Изготвям проект на тема "Детското насилие" , затова правя една анкета - наистина ще ми помогнете много с вашите мнения. Благодаря на всички предварително.
1) Какво мислите за детското насилие?
2) Познавате ли семейства, в които има малтретирани деца - било то физически или психически ?
3) Какво бихте предложили за да се намали насилието над деца ?
4) Какво кара според вас възрастните на малтретират децата си ?
Благодаря отново на всички, надявам се да подходите сериозно към темата.
Анкета : Детското насилие
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gugenceto_f
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
1. Става ми гадно когато чуя за такива случаи и следователно порицавам всички родители, които не намират начин да намерят път и език за разбирателство със собствените им деца.
2. Не познавам такива семейства. Ако познавах щях много лошо да им се карам.
3. Мисля, че с времето ако се подобри стандарта на живот ще страдат все по малко деца. Значи имам 2 предложения: Страната да върви към просперитет и полицията и всички институции, които защитават децата да се загрижат още малко повечко.
4. Насилието над децата е начин родителите да избият своите комплекси и за съжаление от това страдат децата.
2. Не познавам такива семейства. Ако познавах щях много лошо да им се карам.
3. Мисля, че с времето ако се подобри стандарта на живот ще страдат все по малко деца. Значи имам 2 предложения: Страната да върви към просперитет и полицията и всички институции, които защитават децата да се загрижат още малко повечко.
4. Насилието над децата е начин родителите да избият своите комплекси и за съжаление от това страдат децата.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
1) Честно казано насилието във всякакви форми ме отрвращава
2) За съжаление в почти всяко българско семейство се приема за нормално дацата да се напляскат, когато са непослушни или пък да се накажат в ъгъла примерно. Даже много спорим с мои приятели как трябва да възпитаваме децата си и преди няколко дни беше последният ни спор, в който разпалено ми се обяснаваше, че на детето не трябва да му се разсяснява защо нещо трябва да се напрваи, а трябвало да се дресира един вид, каквото му кажеш да изпълнява. Имало време, когато то щяло да започне да мисли ...
3) Засега не виждам решение на проблема
Предполагам, че с времето, като се подобрят като цяло условията за живеене в държавата, много неща ще се оправят - не само детското насилие, ами и войната по улиците примерно ...
4) Чувството за безсилие. Колкото по-безсилни се чувстват родителите, толкова повече си патят децата. Един смачкан от живота човек (мъж), който не само на работа е нищо, не само заплатата му е "нищо", ами и жена му го прави на луд и остава детето му да му каже "няма" и ...
В много случаи голяма роля играе и алкохола.
2) За съжаление в почти всяко българско семейство се приема за нормално дацата да се напляскат, когато са непослушни или пък да се накажат в ъгъла примерно. Даже много спорим с мои приятели как трябва да възпитаваме децата си и преди няколко дни беше последният ни спор, в който разпалено ми се обяснаваше, че на детето не трябва да му се разсяснява защо нещо трябва да се напрваи, а трябвало да се дресира един вид, каквото му кажеш да изпълнява. Имало време, когато то щяло да започне да мисли ...
3) Засега не виждам решение на проблема

4) Чувството за безсилие. Колкото по-безсилни се чувстват родителите, толкова повече си патят децата. Един смачкан от живота човек (мъж), който не само на работа е нищо, не само заплатата му е "нищо", ами и жена му го прави на луд и остава детето му да му каже "няма" и ...
В много случаи голяма роля играе и алкохола.
Последна промяна от musura на Чет 16 ное 2006 1:34, променено общо 1 път.
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gugenceto_f,не разбрах точно първият въпрос за "Детското насилие"???За какво идва на реч, за насилието върху децата или за насилието от децата?Тази вечер гледах новините
Обикновено не ги гледам,но сега защо се излъгах и направо ми настръхнаха косите:"Осем годишно момченце убито.Предполага се от непълнолетен"."Четири годишно момиченце намерено изнасилено със счупен череп"."Седмокласничка наби учителка".
Господи,на къде вървим???

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Но защо не споменеш,че тази побойничка е "възпитавана" редовно от пияния си баща!cheren_golf написа:gugenceto_f,не разбрах точно първият въпрос за "Детското насилие"???За какво идва на реч, за насилието върху децата или за насилието от децата?Тази вечер гледах новинитеОбикновено не ги гледам,но сега защо се излъгах и направо ми настръхнаха косите:"Осем годишно момченце убито.Предполага се от непълнолетен"."Четири годишно момиченце намерено изнасилено със счупен череп"."Седмокласничка наби учителка".

