирано, но този път изходът е фатален... :-(

4) Знам ли - предполагам комплекси, липса на елементарна култура, възпитание, подтиснатост, депресия, психически заболявания... но каквото и да е, то не може да бъде оправдание

@musura
Селски ;-), има голяма разлика между насилие над детето и наказание в ъгъла или шамар. И аз като малък съм отнасял по някой шамар, но в никакъв случай и дума не може да става за насилие или нещо подобно. Даже майка ми съжалява за тези шамарчета.

Потребителски аватар
many
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот many » Чет 16 ное 2006 11:15

-------------------------------------------------
Това е най- безумното държание с дете!!!

-----------------------------------------------------------------------------------(

Да, за съжаление познавам такива семейства!

------------------------------------------------------------------------------------
Трябва да има закони и организации който много зорко да следят за това!

--------------------------------------------------------------------------------

Глупост, простащина, комплекси, но нищо не може да извини такова отношение!!!!

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Чет 16 ное 2006 12:19

1.Колко от изказалите се имат деца?
2.Колко от тези от вас които никога не са пошляпвали децата си имат големи възпитани деца. Туй е въпроса. Инак другото е свободно съчинение по картинка. Категоричните мнения рядко са вярното отражение на живота.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 16 ное 2006 12:26

насилието ме отвращава във всяка една форма, признак е на безсилие, нисък интелект и друга степен на еволюционно развитие.

не познавам такива семейства, но моя кръг е доста ограничен

закони има, трябва да се прилагат, това важи за всички области на обществения живот
п.с. имам дете и не го бия, нито мисля да го бия

Върни се в “ОФФ-Топик - други”