- Goti4eskiq
- Автомобил:
- Двигател:
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: Анкета : Детското насилие
Избягвам да мисля за него.... а може би трябва
Насилието като цяло е присъща черта на хората, но да си пацифист не е толкова страшно все пак
2) Познавате ли семейства, в които има малтретирани деца - било то физически или психически ?
да разбира се, има ли някой в БГ, който да не познава такова семейство...
Институции, които да си вършат работата, повече превантивна, но и строги мерки срещу насилниците
Собственото им малоумие, безсилие, комплекси, простащина и тъпота
Благодарско и на теб за темата
Избягвам да мисля за него.... а може би трябва
Насилието като цяло е присъща черта на хората, но да си пацифист не е толкова страшно все пак
да разбира се, има ли някой в БГ, който да не познава такова семейство...
Институции, които да си вършат работата, повече превантивна, но и строги мерки срещу насилниците
Собственото им малоумие, безсилие, комплекси, простащина и тъпота
Благодарско и на теб за темата

- gugenceto_f
- Автомобил:
- Двигател:
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1) Мисля, че този проблем стой в целия свят. Не само в България се малтретират деца.
2) Почти всичките ми познати са несемейни. А за семейните на съм разбрал да са малтретирали децата си.
3) Прелагам в "Закрила на детето" да робатят съвестни хора. И хората свидетели на насилие над деца да не се правят на невидими и сляпи
4) Лошото икономическо състояние на страната изнервя хората, някой го избива на битов алкохолизъм, друг на битово насилие, трети на 2 в 1
2) Почти всичките ми познати са несемейни. А за семейните на съм разбрал да са малтретирали децата си.
3) Прелагам в "Закрила на детето" да робатят съвестни хора. И хората свидетели на насилие над деца да не се правят на невидими и сляпи
4) Лошото икономическо състояние на страната изнервя хората, някой го избива на битов алкохолизъм, друг на битово насилие, трети на 2 в 1
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напоследък все по- често чета/гледам новини за малтретирани или недохранени деца. Сещам се за поне два случая в последната седмица, завършили със смърт за детето... просто без коментар.
1) Отвращава ме!
2) Не, а и се надявам никога да не познавам.
3) Няма какво да предложа - то си е до култура, възпитание, съзнание, начин на мислене и т.н. Единственото, което може да се направи е децата да бъдат своевременно отнемани от такива родители. Скорошен случай - малтретирано дете в болница, лекарите се свързват със социалните, настаняват детето в дом, малко след това го връщат на майка му, скоро след това то отново е прието в болница след като е малтретирано, но този път изходът е фатален...
4) Знам ли - предполагам комплекси, липса на елементарна култура, възпитание, подтиснатост, депресия, психически заболявания... но каквото и да е, то не може да бъде оправдание
@musura
Селски
, има голяма разлика между насилие над детето и наказание в ъгъла или шамар. И аз като малък съм отнасял по някой шамар, но в никакъв случай и дума не може да става за насилие или нещо подобно. Даже майка ми съжалява за тези шамарчета.
1) Отвращава ме!
2) Не, а и се надявам никога да не познавам.
3) Няма какво да предложа - то си е до култура, възпитание, съзнание, начин на мислене и т.н. Единственото, което може да се направи е децата да бъдат своевременно отнемани от такива родители. Скорошен случай - малтретирано дете в болница, лекарите се свързват със социалните, настаняват детето в дом, малко след това го връщат на майка му, скоро след това то отново е прието в болница след като е малтретирано, но този път изходът е фатален...

4) Знам ли - предполагам комплекси, липса на елементарна култура, възпитание, подтиснатост, депресия, психически заболявания... но каквото и да е, то не може да бъде оправдание
@musura
Селски

- many
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-------------------------------------------------
Това е най- безумното държание с дете!!!
-----------------------------------------------------------------------------------(
Да, за съжаление познавам такива семейства!
------------------------------------------------------------------------------------
Трябва да има закони и организации който много зорко да следят за това!
--------------------------------------------------------------------------------
Глупост, простащина, комплекси, но нищо не може да извини такова отношение!!!!
-------------------------------------------------
Това е най- безумното държание с дете!!!
-----------------------------------------------------------------------------------(
Да, за съжаление познавам такива семейства!
------------------------------------------------------------------------------------
Трябва да има закони и организации който много зорко да следят за това!
--------------------------------------------------------------------------------
Глупост, простащина, комплекси, но нищо не може да извини такова отношение!!!!
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
насилието ме отвращава във всяка една форма, признак е на безсилие, нисък интелект и друга степен на еволюционно развитие.
не познавам такива семейства, но моя кръг е доста ограничен
закони има, трябва да се прилагат, това важи за всички области на обществения живот
п.с. имам дете и не го бия, нито мисля да го бия
не познавам такива семейства, но моя кръг е доста ограничен
закони има, трябва да се прилагат, това важи за всички области на обществения живот
п.с. имам дете и не го бия, нито мисля да го бия
Върни се в “ОФФ-Топик - други”